De eerste domino-steen valt om – Waku Waku doet niet mee aan apartheid

Bericht uit de Matrix

Gisteravond is dankzij een spontane actie van ongeveer honderd mensen een voortijdige sluiting van een horeca-gelegenheid voorkomen in Utrecht. De eigenaar weigert de vaxx-pas controle die het apartheidsregime Rutte van ondernemers eist. Vandaag dient een kort geding.

Spontaan

Na een oproep van Mordechai Krispijn op internet trekken enkele tientallen tot uiteindelijk honderd mensen naar het Vredenburg in Utrecht. Zij vormen een menselijk schild ter verdediging van de bedreigde ondernemer van het vegetarische restaurant Waku Waku.

De man heeft vandaag een kort geding tegen de overheid. Gisteren bezochten enkele politie-agenten de moedige eigenaar die weigert mee te doen aan het apartheidsregime. De overheid dreigt daarom de vergunning van Waku Waku af te pakken.

De horeca moet van het regime iedere bezoeker voor aankomst checken op QR-code. Op bevel van de burgemeester moest het restaurant op maandag om 21.30 uur sluiten in plaats van op de gebruikelijke 23 uur. Dit weigerde hij. Daarop startte de politie met een intimidatie-campagne.

Steun

Rond 22 uur staan er zo’n honderd steunbetuigers voor het restaurant. De politie krijgt te horen dat zij niet weg zullen gaan. Zij staan namelijk niet toe dat de zaak gesloten wordt. Rond 22 uur is het restaurtant dan ook nog gewoon geopend.

Zeven minuten later verschijnen zeven politie-auto’s dreigend op het toneel in Utrecht, om de al aanwezige manschappen te versterken. De steunbetuigers laten zich echter niet intimideren of uitdagen, zij zijn gaan zitten voor het vegetarische restaurant. Krispijn suggereert iedereen te gaan zitten voor de zaak.

Na overleg met Krispijn, die als woordvoerder voor de steunbetuigers optreedt, trekt de politie zich om kwart over tien terug aan de overkant.

Onder de groeiende groep aanwezigen zijn zelfs mensen gekomen uit Limburg en Arnhem.

Sleutels

Om 22 uur 39 verschijnt de politie opnieuw met een woordvoerder op het toneel voor de zaak. Hij eist van de eigenaar dat deze zijn sleutels inlevert om 23 uur. Ook dit weigert de Waku Waku ondernemer. De politie trekt zich terug om 22.50 uur, op enkele agenten na.

De demonstranten tegen het apartheidsregime behalen vanavond een overwinning. De eigenaar kan zijn sleutels houden. En de groep verlaat het toneel om 23 uur.

Waarschuwing

Mordechai Krispijn waarschuwt echter de aanwezigen dat ofwel morgen voor 13 uur het pand van Waku Waku wordt dicht getimmerd of de overheid zal hiermee wachten tot na het kort geding. Daarom roept hij iedereen op in actie te komen en deze ondernemer te steunen!

Hier is een videoverslag van LNN.

Domino-effect

Het is precies zoals Krispijn het verwoordt: als ondernemers zich gesteund voelen door de bevolking zullen zij zich niet voor het karretje van Rutte laten spannen. Met hun steun zullen zij niemand uitsluiten en zal deze zwarte pagina uit de vaderlandse geschiedenis snel kunnen worden omgeslagen!

Apartheid hoort niet thuis in Nederland, of welk land dan ook.

Rob Vellekoop, 28 september 2021

12 Comments

 1. Als ondernemers zich gesteund voelen door de bevolking zullen zij zich niet voor het karretje van Rutte laten spannen.

  Dus zolang het “stokje” doorgegeven kan worden, hebben de middenstanders er niet eens zoveel moeite mee ?
  En nu dat zij zelf ook aan de beurt zijn, mogen of moeten de mensen het maar zo vanzelf sprekend vinden om weer de kooltjes uit het vuur te halen.
  Zij moeten zich eens bewust worden, dat zij geen uitbater of ondernemer kunnen zijn zonder klanten.
  En als daar iets mis gaat, zij ook de rekening daarvan gaan krijgen.

  Dus als wij, het volk, inql. de ondernemers en boeren geen vuist gaan vormen, gaat er helemaal niets veranderen, dan alleen faillisement.

  Desalniettemnin is het wel mooi om te zien, dat er toch ondernemers zijn die de onzin niet meer vreten en daar voor uit durven te komen.
  Burg. Brulls heeft net een rechtzaak gehad, dus het antwoord kennen we al.
  Laten de ondernemers zich onder elkaar ook maar eens organiseren, een jurist op zoeken met een rechte rug, en collectief voor het gerecht.
  Al heb ik twijfels, met dit OM of ze ooit hun gelijk gaan krijgen.

