Vrijheidskonvooi 2022 Canada met tienduizenden trucks onderweg

Bericht vanuit de Matrix

Op 24 januari vertrekken vanuit drie plaatsen in Canada en een in de VS konvooien vrachtwagens met boze truckers richting de Canadese regeringshoofdstad. Sinds hun vertrek laten ze letterlijk veel stof en sneeuw opwaaien. Langs de kilometerslange route begroeten duizenden enthousiaste mensen hen als bevrijders. Wat zal hen opwachten wanneer ze aankomen op zaterdag 29 januari in het bolwerk van de democratische dictator Trudeau? De mainstreammedia verzwijgen dit angstvallig en terecht. Het kan een ongekende storm van vrijheidslievende mensen ontketenen!

Canada Unity

De organisator van het gigantische vrachtwagenkonvooi waaraan naar schatting meer dan 50.000 trucks meedoen is Canada Unity. Zij eisen de onmiddellijke intrekking en stopzetting van de vaccinatiepas en het stoppen met het uitdelen van boetes en de de terugbetaling voor coronamaatregelen.

Het vrachtwagenkonvooi is niet tegen vaccinatie, maar tegen de maatregelen van de regering. Iedere Canadees, vinden zij, heeft het recht op vrije keuze en mag vanwege die keuze niet gediscrimineerd worden. Zij benadrukken dat de groep mensen die tegen de maatregelen zijn geen kleine groep is zoals de mainstreammedia beweren.

De truckers zijn binnenkort verplicht zich te laten vaccineren anders mogen ze werk niet langer doen! Ze vinden dat Trudeau hen dwingt te kiezen tussen een injectie en kunnen voorzien in hun levensonderhoud.

Doneeractie

www.gofundme.com

Om de truckers onderweg te steunen is een inzamelingsactie aan de gang. Op dit moment is er al 6 miljoen dollar gedoneerd. Het is in eerste instantie bedoeld om de kosten van brandstof te dekken en eventueel die van voedsel en onderdak onderweg.

In de verklaring bij de doneeractie staat dat Canada een vreedzaam land is en dat het eerst andere landen heeft geholpen om tirannieke regimes die hun bevolking onderdrukten te verwijderen en nu zelf hulp nodig heeft. “Kleine bedrijven worden kapot gemaakt, huizen en mensen worden mishandeld en ontzegd van hun fundamentele behoeften om te overleven.  Het is onze plicht als Canadezen om een eind te maken aan de maatregelen. We doen het voor onze toekomstige generaties en om onze levens terug te krijgen.”

Route

Langs de route staan duizenden mensen de truckers als bevrijders toe te juichen. Het zijn hartverwarmende beelden van mensen die de ijzige kou trotseren om de vrachwagenschauffeurs die dagen onderweg zijn naar de hoofdstad en hart onder de riem te steken.

In Australië is op dit moment een soortgelijke actie van truckers aan de gang.

Achtergrond

Vanaf 15 januari zijn truckers verplicht zich volledig te laten vaccineren of moeten 14 dagen in quarantaine nadat ze de grens met de VS hebben gepasseerd en een gedwongen test ondergaan. Het is wrang dat de Canadian Trucking Alliance zich distantieert van het protest per konvooi. Zij beweren dat van de 120.000 Canadese vrachtwagenchauffeurs er 85 procent geïnjecteerd is. Slechts 16.000 zouden door de beperkingen niet kunnen werken.

Vanaf de andere kant worden niet-gevaccineerde Amerikaanse truckers de toegang tot Canada ontzegd.

De Verenigde Staten hebben voor truckers dezelfde regels ingevoerd per 22 januari.

Het truckersprotest komt op een slecht moment, nu er zowel in de VS als Canada problemen in de distributieketen zijn ontstaan, dankzij de coronamaatregelen voor truckers. In het oosten van Canada leidt dit al tot voedseltekorten.

Rob Vellekoop, 27 januari 2022

5 Comments

  1. Tecumseh zij het toen al , een pijl kan je breken, 20 pijlen niet. 50.000 truckers,dat is pas power . Goode reis en veel succes

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.