Apartheid 2021 – “Ik mag het niet vergelijken met WOII”

Bericht uit de Matrix

Het aangrijpende relaas van Karin’s bezoek aan de sauna in apartheidstijd. “Het voelde zo slecht. Ik moest zo hard huilen.” Ook vraagt ze zich af hoe gehersenspoeld mensen zijn, die de regels maar blijven uitvoeren.

Sauna

Karin besluit naar de sauna te gaan, om in deze stressvolle periode gewoon ‘even lekker te kunnen chillen’. Ze wist van tevoren dat het saunapersoneel haar niet zou toelaten in het restaurant, maar nog wel op het terras. Ze dacht dat ze hiermee wel kon omgaan. Het pakte echter heel anders uit.

Bij aankomst in de sauna krijgt ze een andere kleur polsbandje dan de anderen. In de sauna zelf is nog niets aan de hand. Ze komt daarna echter in een andere bizarre wereld terecht. De wereld van uitsluiting, als ze vertelt:”We zitten in dezelfde sauna, je zit in mijn zweet en dan ineens ben ik een gevaar in het restaurant.”

Daar weigert de bediening haar de toegang. Ook laten andere bezoekers daar blijken ‘zich opeens onveilig’ te voelen (Red. met een ongevaccineerd iemand in de buurt) Ze mag nog wel buiten in de kou op het terras wat eten, want “Regels zijn regels.”

Uitschot

Ze vertelt:”Het is alsof je van de ene op de andere seconde een derde, nee een tienderangsburger bent. Je moet buiten in de kou gaan zitten.” Als reactie op deze uitsluiting moet ze hard huilen, zegt ze nog steeds aangeslagen door de gebeurtenissen. “Het voelde zo slecht!”

Ze zegt ook dat ze nu zich pas goed realiseert wat apartheid moet zijn. “Je wordt als uitschot buiten gezet.”

Vol afschuw roept ze uit dat dit toch niet kan in Nederland. “Doe normaal!”

WOII

In tranen doet ze haar relaas. “Hoe kan dit?”, vraagt ze zich af. “Hoe zijn we zo afgezakt!”

En over de toeschouwers, de andere saunanbezoekers:

“Mensen staan erbij en kijken ernaar. En ik mag het niet vergelijken met de Tweede Wereldoorlog? Het is gewoon hetzelfde, hoe mensen in wagonnetjes werden geladen. En ze stonden erbij en keken ernaar.”

“Hoe kan je dat onder je ogen laten gebeuren?”

“Dit zijn gewoon alle stappen (Red. naar apartheid). Alleen maar omdat ik ervoor kies een bepaalde keuze niet te maken, omdat ik gewoon gezond ben!”

 

Schokkend

Als bekijker van Karin’s video vraag je je af, wat erger is, dat mensen onbewogen toekijken en toelaten dat iemand uitgesloten en gediscrimineerd wordt of de bediening die domweg de regeltjes volgt.

Karin stelt dan ook een hele terechte vraag. Hoe ver gaan deze toeschouwers en bediening in het toepassen van de regeltjes?

In WOII stond de meerderheid van de Hollandse bevolking immers de nazi’s toe dat ze tienduizenden naar concentratiekampen afvoerden met actieve medewerking van politie en Nederlandsche Spoorwegen.

Zullen de Nederlanders dit keer het ook zo ver laten komen?

Die vraag kent nog geen antwoord. We weten ondertussen wel dat het Nederlandse parlement leden verbiedt de huidige apartheidspolitiek van demissionair dictator Rutte te vergelijken met de Tweede Wereldoorlog.

Rob Vellekoop, 4 oktober 2021

12 Comments

 1. De covid-tijd lijkt in bepaalde opzichten op de duitse nazi-tijd:
  – de basis bestaat uit propaganda, censuur, leugens en verdraaiingen,
  – een (veel te) groot deel van bevolking (toen met name Duitsers, nu wereldwijd) trapt daar met grote voeten in,
  – mensen die het doorzien worden gekleineerd, gemarginaliseerd of zelfs beschuldigd,

  Er zijn ook verschillen:
  – voorlopig worden de verstandige en kritische mensen alleen wat getreiterd, maar het kan van kwaad tot erger gaan,
  – de nazi’s traden wreed en grof op. De covid-aanpak is voorlopig veel subtieler, maar wordt steeds wreder, zoals dwang om te kiezen tussen verhongeren of een levensgevarlijke vaccinatie, zoals al in diverse landen dreigt,
  – de duitse nazi’s hebben tientallen miljoenen slachtoffers op hun geweten, terwijl het covid-project tot doel heeft miljarden te elimineren, een factor honderd meer, zodat het duitse nazidom daarbij vergeleken volledig verbleekt.

