Geluk is van iedereen – paascadeautje

Jaren geleden heb ik een klein boekje geschreven met de titel ‘Geluk is van iedereen’.

In een tijd van heel veel bijgeloof, van doemdenken en van angst vind ik dit nog steeds een toepasselijke titel voor de hele mensheid. Het geluk lacht ons iedere dag toe, als we dat tenminste willen zien.

Ondanks het feit dat ik zelf dit boekje al jaren geleden gemaakt heb, ben ik het echter sinds 2017 iedere dag gaan toepassen op mezelf. Daardoor ben ik DLM Plus gaan schrijven, in plaats van De Lange Mars, om mezelf te trainen in het oog hebben voor de positieve dingen die er ook zijn.

Het uitgangspunt is dat geluk een keuze is. Ondanks allerlei omstandigheden houden we te allen tijde de vrijheid om te kiezen op welke manier we hiermee willen omgaan. Dat is een vrijheid die niemand ons kan geven of afnemen. Wij hanteren namelijk de hefboom of de radioknop, van positief naar negatief of andersom.

Ik oefen iedere dag in het zoeken naar de positieve kant van de medaille, omdat we voortdurend de negatieve kant van alle gebeurtenissen om ons heen gepresenteerd krijgen door met name de massamedia.

Dit boekje ‘Geluk is van iedereen’ (je kunt het hier lezen en downloaden) beveel ik van harte bij jullie aan. Het heeft niet meer dan 15 pagina’s dus je bent er zo door heen, omdat meer woorden eigenlijk niet nodig waren…

Het begint met de volgende inleiding:

Je hoeft er geen prijs voor te winnen in de loterij.
Miljonair moet je er ook niet voor zijn.
Je bent ook niet afhankelijk van je partner,
geliefde, vriend(in), je kinderen of welke relatie dan ook.
Ieder mens draagt het geluk bij zich.
Het zit in je hart, in je hoofd, in je armen, in je lijf.
Het enige dat je er voor moet doen,
is het
willen ontdekken
Stel je open voor het goede gevoel,
voor
het geluk
Dit boekje wijst je eenvoudig de weg die je
moet gaan…..
Rob Vellekoop, 1 april 2018 en 17 april 2022

7 Comments

 1. De BildeRberg-Groep Sloper,
  De Slopewr,

  Oekraïne is een goudmijn voor Amerikaanse wapenfabrikanten geworden.

  Geef ons geen wapens,geef ons te eten……dat zegt massaal de wereld bevolking!

  Wat er nu opkomst is dat U dik de rekening gaat betalen….wat,U bent dat eigenlijk al aan het betalen.

  Ik heb hier meer geschreven dat de USA dood en verderf aan het verkopen is en geen voedsel!…en meneer de VVD Ruben Brekelmans doet hier keihard aan mee met dit ranzige/geschifte beleid!

  Ik dank U!

 2. De BildeRberg-Groep Sloper.
  De Sloper,

  Ik heb een andere cadeautje.

  1150 kinderen die nog steeds uit huis zijn ontvoerd door de Nederlandse staat…dat die METEEN terug moeten naar het ouderlijk huis…daar waar zij thuis horen.

  De Nederlandse Staat maakt zich schuldig aan ontvoering van kinderen vanwege die toeslagen affaire,alleen dat is niet rechts geldig!

  Zouden we ook M.Rutte mogen ontvoeren??…ter compensatie?….MAG DAT?????……waarom mag de Staat der Nederlanden dat wel dan???

  Voor al die gedupeerde gezinnen die gesloopt zijn door M.Rutte zijn wan beleid….steek de koppen bij elkaar….neem 1 of 2 goed advocaten in de arm..en ga naar het Europees strafhof van de rechten van de mens…..klaag hier bij de staat aan voor illegale uit huisplaatsing van kinderen…..deportatie!!!

  Ik dank U!

 3. https://www.youtube.com/watch?v=ip-OkquuFMQ

  Smart city Shanghai…25 miljoen Chinezen in een strenge lockdown. Een humanitaire ramp is zich daar aan het voltrekken. Waar is Amnesty International? En geen woord hierover vanuit de politiek en de mainstream. M.a.w: dit krijgen we ook in Nederland. Kwestie van tijd en een wegkijkende bevolking die zich nu al zo gek is dat ze denken dat de staart kwispelt met de hond.

