Overheid schakelt banken in om vrije media monddood te maken

Er woedt een keiharde strijd achter de schermen tegen de vrije onafhankelijke media. De overheid gebruikt banken stilzwijgend als controle-organen van de nieuwe media. Zij maken het deze media onmogelijk om  hun werk te kunnen voortzetten. Kijk hoe de overheid het spel speelt. We brengen het een en ander in kaart en geven een paar opties.

Hoe wordt het spel gespeeld

Stap 1. NCTV noemt een persoon of groep.

Stap 2. Banken en hun aanhangsels reageren.

Stap 3. Stopzetten regulier betaalverkeer.

Stap 4. Oplossing tegen deze persbreidel

NCTV

Eerst maakt de overheid via de Nationale Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid in hun publicatie iemand zwart. Dit overkwam de Groninger Tom Zwitser van uitgeverij De Blauwe Tijger. Op pagina 33 van het ‘Dreigingsbeeld van het NCTV nr 53 (DreigingsbeeldNCTVnr53) noemen ze hem onder het kopje polarisatie, eind vorig jaar.

Het hoofdstuk behandelt verschillende radicale anti-overheidsgroepen die samen protesteren tegen lockdowns en de behandeling van de boeren.

De door dit instituut geschetste ontwikkeling moet minstens levensgevaarlijk zijn. Zij schrijven:”Aansluiting van verschillende groepen met verschillende grieven, verbonden door anti-overheidsdenken, kan verharding in de hand werken.” Heftig. De NCTV beschuldigt de uitgeverij vervolgens een doorgeefluik van anti-overheidspropaganda, nepnieuws en complottheorieën te zijn. En daarnaast geld te geven aan een boerenactiegroep. Dat laatste ontkent Tom Zwitser overigens niet.

Reken maar dat dit gevolgen heeft. Het ergste van deze aantijgingen is dat nadat ze eenmaal aan het rapportpapier van de gesubsidieerde waakhond van de veiligheid zijn toevertrouwd, ze niet meer kunnen worden uitgevlakt. Op zijn Hollands gezegd, ben je dan als ondernemer gewoon ‘de sjaak”.

Banken en hun aanhangsels

Zoals Tom Zwitser vertelt in bovenstaande video vanaf minuut 31 dat ING en betaalinterface Molly binnen twee weken na de NCTV publicatie in actie kwamen.
Molly kon zich niet meer vinden in het profiel van de uitgever en de ING schijnt per juli 2021 de rekening te hebben opgezegd.

Vervolgens is het niet eenvoudig om bij een andere bank een rekening geopend te krijgen. Zwitser vraagt zich hardop af of het nog wel gaat lukken bij een andere bank.

Met andere woorden de actie van de veiligheidsclub van de overheid kan door het vermelden van een instelling deze laten uitsluiten van deelname aan het systeem.

Want het voeren van een rechtszaak tegen de NCTV is evenmin eenvoudig. Meestal zijn er geen advocaten te vinden die zich hiervoor willen lenen. En zonder bankrekening kan je geen geld meer ontvangen en uitgeven. Zwitser verzucht:”Banken hebben de vrije hand in het aantrekken en afstoten van hun klanten.” Als de ene bank je weigert is de kans groot dat je bij een andere evenmin een rekening kan openen.

Andere vrije media platforms

In de bijlage bij het 54e dreigingsbeeld van de NCTV ((Fenomeenanalyse_Coronaprotesten bij nr54) zijn op pagina 9 Viruswaarheid, buiten parlementaire onderzoekscommissie op 10 en op 11 De Andere Krant en Gezond Verstand genoemd. Het lijkt voor de hand liggend dat ook zij ondertussen problemen met banken en aanhangsels hebben gekregen.

Over Viruswaarheid schrijven de ambtenaren:”Zo spande de actiegroep Viruswaarheid verschillende kort gedingen aan, onder meer over de rechtmatigheid van de coronamaatregelen, een tijdelijke mondkapjesplicht, het gebruik van de PCR-test, de overheidscommunicatie over COVID-19, vaccinatiecampagnes of de juridische basis van de avondklok. Ook eiste de groep inzage in documenten over het coronabeleid inclusief de notulen van het Outbreak Management Team (OMT), het adviesorgaan van gezondheidsdeskundigen dat het kabinet adviseert over de te nemen.”

Zoals hiervoor beschreven, eenmaal genoemd door dit apparaaat betekent dit een veroordeling met consequenties. Terwijl de enige staatsgevaarlijke actie is, het aanspannen van korte gedingen en het eisen van inzage in documenten van de overheid. Je moet maar lef hebben.