 2. Ik ga deze video van Karin delen en ook onder de aandacht brengen van Robert Jensen.

 3. wat ik zo jammer vind is dat er toch steeds weer mensen zijn die nog niet door hebben hoe de msm werken. Kijk, dat iemand met een galg gaat lopen of dat er mensen zijn die met een ster gaan lopen, vind ik persoonlijk geen punt. Dat mag. Maar deze mensen realiseren zich niet dat de msm er als hyena’s mee aan de haal gaan en dat het werkelijke doel van de manifestatie volkomen onder gesneeuwd raakt.Ik snap de frustraties, die heb ik ook, maar geef de msm geen munitie! Harmien

 4. De BildeRberg Groep sloper,
  De Sloper,
  Aan al die 10 duizenden Karin’s…jullie staat nog heel wat in het verschiet.

  Er gaan dingen gebeuren die jullie alle niet leuk zullen gaan vinden.

  Mijn advies is….en ik mag NIET aan OPRUIEN DOEN!!…daar staat bij Grappe Housie de doodstraf op…zelf is die man ook een witte boord crimineel bij uitstek met zijn advocaten kantoortje….waar de honden geen brood van lusten.
  Doe de deur achter je dicht…gebruik alleen nog maar jou eigen gezonde verstand…U bent helemaal NIET ziek///dat zijn die lui die jou een ziekte aanpraten!!en waarvoor??—GELD!!!–…ga niet met de kudde schapen mee die gedicteerd worden door de NOS/NTR/RTL….en dan moet je even kijken naar de berichtgeving op dat beruchte —galgje zondag jl….—Wat al die lui er van gemaakt hebben….en kijk dan OOK ZEKER naar de reactie van omroep on!!!
  Dan krijg je het ECHTE verhaal te horen van die eigenaar!!

  Als je dat naast elkaar zet weet je genoeg over de geweldige staats media mensjes die daar over gaan…zo zijn er de afgelopen jaren heel wat mensen letterlijk en figuurlijk de mond gesnoerd…..de mond gesnoerd!!

  Het vrije woord mag niet meer geschreven en gezegd worden in deze —-DDR— Staatje

  Wie de DDR kent weet waar ik het over heb…..toen sprak men er schande van…anno 2021 is het hier kei hard de werkelijkheid geworden….wie tegen geluid geeft worden opgepakt a///als je maar 1 woordje iets zegt tegen een BOAT;JE moet je een TD laten zien wie je bent…..dat was in te tweede wereld oorlog OOK zo…en nu is het weer de werkelijkheid…..—de zogenaamde democratie…en de zogenaamde vrijheid……welke vrijheid…..de NSB-ers/onderdrukkers/vrijheid berovers(of te wel dieven van de bovenste plank) vrijheid hebben gekregen om zulke praktijken te kunnen uit rollen in de maatschappij!!

  beste mede mens…dit houd niet op,jaren lang is de EU en ook Nederland gebruikt door de Amerikanen om rotzooi te trappen tegen Rusland…..hebben—zijn jullie wel eens bedreigd door Rusland in deze afgelopen 75 jaar???
  heeft Rusland wel eens gedreigd om Nederland binnen te vallen??
  wat zijn de Amerikanen nu aan het doen…in Azië??
  Welke landen spelen nu mee om rotzooi te trappen tegen de Chinezen???
  hebben de Chinezen weleens gedreigd om Nederland binnen te vallen en het hier over te nemen???
  Waar het weer om gaat is….MACHT EN HEERSCHAPPIJ OVER DEZE WERELD/PLANEET!!!….dat is het grootste gevaar voor het voort bestaan van de mensheid!!!
  Zo dit was effen mijn betoog,doe uw voordeel mee!

  Kapitalisme maakt heel wat kapot,en nu het covidje weg zakt gaat men er weer 2 keer zo hard er tegen aan waar men toen gebleven was….de benzine prijs/gasprijs/elektra prijs/voedsel prijs…het gaat u alle meer van betalen….u staat in het verschiet dat Uw koopkracht drastisch gaat dalen…hou al Uw zuur verdiende geld in de zak en laat al die graaiers lekker in de stront zakken!!

  ik dank U!