 4. De BildeRberg-Groep Sloper.
  De Sloper,

  Journalist noemt obstakel voor vrede tussen Oekraïne en Rusland.

  De Oekraïense leider is “gevaarlijk” omdat hij klaar is om zijn volk op te offeren om aan de macht te blijven,beweert Angelo D’Orsi!

  De Oekraïense president Volodymyr Zelensky is het belangrijkste obstakel voor vrede tussen zijn land en Rusland,heeft de beroemde Italiaanse journalist en historicus Angelo D’Orsi gezegd.

  D’Orsi is teleurgesteld over de berichtgeving over het Oekraïense conflict in de westerse media,ook in zijn thuisland Italië.

  In maart weigerde hij verder samen te werken met de grote krant La Stampa nadat deze een foto van de nasleep van een raketaanval op Donetsk door de strijdkrachten van Kiev had gebruikt om een hoofdartikel over Russische aanvallen in West-Oekraïne te illustreren.
  De krant heeft met deze stap “de bodem van journalistieke oneerlijkheid”bereikt,benadrukte D’Orsi in een van de interviews.

  De ervaren journalist verwerpt pogingen om Zelensky af te schilderen als een held en waarschuwt dat de Oekraïense leider eigenlijk “een zeer gevaarlijk personage” is.

  “Naar mijn mening vertegenwoordigt Zelensky nu het grootste obstakel voor het bereiken van vrede, omdat het mij duidelijk lijkt dat hij klaar is om zijn land en zijn volk op te offeren om aan de macht te blijven”,zei D’Orsi.
  De Oekraïense president verhindert absoluut elke diplomatieke oplossing,elke vredesbespreking.
  En hij heeft het vele malen bewezen”,voegde hij eraan toe.

  Russische en Oekraïense delegaties van verschillende niveaus hebben sinds het uitbreken van de gevechten verschillende vredesonderhandelingen gevoerd.
  Maar er zijn geen persoonlijke ontmoetingen meer geweest sinds eind maart,toen de partijen elkaar ontmoetten in Istanbul,Turkije,hoewel Rusland zegt dat de besprekingen elke dag doorgaan via videolink.
  Moskou was aanvankelijk optimistisch over de uitkomst van de besprekingen in Istanbul,maar beschuldigde later Kiev ervan terug te komen op de afspraken die daar waren gemaakt.
  De woordvoerster van het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken,Maria Zakharova,zei woensdag dat Moskou alle vertrouwen in de Oekraïense onderhandelaars heeft verloren,eraan toevoegend dat dit de reden was waarom de geschillen tussen de buren steeds ter plaatse werden opgelost.

  Op 16 april stelde Zelensky een ultimatum aan Rusland: de president van Oekraïne zei dat als Russische troepen het Oekraïense leger dat in Mariupol achterbleef zou vernietigen,er geen onderhandelingen zouden zijn. Op 21 april besloot Rusland de staalfabriek van Azovstal,waar de Oekraïense troepen worden belegerd, niet te bestormen.
  Moskou verklaarde Mariupol ‘bevrijd’.
  Diezelfde dag zei Zelensky dat hij niet uitsluit dat de blokkade van Mariupol met militaire middelen kan plaatsvinden.

  Zelensky “doet alsof deze confrontatie een persoonlijk conflict is tussen [de Russische president Vladimir] Poetin en hem” zonder zich echt om Oekraïne te bekommeren,hield D’Orsi vol.
  De komiek die president is geworden “lijkt me totaal geen idee,niet geschikt om met een dergelijke situatie om te gaan”,voegde hij eraan toe.

  Zelensky’s “fantastische activiteit”,waaronder het filmen van talloze video’s en het leveren van video-adressen met verzoeken om hulp voor wetgevers in de VS, de EU en elders,”kan uiteindelijk averechts werken tegen hem”,waarschuwde de journalist.

  De Oekraïense leider heeft het Westen gevraagd om wapenleveringen,financiële en humanitaire hulp, verhoogde sanctiedruk op Rusland en EU-lidmaatschap voor zijn land.
  Veel van zijn verzoeken blijven echter onvervuld,waaronder een eis om het luchtruim van Oekraïne te sluiten voor Russische vliegtuigen,wat vrijwel zeker een conflict tussen Moskou en de NAVO zal veroorzaken.

