YouTube account BPOC even verwijderd, maar commissie slaat terug

De Buiten Parlementaire Onderzoeks Commissie (BPOC2020) laat zijn tanden zien. De commissie die het overheidsoptreden controleert, werk dat in feite het Parlement zou moeten doen, pikt het niet. De overheid had opdracht gegeven aan YouTube het account van de commissie te verwijderen. BPOC slaat terug en laat zich niet zo eenvoudig afserveren.

YouTube

Volgens een verklaring van de BPOC zijn zij een aantal uren van YouTube verwijderd geweest, zonder aankondiging vooraf. Youtube gaf aan dat dit ‘van overheidswege’ gebeurd is!

Na dreiging door de commissie met een kort geding is het account teruggeplaatst.

Demissionaire regering Rutte

Het is niet nieuw dat er YouTube, Facebook en LinkedIn accounts verdwijnen van overheidskritische mensen of groepen.
Bijvoorbeeld

Wel is nieuw dat YouTube zo snel eieren voor hun geld kiest en het account heeft hersteld.

Eerder heeft Rutte de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV) een rapport laten uitbrengen onder de titel ‘De verschillende gezichten van de Coronaprotesten’.
De Nationaal Coordinator beschuldigt daarin de BPOC van het hebben van ‘intimiderende trekken’.

Dit rapport geeft een dreigingsbeeld van terrorisme in Nederland en over ‘de zorgen over de coronaprotesten binnen de samenleving en het openbaar bestuur’. Deze zijn volgens de NCTV ‘alleen maar groter geworden door recente ongeregeldheden, zoals de rellen na de invoering van de avondklok op 23 januari 2021’.

Dit rapport noemt ook de BPOC2020. Letterlijk schrijft de NCTV:

“Ook bestaat er een zelfbenoemde buitenparlementaire onderzoekscommissie die middels openbare verhoren van getuigen als artsen, wetenschappers, juristen en hoogleraren onderzoek doet naar de getroffen coronamaatregelen en een eindrapport wil aanbieden aan de Tweede Kamer. Dit heeft intimiderende trekken, omdat geweigerde uitnodigingen van politici en leden van het OMT of het Red Team integraal, met naam en toenaam op de website worden gepubliceerd. Dit kan ertoe leiden dat de betrokken personen minder vrijelijk hun ambt of beroep kunnen uitvoeren”.

De NCTV noemt de commissie in dit rapport in één adem met  onder andere  ‘radicale onderstromen’, ‘relschoppers’ en ‘openbare ordeverstoringen’.

BPOC2020

BPOC2020 spant een bodemprocedure aan tegen YouTube waarin zij eisen dat YouTube de overheidsbron noemt die opdracht heeft gegeven tot het verwijderen van hun YouTube-kanaal. Zij vinden dat de censuur moet stoppen!

De commissie is bekend van de talrijke verhoren van artsen, wetenschappers en politiemensen over het overheidsbeleid. De verhoren deden heel wat stof opwaaien en hebben al talrijke keren Rutte en co in verlegenheid gebracht. Met name de verhoren van agenten laten een overheid zien die uit is op escalatie van geweld, zeker als het gaat over demonstraties van mensen die tegen de maatregelen van Rutte zijn.

Lees bijvoorbeeld deze artikelen over verklaringen van enkele agenten voor de commissie.
Agent: de politie is tot op het bot verrot

of Opdracht aan politie: demonstranten zijn virussen die je moet bestrijden

De BPOC is volledig onafhankelijk. Het is een particulier initiatief van Pieter Kuit en Jade Kuit. Het verklaart op geen enkele manier verbonden aan of gelieerd te zijn aan enige organisatie of bedrijf. De financiering komt volledig uit giften. Wanneer een organisatie of bedrijf een gift aan de commissie doet, geeft dat die instelling geen enkele invloed op de gang van zaken binnen de commissie of op de keuze van de getuigen-deskundigen. Dat geldt ook voor particuliere giften.

Kijk zelf op de site van de BPOC

Rob Vellekoop, 9 juni 2021

2 Comments

  1. Dit regime in den haag, haar trawanten, uitvoerders en aanhangers zijn zelf door en door

    VERROT EN SLECHT TOT OP HET BOT!

    MISDADIGERS VAN HET ERGSTE NAZI SOORT!

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.