Film van geschiedenis van Melbourne in c.oorlogstijd: verslag van moed en verzet

Bericht uit de Matrix

Deze film Battleground Melbourne vertelt het verhaal van twee jaar strijd van de bevolking van Victoria in Melbourne. Verzet tegen de premier-dictator Dan Andrews. De man die verantwoordelijk is voor het trieste record van ‘s werelds langste lockdown. En er is een opmerkelijke parallel in dit verhaal met de acties van het regime Rutte. De film is gemaakt door Topher Field.

Noodtoestand

Deze opmerkelijke film begint met de spijtbetuiging van een politie-agent aan de bevolking van de Australische staat Victoria. Het spijt hem dat hij zwoer om de burgers te beschermen, maar dat hij daarin jammerlijk faalde. Melbourne is de culturele hoofdstad van Australië, een bruisende stad met mooie stranden, een flitsend nachtleven en veel kunst. Totdat de covidmaatregelen ingaan.

In april 2020 kondigt premier Dan Andrews de noodtoestand af met een uiterst strenge lockdown. Hij zegt in een van zijn talloze persconferenties (a la Rutte) dat het niet zijn bedoeling is geen enkele besmetting meer te krijgen, want dat kan niet. Daarom gaat hij, in eerste instantie blijkt later, voor ‘flattening the curve’.

De aanvankelijke veertien dagen worden een nachtmerrie voor de bevolking van 50 dagen! Andrew’s doel verschuift van een afgevlakte curve naar Covid zero.

Dankzij de noodtoestand doet de politie huisinvallen en kunnen zij mensen arresteren zonder arrestatiebevel. De premier-dictator zegt het advies van ‘deskundigen’ op te volgen om harder en langer in lockdown te gaan (let op de parallel met de adviezen van het OMT). Hij toont echter nooit het bewijs voor de effectiviteit van deze maatregelen (zie regime Rutte die dit evenmin kan).

Angst

Het regime van Andrews gebruikt verwarring en ‘verdeel-en-heers’ om de bevolking onder controle te houden. Mensen die niet meewerken zet Dan Andrews weg als egoïstisch. Hij zet mensen tegen elkaar op die wel of geen maskers willen dragen. Feitelijk sluit hij de mensen op in hun huizen. ‘Crazy Dan’ benoemt het elkaar niet meer kunnen ontmoeten tijdens zijn persconferenties als ‘training’.

Doordat de regels voortdurend veranderen (zie NL) moeten de mensen iedere persconferentie volgen om de laatste stand van zaken te kennen. Dit schept nog meer verwarring en vooral angst en onzekerheid. Winkelen mag alleen maar dicht bij huis, binnen een straal van 5 kilometer rondom de woning en 1 keer per dag. Steeds komt hij net zo gemakkelijk weer terug op de regels om ze later weer aan te scherpen.

Of zoals een ooggetuige het vertelt in de film:”Ga naar je ouders, ga niet. Sluit je zaak, open het maar voor maximaal 10 mensen.”

Aandacht

Een andere getuige verklaart dat Dan met iedere persconferentie meer aandacht genereerde voor zichzelf. Ze zegt, “Het had niets meer te maken met covid. Hij was een ware gelovige van zijn eigen grootheid.”

Zijn beleid verandert van flattening the curve naar Covid zero, iets waarvan hij aanvankelijk zegt dat het niet haalbaar is. Zijn regime wankelt op het moment dat naar buiten komt dat hij niet het Australische leger (ADF) maar particuliere beveiligers inschakelde voor de ‘quarantaine hotels’. Een deel van de 44 miljoen dollar die hiermee is gemoeid verdwijnt, terwijl het bewakingspersoneel niet opgeleid blijkt voor hun taak.
Ook hier corruptie net als in Nederland en ook hier lijden de leiders aan geheugenverlies.

Tijdens het onderzoek naar de verantwoordelijkheid voor de inzet van particuliere bewakers kan Andrews zich er niet genoeg meer van herinneren! Tevens weigert hij iedere verantwoordelijkheid hiervoor te nemen.

