Acht miljard mensen die zichzelf onderschatten, op een elite na?

De mens onderschat zichzelf gruwelijk, terwijl hij alle macht heeft, maar die voortdurend weggeeft. Dat zegt David Icke in een video op Inspired. De man die keer op keer de mens probeert op te monteren en aan te moedigen om verder te kijken dan wat de massamedia vertellen. Hij doet dit al meer dan dertig jaar vol gedrevenheid en passie. Icke stelt de zaken eenvoudig voor, omdat ze niet ingewikkeld zijn. Nu is het nog aan ons om op deze manier te gaan kijken naar het leven en ons zelf op weg te helpen.

Respecteer

De Engelsman David Icke vindt dat de mensheid in het algemeen geen hoge pet van zichzelf op heeft. Mensen onderschatten zichzelf.

Volgens Icke is een van de redenen dat mensen hun macht weggeven aan wetenschap en academici het idee dat ze niet slim genoeg zijn. David zegt dat het allemaal echter niet complex is, maar heel simpel als je het terugbrengt tot de basis.

Hij vertelt dat zijn bewustzijn verschilt met iemand die ‘ja’ en ‘amen’ zegt.

Dat komt omdat hij anders omgaat met mensen die hem vertellen wat hij moet doen. Want zegt hij, eerst wil ik weten waarom ik iets zou moeten doen. Zonder goed reden gehoorzaam ik niet, dan ga ik me afvragen wat je zegt als je geen goede reden kan aanvoeren. “Dan neem ik je niet serieus.”, aldus de Engelsman. “En het maakt mij niet uit of je een uniform draagt of een jasje of een mooie titel.”

“Ik doe het niet. Dat is de keuze die ik maak en ik doe het omdat ik mezelf respecteer! Ik beschouw mezelf niet minderwaardig aan iemand in een jasje. Maar ik ben ook niet superieur aan hen. Dat werkt van twee kanten.”

Autoriteit

Maar dat is niet alles. Hij heeft ook het bewustzijn om te zeggen tegen autoriteiten dat hij er zelf wel uitkomt. En dat is iets wat mensen met een andere staat van bewustzijn niet geloven. Die, zegt Icke, hebben helaas niet het zelfrespect om te zeggen, ‘ik doe niet wat je me zegt, omdat je me het zegt’.

Dat legt hij uit vanuit zijn ideeën over perceptie.

“Ze denken niet dat ze het zelf het beste weten en daardoor is het letterlijk de perceptie van zichzelf en van de wereld”, die ze van de massamedia hebben ontvangen. Die informatie geeft ons als mens, volgens David, slechts 1 mogelijkheid en dat is de officiele mogelijkheid.

Dus ‘als je onvoldoende zelfrespect hebt en onvoldoend wijsheid om te weten dat de mediaorganisaties liegen, dan neem je wat ze zeggen voor waar aan.’ ‘Dat wordt jouw realiteit, jouw perceptie en als resultaat hiervan wordt het je gedrag.’ Dat is dus precies wat er met de meerderheid van de mensheid de afgelopen twee jaar aan de hand is.

Cult

Icke duidt de elite die het in de wereld voor het zeggen heeft aan als ‘de cult’. Hij zegt, je weet dat de cult dit weet. ‘Ik bedoel, je bent je er terdege van bewust dat de scheppers van alle beperkingen psychologen zijn. Zij hebben de beperkingen bedacht en deze zijn allemaal op psychologie gebaseerd.’ ‘Dit is het stadion waarin het leven zich afspeelt.

Je beheerst de perceptie (van de mensen), je controleert het gedrag, controleert voldoende perceptie en daarmee controleer je de menselijke samenleving.

Worsteling

We zitten in een worsteling tussen twee staten van bewustzijn. De ene is om te controleren, opleggen, overnemen en domineren en de andere wil vrijheid.

Dat wat we hebben toegestaan is dat wat wil controleren, enzovoort, is decennium na decennium genegeerd om de dingen en mensen op een positie te krijgen die ze nu tegen ons kunnen gebruiken. Dit om onze vrijheid af te nemen.

Meer en meer mensen, ziet Icke, beginnen  zich te realiseren dat dit eigenlijk het belangrijkste is in hun leven.

Rekenmachine

‘Als we hierop niet reageren en het begint bij elkaar te komen, dan hebben we geen leven meer zoals we het waarnemen.’

‘Als mensen vragen wat is de oplossing, dan zeg ik pak een rekenmachine en tik in bijna 8.000.000.000 en haal eraf de mensen met politieke macht en met een uniform en de militairen. Haal die af van de 8 miljard. En hoeveel van die 8 miljard blijven er dan over?’

‘Nou, bijna allemaal. Precies!’

Alles over Percepties in zijn laatste boek, vertaald in het Nederlands, Percepties van een vrijdenker.

Rob Vellekoop, 20 maart 2022

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.