‘Verzetsbeweging is springlevend’ in Leeuwarden

Op 5 juni komen enkele duizenden mensen samen in Leeuwarden om daar te demonstreren tegen de maatregelen die boeren treffen, onder het motto ‘No farmers, no food’. Onder de sprekers zijn Gideo van Meijeren en Frank Ruesink. Zij roepen op de boeren te steunen en waarschuwen voor een 30 miljoen regio en de onteigening van de boerengrond.

Impressies van de demo

Naast burgers en boeren steunen ook de truckers het protest. Al wordt hier en daar wel geklaagd over de geringe opkomst bij de boeren van de demonstratie.

Toespraken

Gideon van Meijeren spreekt de mensen toe als ‘lieve verzetshelden’ en vindt de situatie van het moment acuter dan ooit. Hij ziet dat de Agenda 2030 in hoog tempo wordt uitgerold:”Corona, klimaat, situatie in Oekraine, stikstofbeleid, alles wordt op alles gezet om de macht naar dat kleine groepje van internationale globalisten te trekken.”

https://www.facebook.com/523277900/videos/726764502008174/

“Onder het mom van natuurbescherming wordt er een beleid uitgerold dat onze hele agrarische sector kapot maakt.  Terwijl stikstof helemaal niet bedreigend is voor de natuur. Acht en zeventig procent van de natuur bestaat uit stikstof. Ze zijn doodsbang voor de boeren. En terecht! Want de boeren zijn een van de sterkste sectoren van ons land. Zij kunnen in hun eigen voedselvoorziening voorzien. Zij willen controle over ieder aspect van ons leven en zeker van onze voedselvoorziening.

FVD-Kamerlid Van Meijeren ziet een nare toekomst aan de horizon, want zegt hij, “In hun toekomstperspectief is er geen ruimte meer voor landbouw. Ze willen dat NL met Vlaanderen en Nord Rhein Westphalen een grote stad maken van 30 miljoen mensen met overal waar we om ons heen kijken alleen maar appartementen.”

Diefstal

Tijdens zijn toespraak, staat Frank Ruesink stil bij de overheid die zich volgens hem tegen de mensheid keert. Dit doen ze namelijk met geweld, uitsluiting en dwang.

Als illustratie vertelt Frank dat hij de minister van Landbouw Stagbouwer (CU) in mei heeft geconfronteerd met de uitkomst van een WOB-verzoek. Daarin stond dat de EU de minister de middelen geeft om boeren met dwang te onteigenen van hun land. Volgens Ruesink reageerde de minister hierop met de mededeling:”Laten we er noodzaak van maken in plaats van dwang.”

Ruesink vindt dit een misdaad. Diefstal.

Daarom zegt hij zullen we niet alleen voor onszelf maar ook voor de rechten en vrijheden van de boeren moeten opkomen.

 

Rob Vellekoop, 6 juni 2022

3 Comments

  1. Het blijft afwachten of de “crème de la crème haar hand heeft overspeeld….we zien Maxima op audiëntie bij Klaus, weer wat later zien we Maxima voor een klas kinderen staan om de hen aanstaande terreur van kunstmatige intelligentie erin te jassen. En als hare majesteit vertrekt krijgt ze een mooie bos bloemen. Van de dankbare ouders. Dommer kan het niet. Toch begint men wat in de gaten te krijgen…..

  2. Zou je toch verraden voelen door eigen mensen, die ” denken ” t goed op te hebben met eigen volk?

  3. Waarom heeft burgemeester niet een hart onder de riem willen steken?

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.