Bezorgde ouders op meer dan 2.100 scholen werken samen tegen maatregelen van Rutte

Steeds meer ouders die zich zorgen maken over de gevolgen van de maatregelen voor kinderen op school, slaan de handen ineen en verenigen zich met andere ouders. Via de website van Wij de ouders kunnen bezorgde ouders in contact komen met andere bezorgde ouders van de school van hun kind(eren). Op meer dan 2.100 scholen zijn er groepen met bezorgde ouders vindbaar op de site. En er komen er nog steeds bij.

De groepen ouders komen op voor de belangen van de kinderen om ze te beschermen tegen de schadelijke effecten van maatregelen zoals
* de mondkapjesplicht,
> verplicht testen en
. het quarantainebeleid.

Stuk voor stuk maatregelen met enorme invloed op kinderen, maar met een flinterdunne wetenschappelijke onderbouwing.

Onaanvaardbare morele druk

Dat verenigen zin heeft, bewezen ouders van de regionale scholengemeenschap ‘t Rijks in Bergen op Zoom. Gesteund door huisarts Jan Vingerhoets brachten zij via een brief aan de rector en een artikel in BN De Stem de problematiek onder de aandacht om leerlingen twee keer per week een zelftest te laten doen.

Volgens Vingerhoets is het testen van kinderen zonder klachten zinloos, ondoor­dacht en daarmee onaccepta­bel. ‘De morele druk die bij kinderen wordt neergelegd is onaanvaardbaar.’, aldus een van de ouders.
De huisarts is aangesloten bij Artsen Covid Collectief, een landelijke stichting van artsen en andere medische professionals die zeer kritisch staat tegenover het coronabeleid,

Flinterdunne onderbouwing en noodklok jeugdzorg

De opstelling van directies om te luisteren naar deze adviezen lijkt logisch. Steeds duidelijker blijkt dat de wetenschappelijke onderbouwing van de maatregelen flinterdun is en de negatieve gevolgen voor kinderen en jongeren juist zeer groot zijn. Daarom zouden schooldirecties het belang van de kinderen voorop moeten gaan stellen.

Schooldirecties, docenten en ouders hebben de verantwoordelijkheid om zich te informeren over nut, noodzaak en gevolgen van de maatregelen. De tijd van domweg adviezen volgen en uitvoeren is voorbij. Zelf nadenken, in gesprek gaan en het morele kompas volgen is het devies.

Het is niet voor niks dat de Inspectie Gezondheidszorg & Jeugd de noodklok luidt vanwege de enorme stijging van suïcidaliteit, depressies en stoornissen bij kinderen en jongeren als direct gevolg van de maatregelen. De jeugdzorg loopt vast. Steeds meer psychologen waarschuwen voor onherstelbare schade aan de geestelijke gezondheid.

Ouders op meer dan 2.100 scholen werken samen tegen de maatregelen

Verenigen, waardevolle informatie, acties en concrete hulp

Omdat veel ouders zich grote zorgen maken over de gevolgen van de maatregelen, en zij zich vaak alleen en ongehoord voelen, is in februari van dit jaar het burgercollectief ‘Wij de ouders’ gestart. Het collectief zorgt ervoor dat ouders met elkaar in contact komen. Ook dat ze goed geïnformeerd zijn over de zin en onzin van de maatregelen en zich bewust worden van de mogelijk schadelijke gevolgen voor hun kind(eren). Bovendien ondersteunt ‘Wij de ouders’ met acties en concrete hulp.

Oproep om te verenigen en in actie te komen

Wij de ouders roept ouders op om zich te verenigen met andere ouders en in actie te komen om de schadelijke effecten van de maatregelen voor kinderen een halt toe te roepen. Op www.wijdeouders.nl vind je op de kaart van Nederland een groep met andere bezorgde  ouders van de school van jouw kind(eren). Staat de school er nog niet bij? Voeg de school dan toe op de website.

“We zijn geen toeschouwers. Wij zijn de ouders.”

3 Comments

 1. Dit vind ik prachtig nieuws en maakt mijn dag weer goed.
  Ik vreesde er echt voor dat de nieuwe generatie jongeren er straks als onvruchtbaar gemaakte zombies zouden bijlopen, verslaafd aan hun mobiel die hun haarfijn voordoet hoe ze zich moeten gedragen.
  Dit soort acties zorgen er voor dat de WHO, WEF fascisten geen poot aan de grond krijgen. Gelukkig.
  Nu maar hopen dat ze in België ook eindelijk eens wakker worden. Daar zijn op dit moment de schapen een beetje in slaap, oftewel een soort apathische toestand, gerold omdat ze de mooie ‘verhaaltjes’, maar totaal nergens op gebaseerde feiten hun ‘vrijheden’ gedicteerd en bepaald door het regime, een heel klein beetje terug krijgen.
  De maatregels zijn nu zelfs strenger dan vorig jaar rond deze tijd. Mensen zetten het vaccin niet meer ‘voor de ander’ maar enkel nog om op vakantie te kunnen en daar laten ze zelfs hun kinderen onder lijden door ze dat giftig stokje in hun neus te rammen en ze zelfs in te spuiten met dat experimenteel goedje.

 2. Zeer goed initiatief. Alleen door ons te verbinden kunnen we een vuist maken tegen het disproportionele coronabeleid. Je zou bijna de internationale als strijdlied gaan zingen.

 3. Ik wil dat mijn kinderen en kleinkinderen een normale toekomst kunnen krijgen, zonder mondkapjes.
  Ik zie hoe bang mijn kleinzoon is als ik een mondkapje moest dragen.
  Ik zie veel kinderen met een overgewicht. Geestelijk, gaan hun naar de klote. Dit moet STOPPEN

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.