  D’Orsi hield ook vol dat het gebruik van het woord “genocide” door Zelensky om de gebeurtenissen in Oekraïne te beschrijven “onaanvaardbaar” was.

  Hij is joods,maar de Oekraïense leider “mag niet vergeten dat neonazi’s nu zijn regering steunen”,zei hij.

  “Het is echt een paradox als je over genocide spreekt om je eigen beleid te rechtvaardigen, terwijl je vergeet dat hij wordt gesteund door de afstammelingen van dezelfde mensen die de Joden in de jaren dertig en veertig hebben vervolgd,”merkte de journalist op.

  Rusland viel de buurstaat eind februari aan,nadat Oekraïne de voorwaarden van de Minsk-overeenkomsten, die voor het eerst werden ondertekend in 2014,niet uitvoerde,en de uiteindelijke erkenning door Moskou van de Donbass-republieken Donetsk en Lugansk.
  De Duitse en Franse bemiddelingsprotocollen waren ontworpen om de afgescheiden regio’s een speciale status binnen de Oekraïense staat te geven.

  Het Kremlin heeft sindsdien geëist dat Oekraïne zichzelf officieel verklaart als een neutraal land dat nooit zal toetreden tot het door de VS geleide militaire blok van de NAVO. Kiev houdt vol dat het Russische offensief niet is uitgelokt en ontkent dat het van plan was de twee republieken met geweld te heroveren.

  Het andere geluid wat je hier in Nederland NIET te horen gaat krijgen!!!!
  Hier is alleen maar plaats voor sentimentalisme/statements en alles wordt van —1—kant belicht!….wat dus hier in het straatje past dat spreekt men uit en zo moet de onderdanen doen denken!

  Heeft U wel eens gehoord van een schone oorlog???….vraag het aan de democratische mensen in de USA maar,die zijn nu weer aan het bewind en het is overal hommeles in de wereld!

  Op dit moment verdient de USA keihard aan de hoge olie prijs—de wapen industrie…en de uit staande leningen om die wapens te kunnen kopen.

  Wie zijn hier van de dupe??….U!!!
  De zondag middag formule 1 is gestolen en zit nu achter een betaal kanaal….maar wist U dat er voor in de plaats een nieuwe TV zender er voor terug is….en nog wel GRATIS….502…..alleen is het niet Uw taal.
  Dat maakt het verschil!

  Ik dank U voor Uw aandacht.

 5. De vrede bezwijkt al gauw aan haar eigen kwaal. Er valt niets aan te verdienen.

 6. Beste Sloper,

  Helder verhaal. Ben het volledig met je eens. Die acteur zorgt ervoor dat er zoveel slachtoffers vallen. Gelukkig zal Putin zijn doelen behalen. Hoe dan ook! Hier weten de domme schapen niet met met wie ze van doen hebben….
  Dat van kanaal 502 wist ik nog niet. Ursula v/d L gaat even bepalen dat ik niet naar Russische ‘propoganda’ mag kijken, maar wel naar die van die acteur. Gelukkig heb ik geen ziggo…

 7. De BildeRberg-Groep Sloper.
  De Sloper,

  Vrede heeft NOOIT bestaan,…net als armoede bestrijding….want armoede wordt keihard in stand gehouden…zou wat zijn als nou iedereen miljonair zou zijn….dan is er geen onderdrukking—chantage—-oorlogs industrie waar miljarden aan verdient wordt en ongelijkheid.

  Hoogste tijd voor….NEXIT…en keihard—–EIGEN VOLK HET EERST…en dan de wereld,maar dan wel betalen!!

  Gelezen jl… Rockefeller mede schuldig voor het opzettelijk verspreiden van het virus!
  Het was een experiment wat het teweeg zou brengen over de planeet!!
  Een mens meer of minder maakt bij die lui niet uit…..en dan kijk ik ook even richting Oekraïne en de Nederlandse media over oorlogs misdaden..en massa graven…..hoe die tekeer gaan…keer op keer…

  Tegen het Nederlandse volk wil ik dit zeggen…..discriminatie ligt op de loer…het ligt op het randje!!

  Ik dank U!!

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.