 2. Zullen de politici zich niet moieten verantwoorden voor het leed dat het volk is aangedaan?

 3. Een domme actie om vooraf aan te kondigen dat ze niet mee willen werken aan deze apartheid. Stilzwijgend hadden ze ook een statement kunnen maken, dan waren ze nu niet zo snel gesloten door de autoriteiten. Soms even verder kijken dan de neus lang is kan wonderen verrichten. Er zijn meer wegen die naar Rome leiden.

 4. Persoonlijk vind ik het niet zo nodig, die QR-codes, vooral omdat er niet altijd een ijzeren logica achter lijkt te zitten, als je in de buurtsuper tegen iedereen opbotst of tijdens het teamsporten elkaar en dezelfde (bezwete) bal aanraakt. Het is allemaal een beetje hap-snap. Ook omdat een tweedeling in de samenleving niet opweegt tegen een paar extra corona-doden. Alles heeft zijn prijs, denk ik dan.

  Edoch, dat vreselijke gelamenteer van die anti’s over “vrijheid” en “lichamelijke integriteit”, hun stuitende hypocrisie en het ikke ikke ikke is nauwelijks te tolereren. Oke, we willen geen oorlog in de samenleving, maar is er ook een grens aan dat kleutergepiep van al die weigeraars? Oooh mijn privacy! Oooh ze weten alles over je! Ooooh ik mag er niet iiiiiin….!

  Een cafebezoekje mensen. Een hapje in een restaurant. Een dansje in de nachtclub. De wereld vergaat he? Er zit ook best een aardig idee achter die QR-code. Gevaccineerden zijn vele malen minder besmettelijk (feiten) en een gevaar voor anderen, de horeca lijdt onder de steeds weer nieuwe lockdowns en de hoofdreden dat nog niet alles open kan zijn de ongevaccineerde weigeraars. Dan zou ik zeggen: Dan dimmen jullie weigeraars nog even ietsje langer, wie ervoor kiest, moet dan ook maar degene zijn die even dat stapje terug doet. Maar nee hoor, rupsjes nooitgenoeg, alles moet voor ikke zelf. En wie daar last van heeft die moet maar accepteren dat mijn vrijheid boven alles gaat. Ook boven jouw vrijheid. Ik vind die weigeraars vreselijk, met hun gejank. Desondanks denk ik dat we niet gebaat zijn bij een tweedeling, zelfs als dat door een stelletje jankerds zo wordt ervaren. Dus dan alles maar open, en zien waar dat schip strandt. Maar dan 1 ding: Als straks de boel toch weer dicht moet, wil ik die jankerds niet meer horen.

  Ongevaccineerden zijn in mijn ogen vooral freeriders, die gratis meeliften op het succes van de vaccinaties en nu meteen ook alle credits weer willen hebben. Waar zij zelf 0 aan bijgedragen hebben.

 5. Waar haal je ‘het succes van vaccinaties’ vandaan? Waarop baseer je dat gegeven?

 6. Aan Arend Honing

  Probeer je eens te verdiepen in de besmettingsleugen. Lees maar
  eens iets over Pasteur en het nog nimmer geïsoleerde Covid19 virus. Informeer jezelf wat beter voordat je anderen beschuldigt.

 7. Onwetendheid is uw grote probleem meneer Honing. Zoek “Pasteur” op bij Google en veel zal u duidelijk worden

 8. Ach Rob, laat toch zitten. Arend is niet meer te redden en zo zijn er velen, helaas.

 9. Als we even achter het corona-rookgordijn kijken zien we dat onze kartel-politici met aan het hoofd onze minister-president Mark Rutte de Nederlandse soevereiniteit hebben overgedragen aan hun opdrachtgever Klaus Schwab van het WEF met wie de wereld weer een nieuwe Adolf Hitler heeft. Als er géén revolutie komt dan gaan we in rap tempo met z’n allen een afschuwelijke Orwelliaanse toekomst tegemoet. Een andere keus is er niet meer voor het bedrogen Nederlandse volk. Òf je laat je gewillig vaccineren om niets òf je staat met oprechte verontwaardiging op. Rutte en de zijnen zullen zich moeten verantwoorden voor dit smerige verraad.

 10. Ja, inderdaad @Corné. Wat ook opvalt is dat Willem altijd zo makkelijk en vaak toegang krijgt tot de mainstream media. Terwijl iemand als Robert Jensen -die veel bekender is dan Willem- het zonder die mainstream moet stellen. En we moeten daar vooral niets bij denken…

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.