State of disaster

Om de aandacht van het schandaal af te leiden komt de Australische dictator met een nieuwe reeks lockdown maatregelen, omdat er 671 nieuwe virusgevallen (op een bevolking van 6,5 miljoen) zijn geregistreerd.

Hij kondigt de State of Disaster af. Hij stelt een avondklok in, mensen mogen 1 uur per dag buiten trainen en niet verder dan 5 kilometer van hun huis zich ophouden, tenzij voor een dringende reden of werk. Het leven komt tot stilstand. De angst slaat toe en niemand weet wat, zoals een getuige het verwoordt, “de almachtige premier straks weer voor maatregelen verzint.”

Er komen grensafsluitingen met de andere Australische buurstaten en een ‘ring van staal’ rond Melbourne. iedereen die de stad in wil wordt gecheckt. Bij overtreding krijgen ze een boete van 5000 dollar.

De mensen zitten nu opgesloten in hun huizen, afgesloten van vrienden en familie, geen sport, geen kerk. Zelfs stervende familieleden mogen niet bezocht worden.

Verzet

Sinds de start van de maatregelen is er verzet. Dit blijft echter zeer beperkt van omvang. Totdat een jonge zwangere moeder door de politie tijdens een huisinval wordt gearresteerd. Haar misdaad was dat zij op Facebook een oproep had geplaatst voor mensen om zich uit te spreken tegen de lockdowns. Iets melden op sociale media is ineens een misdaad.

Daarna neemt het protest alleen maar toe. Het is net alsof meer onderdrukking leidt tot meer bewustzijn, waarbij mensen wakker worden in een wereld vol haat en kwaad. Ondanks de arrestatie van de organisatoren van demo’s gaan deze met steeds meer deelnemers dan voorheen gewoon door. Tegen alle verdrukking en intimidatie van de politie in.

Iedere vorm van protest onderdrukt Dan Andrews met zijn politiemacht met steeds meer geweld.

Eerst rust hij de politiemacht uit met rubberkogels, die talloze demonstranten verwondt. Hij laat mensen die zijn mening niet delen oppakken onder beschuldiging van ‘incitement’ (letterlijk aanzet tot een misdaad).

Vax

Dan kondigt de dictator de verplichte vaccinatie aan voor werknemers. Ondanks dat de leiding van de bouwvakfederatie pro-vaccinatie is ontstaat er een ongekend verzet van de bouwvakkers. Zij keren zich tegen de leiding en protesteren dagelijks. Het verzet tegen Dan groeit er alleen maar door. Zelfs nadat Andrews via zijn massamedia het gerucht heeft verspreid dat het geen echte bouwvakkers waren die zich verzetten en dat het nazisympathisanten waren. De mensen stinken ook hier net meer in de leugens van de massamedia!

Dan’s politie reageert met nog meer geweld op het protest door de inzet van gepantserde wagens en antiterreureenheden tegen de vreedzaam demonstrerende bevolking.

Verrassenderwijs blijft het daar echter niet bij. Ook de zorgmedewerkers gaan de straat op. Zij zijn tegen de verplichte vaccinatie.

Het laatste wapenfeit van de dictator van Victoria is de pandemiewet die hij door zijn parlement geeft gesluisd. Maar de bevolking van Victoria is nog lang niet klaar met hem. Zij weten van geen wijken en gaan verder met hun moedig verzet. De filmmaker Topher Field, wordt gearresteerd nadat hij aankondigde deze film te gaan maken. De reactie van de Melbournians is hartverwarmend. Zij financieren met elkaar deze film. Het is hun verslag van verzet.

‘Battleground Melbourne’ is in feite een oproep aan de wereld om geen dictator te accepteren!

Lees hier veel meer berichten over Australie

Rob Vellekoop, 23 januari 2022

2 Comments

  1. Het aantal bgevaccineerden in zeer laag, vandaar dat repressieve bewind als bij de Nazi’s?

  2. Mijn zoon woont in Melbourne en hij is het total eens met de maatregelen… Is dat schrikken.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.