Intimiderende trekken

De veiligheidsambtenaren vinden trouwens ook dat “de actiegroep oproept om aangifte te doen tegen agenten van mishandeling tijdens demonstraties. Verder zijn in de eerste maanden van de coronamaatregelen in Nederland tientallen aangiften gedaan door burgers tegen bewindslieden, OMT-leden en andere personen. De aangevers spreken onder meer van misdrijven tegen persoonlijke vrijheid, eenvoudige mishandeling en het leiden en meewerken aan een criminele organisatie.”

Alsof een beetje functionerende overheid zich bedreigd voelt door dergelijke vreedzame acties. Gelukkig halen de beambten nog een derde reden erbij:”Ten derde worden politici, beleidsmakers, medici en anderen (digitaal) aangesproken via open brieven of persoonlijke berichten.”

Daarna melden ze dat de buitenparlementaire onderzoekscommissie (BPOC) toch wel ‘intimiderende trekken’ heeft. Let wel, we lezen nog steeds in het rapport van een ambtenarenapparaat dat zich buigt over de veiligheid van de Nederlandse Staat! Ook brieven van Viruswaarheid vinden ze, kunnen intimiderend overkomen. Er zijn dagen dat mijn belastinggeld beter besteed wordt.

Vervolgens noemt het rapport nog wat nieuwe vrije media. “Ook zijn er meerdere papieren magazines verschenen waarin een zeer kritisch tegengeluid wordt verspreid, zoals de Andere Krant en Gezond Verstand”

Oplossingen tegen deze persbreidel

Tja, daar zitten we dan. Brave goedgelovige maar wel ondertussen wakker en kritisch geworden burgers. Kritiek op de overheid ziet het NCTV als een staatsgevaarlijke activiteit en o wee als zij je naam gaan noemen. Dan zou je je bankrekening weleens kunnen verliezen.

Toch is dit de consequentie van het kritiekloos volgen van diezelfde overheid. Daar waar meer dan 85 procent van de bevolking zich schuldig aan maakt. Als burgers hun overheid op hun blauwe ogen blijven geloven en alles slikken wat zij voorgeschoteld krijgen, dan verdient een land niet beter. Onze overheid kan zich zo langzamerhand, als een verwend kind gedragen en zich alles permitteren zonder dat het consequenties heeft.

Zou je dezelfde blunders en rapporten schrijven in dienst van een commerciële aasgier, zoals een multinational, dan sta je binnen tien tellen op straat. Deze ambtenaren en volksvertegenwoordigers kunnen hun hele beroepsleven ongestoord hun gang gaan met het duperen van mensen en het stukmaken van levens.

Verantwoording schuldig

Blijkbaar zijn ze aan niemand hiervoor verantwoording schuldig. Daardoor kan de waanzin van de maatregelen en de krankzinnigheid van hun rapporten tot ongekende hoogten groeien. Niemand legt ze een strootje in de weg. Behalve wat kritische groepjes mensen die ze daarom direct bombarderen tot staatsgevaarlijke personen!

Wat overblijft is de verantwoordelijkheid die de burger moet nemen. Hij of zij moet stoppen met het afwentelen van zijn verantwoordelijkheid naar diezelfde overheid. Blijkbaar moet hij het heft stevig in handen gaan nemen. Ga deze overheid en dat parlement eens wat beter controleren. Stuur hen met een bindend referendum direct naar huis als ze weer eens een potje zitten te frauderen of belachelijke rapporten aan het schrijven zijn.

Rob Vellekoop, 29 april 2021

6 Comments

 1. Leg het eens voor aan Elze van Hamelen. Info&vanhamelen.eu

  Daarbuiten om is bv zoiets als ABN – AMRO , Neerlands Witwas bank , de NSB , de Nederlandse StaatsBank , o.l.v . Tjeenks discipel die school ging bij de Frisse Friesche Bank, ( kan even niet op zijn naam komen , kom hoe heet die trekautomaat lustige goedlachse Rutte broeder nou toch ook al weer ?? ) o ja , Zalm.

  Welnu , deze formateur van Rutte III , door Tjeenk in 2017 , in die positie gebracht. Omwille welk doel weet O.M. aldaar meer licht te werpen vanuit een , naar het lijkt , minder gecorrumpeerde positie? Dan de misse , verwerpelijke buitensluitende omgang , losgelaten op mensen die niet in de beoogde pas lopen.
  Of is zijn de O.M . Witwas opsporende strapatzen , slechts strapatzen alleen voor de bühne , teneinde te tonen , hoe ruimhartig de Overheid , inmiddels ‘ de vuile was ‘ , buiten hangt. Juist om opnieuw credits te verwerven ?
  Tjeenk schreef overigens een boek , met wellicht nieuwe inzichten over de tallozen verwikkelt in deze gespletenheid !