 5. Het ergste in die tijd was de Telegraaf die openlijk jodenvervolging propageerde …en zie,ze doen het gewoon weer!!

 6. bedankt rob en karin voor deze interessante video. er zitten een paar prachtige uitspraken en ideeen in die ik wil benadrukken zonder wijdlopig te worden hoop ik.

  karin is zich bewust gaan blootstellen aan de ervaring van discriminatie en dat blijkt nogal tegengevallen. het contrast tussen “eerst zitten ze in mijn zweet” en “even later ben ik een gevaar voor ze” is te groot, dat moet verklaard en begrepen worden. daar kan je niet omheen met je verstand.

  ook haar prachtige reactie op delegeren via een commandolijn vanuit de regering tot de werkplek van de ongelukkige horecaffer geeft te denken. haal je rug van die muur en stuur het terug omhoog! dat is ware revolutie. ik liet het mijn dochter zien en die noemde het de diy reactie. het is een mooi idee, beter dan ‘schuif het in je reet’ en zulks. je laat het commando niet op de grond vallen door het te negeren, maar stuurt het terug. dat is veel sterker, maar je moet dat liefst met velen doen. die muur betekent dat je alleen staat, dus rug van de muur vraagt samenwerking. anders wordt je geexecuteerd.

  maar dan de klanten, de mensen die daar komen eten in een ‘slegs vir blankes’ restaurant. die erbij staan en ernaar kijken en geen discussie willen. hoe zit dat dan. die worden niet ontslagen wegens dienstweigering, wat bezielt ze in godsnaam?

  ik heb daarvoor een modelletje bedacht, geinspireerd door eigen ervaring. ik ben ook wel eens ontslagen wegens dienstweigering en diverse malen ergens uitgesmeten wegens het negeren van onredelijke, dwz in elk geval niet gemotiveerde instructies. ‘dat zijn de regels’ krijg je te horen en hoewel ik bereid ben regels te volgen wil ik dan wel eerst de ratio achter die regels vernemen. en daar stokt het doorgaans en komen sterke mannen mij optillen en buiten zetten. eenmaal buiten is het interessant wat met die uitsmijter van gedachte te wisselen. er is vaak veel verwarring bij zo iemand. die begrijpt dan zelf ineens niet meer hoe hij zo een stokoude kerel zo lomp heeft kunnen behandelen. gelukkig leef ik nog, anders zou hij misschien het pad van de usa veteranen volgen waarvan er dagelijk meer dan 20 zelfmoord plegen. maar het modelletje dan.

  de hele samenleving, of ‘maatschappij’ zoals van bovenaf gepropageerd wordt, alsof we allemaal werken om een overigens onbekend gemeenschappelijk doel na te streven, lijkt georganiseerd in een pyramide structuur. als je die pyramide zelf van buitenaf bekijkt lijkt het een persoon die het pad volledig is kwijtgeraakt, die tot de meest waardeloze acties bereid en in staat is, waarbij met name steeds veel mensen sterven en het leefmilieu vernietigd wordt.

  dit verbijsterde mij, omdat ieder mens voor zich denk ik heel goed weet dat mensen dood maken geen goed idee is. ‘gij zult niet doden’ etc. ik denk dat je een splitsing moet maken tussen mensen aan de top en de bulk van de pyramide. een normaal mens voelt aan zijn water wat goed en wat slecht is en als het terugkijkend fout is gelopen weet hij dat hij dat goed moet maken. dat heet verantwoordelijkheid. als je een empathisch denkend mens bent althans, dan neem je je verantwoordelijkheid voor je eigen daden. dan kan je de door jou veroorzaakte ellende bij een ander niet zomaar naast je neerleggen. dat betekent ook dat je bereid bent de discussie over je eigen daden aan te gaan.

  en daar zit precies de truc. velen hebben een grote angst voor deze empathisch vanzelfsprekende verantwoordelijkheid. het tragische is dat dit juist goede mensen zijn. het zijn morele angsten die ze dwingen zich te bevrijden van het als wurgend ervaren verantwoordelijkheidsbesef. en daar komt dan weer het eeuwige probleem dat bange mensen niet helder kunnen denken tevoorschijn.

