Verslaggever Irhuia voor de rechter

Irhuia, burgerjournalist bekend van haar live-videoverslagen op Revrouwlutie stond voor de rechter, nadat ze zes dagen eerder opgepakt was. Zij is beschuldigd van het uiten van een bedreiging en het bezit van een flesje met pepperspray.

Nieuwersluis

Irhuia Debbie Beekwielder is opgepakt door een peloton politie (7 stuks) in de vroege ochtend van 23 december. Tot 29 december blijft ze in hechtenis in Nieuwersluis. Ze heeft niet zoveel vertrouwen in de goede afloop van de rechtszaak als haar advocaat. Zelf schrijft ze hierover:”Mijn hoop was gelukkig niet zo hoog…gezien het feit hoe ze momenteel op vrijheidskrijgers jagen.”

Ze zit opgesloten in quarantaine omdat ze zich niet wil laten testen, dit is een gebruikelijke procedure tegenwoordig van niet-gevaccineerden.

Vanuit de cel schrijft ze het volgende bericht.

Beschuldigingen

Woensdag 29 december (rechtbank Den Haag, Prins Clauslaan 60) diende de zaak tegen Irhuia Debbie Beekwielder (ReVrouwLutie).
Zij wordt verdacht van het bedreigen van “de politie” en het bezit van pepperspray.
Tijdens het waterbombardement (zie foto) eind 2021
zou ze gezegd hebben dat de mensen die deze politie-actie uitvoeren wat haar betreft voor een tribunaal de doodstraf verdienen. Juridisch gezien is dit echter geen bedreiging omdat hij niet gericht is tegen een bepaalde persoon.
Het tweede feit waarvoor ze is veroordeeld gaat over een vondst van een flesje tijdens een huiszoeking bij Irhuia. De politie vond een flesje waarvan beweerd wordt dat er pepperspray in zat zonder dat dit echter onderzocht is op de ware inhoud.
De rechter veroordeelde haar tot tien weken gevangenisstraf waarvan twee voorwaardelijk.

Irhuia

Irhuia is een bevlogen videoverslaggever die heel veel acties wereldkundig heeft gemaakt, ook die buiten Nederland plaatsvinden. Via haar live-uitzendingen bereikt ze een groot publiek. Sinds 15 december is haar Facebookpagina Revrouwlutie uit de lucht gehaald en tot nu toe onbereikbaar. Dat gebeurde kort nadat ze een update plaatste over Yvonne Brinkerink.

Zij vertelt op haar website revrouwlutie.org dat zij wakker begon te worden toen ze gedwongen mee moest doen aan de Participatiewet in Amsterdam. Dit ging in tegen haar rechtvaardigheidsgevoel waardoor ze op de barricaden moest. Ze komt in aanraking met andere wakkere en actieve mensen die allerlei andere onderwerpen aan de kaak stellen.

Door zelfonderzoek raakt ze er steeds meer van overtuigd dat de wereld die wij kennen heel anders in elkaar steekt. Niets is wat het lijkt, en de werkelijkheid is nog velen malen gruwelijker dan ze zich kan voorstellen.

Verder schrijft ze dat ze zichzelf uiteindelijk los kan maken “van de (subliminale) programmering die bepaalde krachten al eeuwen lang op de mensheid los laten. Om ze te kunnen verdelen, beheersen en controleren.”

Facebook (bit.ly/revrouwlutie)

Irhuia ReVrouwLutie on YouTube

Telegram

Yvonne Brinkerink

Aanleiding voor Irhuia’s verbanning van Facebook is haar publicatie over Yvonne Brinkerink.
Lees onze publicatie in delangemars.nl over de gebeurtenissen rond Yvonne destijds als lijsttrekker.
Lijsttrekker duikt onder

Stuur Irhuia een kaartje

Penitentiaire inrichting Utrecht locatie Nieuwersluis
D.J.P. Beekwielder
Registratienummer 11944798
Zandpad 3
3631 NK Nieuwersluis

Rob Vellekoop, 29 december 2021

4 Comments

 1. Wij zijn terug in de jaren 30/40. Als onrecht een recht word is verzet een plicht.

 2. Hey Rob,

  In de P.I. hoorde ik al dat je een artikel had gewijd aan mijn zaak. Dankjewel daarvoor. Toen ik dat bericht vernam moest ik meteen terug denken aan mijn wandeling van Amsterdam naar Groningen, en de dag dat jij met mij meeliep. Het was een van de zwaarte etappes van die wandeling. Inmiddels ben ik nu ruim 2 weken weer thuis en ben ik bezig met weer landen in deze gekke en losgeslagen wereld, waarin je van alles moet regelen om te kunnen “leven”. Het is nu afwachten tot het hoger beroep. Maar tot die tijd pak ik door met ReVrouwLutie!

  Warme groet,
  Irhuia

 3. Hoi Irhuia,
  Ja ik heb op de voet gevolgd wat ze met je uithaalden! En natuurlijk moest ik daar wat artikelen aan wijden. Ik bewonder je moed en doorzettingsvermogen, dat mag iedereen weten.
  Hartelijke groet, en we moeten nog maar eens een wandeling doen, vind je niet?
  Rob.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.