Fed prikt schuldenbubbel door, ‘Cyberaanvallen’ en grootste depressie komen eraan

44057370 - money tree.

Een bijdrage van Anthony Migchels*

Anthony Migchels analyseert de huidige economische situatie van een onbetaalbare megaschuld en legt uit waarom de Fed biljoenen in banken en economie pompte voordat deze Amerikaanse centrale bank de schuldenbubbel gaat opblazen en de grootste depressie ooit komt.

De Fed verhoogt de rente agressief. Maar zij hielden de rente niet 14 jaar lang in de buurt van nul procent zonder reden: ze deden dat omdat stijgende rente de Mega Schuld onbetaalbaar maakt. Ze zeggen dat ze de rente verhogen om ‘tegen de inflatie te vechten’ maar in werkelijkheid laten ze de Schulden Bubbel leeglopen.

Nul rente

In 2018 begon de (Amerikaanse centrale bank) Fed voor het eerst met het afbouwen. Dit leidde zoals voorspeld onmiddellijk tot een deflatie schok en in september 2019 ‘moesten’ ze Quantitive Easing (Red. het opkoopprogramma van obligaties, ook wel QE) herstarten. Dit om zowel de banken als de echte economie te redden, die beide kampten met een krimp in liquide middelen.

Dit bereikte een climax in het weekeinde van 18 maart 2020, toen ze Wall Street 4 biljoen (4.000.000.000.000) dollar gaven om in ieder geval tijdelijk hun balans op orde te brengen, terwijl ze – tegelijkertijd – 4 miljard van ons opborgen om een volksopstand vanwege de redding te voorkomen. (Red. in lockdown)

Maar zij ‘gingen te ver’ (deze idioten weten precies wat ze doen), door gigantische eigendomsbubbels te creëren en de prijzen te laten stijgen in de echte economie. En ze creëerden het probleem, door iedereen razend te maken die met exploderende prijzen werd geconfronteerd (de reactie), en nu met de oplossing te komen: rente verhogen om ‘inflatie te bestrijden’.

Maar er was een reden waarom de Fed en andere centrale banken de rente in de buurt van de nul hielden sinds de crash van 2008: de schuld werd onbetaalbaar rond 2008, en om een directe massale default (het niet kunnen betalen van schulden) te voorkomen hielden ze de kosten om te lenen laag.

Sindsdien is de schuld verveelvoudigd en is het nodig het rentepercentage voor eeuwig laag te houden.

We hebben al gezien in september 2019 wat er gebeurt als de Fed de zaak dichtknijpt: de liquiditeit in de economie, zowel in de reële als in de financiële droogt op. Er is eenvoudig geen enkele reden waarom het deze keer niet opnieuw zal gebeuren. De enige vraag is ‘wanneer’.

Op het ogenblik bulken de banken van het geld, ze parkeren iedere nacht 3 biljoen dollar bij de Fed. Ze noemen dit ‘reverse repo’, dat is hun overschot aan liquide middelen, wat ze hebben opgebouwd als voorbereiding voor wat nu komen gaat.

Twee biljoen dollar klinkt als veel geld, maar echt, op het moment dat de dominostenen omvallen zal blijken dat het maar een beetje wisselgeld is.

De Schuldenbubbel: een neutronenbom met financiële middelen

Dit hebben ze nooit eerder gedaan: het opblazen van deze gigantische 300 biljoen dollar schuldenbubbel met het zogenaamde ‘fiat’ systeem.

Banken zijn er altijd op uit geweest om geld schaars te houden via de Gouden Standaard. Vijftig jaar lang hebben ze toegestaan dat schuld, dus geld, 8 procent per jaar toenam. En het huidige systeem heeft dit nodig, alles beneden de 8 procent is deflatoir, leidt tot recessie, faillissementen, en erger. Dit kan eenvoudig afgelezen worden van grafieken van M1/M2 geldgroei en recessies over de laatste paar decennia.

Maar als je 300 biljoen dollar schuld hebt, betekent 8 procent groei dat de wereld 24 biljoen dollar aan nieuwe schulden alleen al dit jaar zal moeten opnemen. Dit zorgt er alleen maar voor dat de economie normaal blijft functioneren.  Dit is zo ‘unsustainable’ als het maar zijn kan, om een favoriet woord van hen te gebruiken. Dat is een derde van het Bruto Nationaal Product van de wereld. Volgend jaar zal het 25 biljoen dollar zijn. Samengestelde rente / exponentiële groei op volle sterkte.

The commentatoren zijn zich er niet bewust van. Iedereen praat over inflatie, maar niemand vraagt WAAROM de Fed die biljoenen bijdrukte de afgelopen twee jaar. Vervolgens maken ze grappen zo van ‘ wat doet  1 procent rentestijging tegen 10 procent inflatie’.

Bloedbad

Nou, als je 90 biljoen dollar schuld hebt, zoals de VS (Staat, bedrijven en huishoudens) dan is 1 procent rentestijging ineens bijna een biljoen dollar, die per jaar uit de reële economie wordt weggehaald. Natuurlijk, duurt het even voordat de schulden zich hebben geprolongeerd en de nieuwe rentetarieven effect gaan hebben, maar dat verandert niets aan de basis.

We hebben al gezien wat een bloedbad een stijging van 0,5%+0,75% heeft gebracht: crypto is al bijna over (toeval: precies zoals we 18 maanden geleden voorspelden), met 72 van de 100 grootste alternatieve munten die op meer dan 90% verlies staan.