 2. De BildeRberg-Groep Sloper,
  De Sloper,

  men weet denk ik wel da ter op deze planeet nog een schaduw regering is…maar wist U dat er ook schaduw gemeente ambtenaren zijn die alle mensen die in de bijstand zitten letterlijk en figuurlijk in de gaten gehouden worden??

  Wist U dat dit dat dit ook zekers geen fake nieuws is maar pure werkelijkheid….denk even terug naar die o zo geweldige sleep-wet die men in gevoerd heeft!!

  Binnen kort staat men weer schijnheilig te klep zeiken over de zogenaamde vrijheid die U heeft…pfff…lachertje!!

  Ik dank U

 3. History teaches us that all Genocides are committed by Goverments…

  Think about that for a minute.

 4. Wat ik opvallend vind is dat de NCTV denkt dat de meerderheid van de bevolking de pandemie test steunt. Dat weten ze niet en onaccpetabel voor een informatie dienst. De bubbel waar NCTV in zit is exemplarisch voor de machthebbers, ze zijn gaan geloven in hun eigen leugens, dat is ook de enige manier om het in het keurslijf vol te houden. 8 zetels voor FvD worden wel gezien als teken van groei maar de dolksteek door JA21 en continue demonisering in de pers wordt vergeten, daarbij begrijpt eigenlijk niemand de corona maatregelen en dus kan een meerderheid ze onmogelijk steunen maar wel gedogen.

 5. Ja verdeel en heers dat is het motto. Ik zit zelf met een zelfde soort dilemma, ik wil een boek dat ik in 2015 begon en eindelijk heb afgeschreven ‘Gestoorde roofridders’ uitgeven maar ja, wat wacht mij dan, mijn AOW is mijn enig inkomen dus… Burger houdt jij je bek! Misschien moet ik maar emigreren naar Rusland en het via Moskou uitgeven. Leidt tot hetzelfde resultaat dan wordt de AOW gestopt, zo een staatsgevaarlijk man gaat de overheid niet financieren, kom nou dat doen ze enkel met brave Antifa’s en BLM’ers. Maar zit ik ook nog met dat Gates gif, straks wordt daarvoor mijn AOW gestopt, ik heb drie weken geleden mijn oproep om mij te melden gekregen, niet reageren leidt vast en zeker straks tot de gezondheidspolitie op de stoep met zes of acht man politie om mij als staatsgevaarlijk misdadiger op te komen halen om mij naar een gewillig arts met en spuit in zijn klauwen te brengen, want iedereen moet eraan geloven, Billy Gates moet de rijkste man ter wereld worden dus hoeveel politici heeft hij in zijn binnenzak? Vaccinatie of anders, ook geen geld meer voor mij, geen huis, geen eten, geen echte gezondheidszorg, crepeer maar op straat. Maar goed in de jaren negentig stond ik al bekend bij de BvD toen als links radicaal nu rechts. Ergens heeft dit wel iets komisch.

 6. Deze bijzondere quote vond ik:

  “Na tribunaal zal hele zwikkie volgens de sharia worden ingegraven in de haagse duinen met hun koppen net boven het zand en de eerste black rock wordt geworpen door IS”
  Ziet er naar uit dat de haat tegen de deepstate zich in steeds bredere kring verspreid. De link is heel snel verdwenen.
  Maar de tekst schijnt ook in den Haag geplakt en geflyerd te worden. Kan dat echter niet controleren.

  De ruttes, ollongrens, de jonges (2x) zijn met hun partners in crime: bilderberg-schwab er zeer goed in geslaagd met hun corrupte landverraad en hun neppandemie extremistische haat te zaaien. Ongetwijfeld gaan we de gevolgen zien.

  Terrorrismebestrijding? Als Pieter-Jaap Aalbesberg zich als een dapper fruitbaasje zou gedragen, dan zou hij onmiddelijk de leden van het bilderberg-schwab-netwerk op de lijst van terroristische landverraders zetten.
  Maar daar heeft deze laffe meeloper (als die al loopt) het lef niet voor. Zelfde mechanismen als onde de bezetting.

  Als gedachten krachten zouden zijn, dan zat ik nu al vast!

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.