De een na laatste Audiokrant van Niels Lunsing

Een bijdrage van Niels Lunsing*

De Audiokrant is een wekelijkse bundeling van onafhankelijk nieuws. Naast de reguliere media bestaat er ook een alternatieve media waar veel mensen in Nederland zich met passie inzetten voor eerlijke en onafhankelijke nieuwsvoorziening. Dit geluid is de afgelopen jaren flink gegroeid en wil graag meer samenwerking. Om dit geluid te versterken maak ik elke week een overzicht van verschillende kanalen met onafhankelijk nieuws (websites, YouTube-kanalen, podcasters en schrijvers) die bestaan naast de reguliere media.

Verborgen agenda

Ella Ster schrijft een serie artikelen die een verborgen agenda laat zien van de machthebbers in de wereld. In De Audiokrant vertelt ze over de laatste bevindingen m.b.t. de inhoud van vaccins. Er zou slangengif in de vaccins zitten, een interview in de onlangs verschenen film “Watch the Water” ging vorige week viral. Hier bespreekt dr. Bryan Ardis zijn onderzoek met interviewer Stew Peters. Volgens Ella is er wel degelijk een relatie met het slangengif en de ware machthebbers die op de achtergrond aan de touwtjes trekken. Een zeer complex verhaal dat voor een kort interview in De Audiokrant eigenlijk te weinig ruimte is voor verdieping. Wellicht komt Ella op een later moment dit jaar terug met meer informatie bij Radio Gletsjer, waar meer ruimte is voor een verdiepend gesprek.

Franse platteland

Het mooie stille Franse platteland weerhoudt schrijver Rob Vellekoop er niet van om de wereldwijde ontwikkelingen op de voet te volgen. In De Audiokrant geeft Rob zijn visie op de situatie in Shanghai waar een zeer strenge lockdown plaatsvindt. ‘Gezinnen worden uit elkaar getrokken, als een kind of ouder positief getest wordt, worden ze ondergebracht, elk afzonderlijk in quarantainecentra. Deze zijn zowel voor kleine kinderen als voor ouderen ingericht’. Volgens Rob zit Shanghai momenteel in één van de grootste psychologische tests. Later in de uitzending komt het social credit system ter sprake. Rob verwacht dat er spoedig een einde komt aan de pilots die lopen in China & sinds kort ook Italië (Bologna), waarna dit systeem stapsgewijs ingevoerd zal worden. Meer informatie lees je op de website van Rob!

Editie 75

Naast de Audiokrant die stopt na editie 75, zijn er nog meer subtiele verschuivingen te bemerken in de alternatieve media. Rico Brouwer, bekend van Potkaars, gooit het binnenkort ook over een andere boeg. Een nieuw concept is uitgedacht voor een podcastopname met publiek, muziek en theater. Een gewaagde poging om meer sfeer te creëren middels entertainment + live publiek. Aangezien de censuur op sociale media alleen maar toeneemt is dit voor meer journalisten, podcasters of vrijsprekers waarschijnlijk een logisch vervolg. In De Audiokrant geeft Rico al een tipje van de sluier weg over de onderwerpen en gasten die hij zal spreken.

Luister maar!

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.