  iedereen gaat nu lachen, maar volgens mijn inzicht ligt het grote probleem van het menselijk denken in de gulo mutatie. hersens hebben relatief grote hoeveelheden ascorbaat nodig om te functioneren. even terzijde: ascorbaat is een betere naam voor vitamine-c, dat in 1912 tot vitamine verklaard is, dwz een stof waarvan we dagelijks minieme milli- of microgrammen nodig hebben, terwijl het eigenlijk gaat om een levensbelangrijk voedingsmiddel, waarvan de noodzakelijke hoeveelheden tientallen tot hondertallen grammen bedragen. een geit maakt normaal ca 10g per dag, een bange geit 100 gram. een mens maakt niets, ook een bang mens maakt niets. door de gulo mutatie is dat mechanisme bij ons uitgeschakeld. dat is waar het knelt, zowel binnen het empathisch als het rationeel bewustzijn. en bijna niemand weet dat!

  mijn stelling is dus dat vrijwel die hele pyramide is gebouwd met ieder voor zich in moreel opzicht goede mensen. door hun angst voor verantwoordelijkheid voor hun eigen daden koppelen ze echter hun moreel besef aan een hoger niveau, zonder zich daarvan bewust te zijn. het voelt prettig, dat wel. het is een hele opluchting. ze delegeren dus hun moraal ketengewijs naar boven. je ziet het gebeuren: de in pyramide verband meest immorele commandos komen naar beneden en worden prompt uitgevoerd, terwijl een stroom van hoogstaande morele veronderstellingen naar boven gaat. waarheen denk je dan natuurlijk. wel dat is simpel. aan de top zitten psychopaten die geen lor geven om moraal, die niet eens weten wat empathie inhoudt, die alleen weten hoe ze dat kunnen manipuleren en zich waarschijnlijk zelfs verbazen over hoe dom gewone mensen toch zijn.

  kortom, het goede in al die mensen wordt door het delegeren naar boven gewoon weggegooid en verspild. het speelt geen rol meer binnen het grotere verband van de mensheid. wat overblijft is een gepersonifieerde pyramide die zich kan gedragen als een superpsychopaat. en nogmaals: dit gaat buiten het bewustzijn om. als je erover begint kan dit geen punt van discussie zijn. precies wat karin ook opmerkt.

  een geregelde toevloed van ascorbaat zou de pyramide gewoon laten inzakken, de betovering verdwijnt en eenieder kan weer het prettige gevoel van vaste grond onder de voeten krijgen en daarop verder bastelen aan zijn eigen zelfgestelde levensdoelen.

  ik wijs nog op de tragiek die hier schuilt. enerzijds hebben de mensen in hun evolutie een fantastische optie als empathie ontwikkeld, waardoor ze samen tot grote dingen in staat zijn. in plaats daarvan is dank zij de gulo mutatie deze optie gecoupt door een andere mutatie die psychopaten heeft opgeleverd. deze kennen geen empathie en daardoor ook geen sociale angsten en zijn daardoor veel beter bestand tegen de gulo mutatie. ik denk zelf dat de ontwikkeling van de empathische laag in het menselijk bewustzijn direct in het verlengde ligt van telepathie, de oude dierlijke communicatievorm. de psychopatenmutatie moet dan deze telepathie hebben uitgeschakeld.

  psychopaten zijn in feite een nogal verdwaalde diersoort. hun dierlijke communicatie is weg en de typisch menselijke bewustzijnslaag ontbreekt daardoor. intelligente psychopaten waar we het hier over hebben kunnen wel een empathische optie emuleren, gewoon aanleren door trial en error, maar dat blijft toneel, inhoudelijk of kwa motivatie is het leeg. het doet denken aan artificiele intelligentie gemonteerd op een extraterraan roofdier.

  en zo is dan het huidige grote menselijke evolutionaire strijdtoneel ontstaan: telepaten tegen psychopaten.

  voorlopig zijn de psychopaten aan de winnende hand. alleen het stoppen van de gulo mutatie kan ons nog redden. laat ieder dus zijn dagelijkse 10 gram vitamine-c consumeren en zo eindelijk zijn godgegeven ratio en empathie laten samensmelten tot een functioneel menselijk verstand. alleen dan worden we meer dan psychopaten. alleen dan kunnen we angstvrij ons eigen ding doen en hebben we geen pyramidale superpsychopaten meer nodig om ons in te verstoppen voor ons eigen geweten.

  ik zag in de meer dan 900 commentaren dat sommigen karins presentatie theatraal vinden en daardoor blijkbaar minder belangrijk. er is een chinees spreekwoord dat daar een aardig antwoord op geeft: “als een wijze naar de sterren wijst kijkt de gek naar zijn vinger”.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.