Aandelen zijn 20% minder waard geworden, na de slechtste 6 maanden ooit. Onroerend goed blijft nog overeind, in ieder geval in het Westen, niet in China, maar de Fed heeft al aangegeven dat ze ook deze markt zullen neerhalen. Ze zeggen nu dat ze de rente opnieuw willen verhogen deze maand met 0,75%.

Dat zal betekenen een 2% rentestijging, wat wil zeggen dat geldtoevoer de echte economie nu een extra 1,8 biljoen per jaar gaat kosten. Veel geluk hiermee.

Denk eraan dat er geen ‘ongevallen’ zijn in het bankwezen. Ze printen te veel om prijsstijgingen te creëren die we de afgelopen twee jaar hebben gezien, alleen maar als excuus om de rente nu te verhogen. Precies zoals ze in 2018 begonnen af te bouwen, om het excuus te hebben in 2019 geld te gaan bijdrukken.

Ze hebben de het Westen opgepept en het Westen tot slavernij gebracht sinds de bankiers terugkwamen op het toneel na de Woekerrentevrije Middeleeuwen. De Amsterdamse Tulp bubbel was terug in 1637. Je zou verwachten dat mensen op een bepaald moment iets zouden leren.

Derde Wereldoorlog

Wat nu naar het Westen komt, de deflatie van dit monster van 300 biljoen dollar schuld in de komende vijf jaar, zal voor de geldwisselaars het grootste feest worden.
Het zal alles ruïneren en uiteindelijk het opstapje zijn naar de Derde Wereldoorlog.

Dus het probleem is tweevoudig: de schuld kan niet langer groeien. De getallen zijn gewoon te astronomisch op dit moment. Iets moet gebeuren, op de een of andere manier.

Maar zodra schuld/geld eenmaal stopt met groeien, dan zal er deflatie zijn. En deflatie zal depressie veroorzaken. En dit leidt tot het niet kunnen nakomen van verplichtingen (schulden).

En als de de schulden niet meer betaald worden, zal alles beginnen in elkaar te storten. Een kettingreactie zal starten in het financiële systeem, en uiteindelijk zal de volledige schuld in rook opgaan.

En met de schulden, is het over met de commerciële banken, maar zij hebben hun werk gedaan. De hele schuld is omgezet in onderpand en dit zal worden geconsolideerd in de VS via de centrale banken.

Ja, de Bank wil Communisme, en zo is hoe ze het zullen krijgen.

‘Cyber Attacks’ en het einde van het huidige regime

Lagarde, Powell, Yellen, zij hebben volgehouden ‘oh, nee, een andere financiële crisis zal in deze periode niet plaatsvinden, we zien geen echte problemen.’ Serieus, ze zeggen dit. Het kan niemand wat schelen.

Maar ‘Cyber Attacks’. Dat is de belangrijkste zorg voor het financiële systeem’ (Here’s Lagarde, Powell, Yellen).

Dus ze plannen de komende deflatoire ineenstorting te verkopen als ‘cyber attacks’. Waarschijnlijk zullen zulke ‘aanvallen’ een grote nationale veiligheidskwestie worden. Er zal veel bombarie zijn, en het is moeilijk te zien hoe de huidige ‘linkse’/Great Reset troep niet afgezet gaat worden. Ze hebben al het mogelijke gedaan om zich zoveel mogelijk gehaat te maken. Van Klaus Schwab en Bill Gates wordt niet verwacht dat ze zullen slagen, ze zijn er slechts om iedereen in angst de gewenste richting op te jagen, de rechtervleugel van het Beest.

Ik ben niet de enige die het zegt: Ome Vladimir zelf verklaarde recent hij verwacht een ‘verandering van elites’ in het Westen binnenkort, en dat ‘rechtse’ en ‘populistische’ regeringen het zullen overnemen.

Zodra dit allemaal uitkomt zal de Fed ophouden met het onderdrukken van goud, wat dan in waarde zal beginnen te stijgen tot stratosferische hoogten.

Mensen zullen het allemaal accepteren en opgelucht zijn. Maar niets zal worden opgelost.

Niets kan 300 biljoen dollar schuld doen oplossen, waarvan 90 biljoen dollar van de VS. Waarbij de regering nog een verbazingwekkende 160 biljoen dollar heeft aan niet gedekte verplichtingen voor komende decennia

Conclusie

Blanken, Westerlingen vormden 33% van de wereldbevolking in 1900, en slechts 9% nu. We zitten al meer dan 100 jaar in een steile daling naar beneden en worden nu geconfronteerd met een verschrikkelijke genadeslag.

Er zijn geen verzachtende omstandigheden. Het wordt genocidaal. Deagel hield steeds vol dat hun getallen waren gebaseerd op de ineenstorting van het financiële systeem. Jacques Attali zei dertig jaar geleden al dat de schuldenbubbel, gebaseerd op de Amerikaanse huisvesting, zou duren tot ongeveer 2025.

Het is moeilijk te geloven dat het zo slecht zal worden als Deagel zegt, maar het zal zeker veel slechter worden dan waarmee de Russen te maken kregen na de ineenstorting van de Sovjet-Unie. En dat was vreselijk.

Dus blijf preppen. Koop niets anders dan Zilver. Verspil geen tijd aan wat de idioten denken, maar zorg ervoor hen te helpen waar je kunt. En sluit vrede met de Geest, omdat het uiteindelijk daar om gaat.

 

Dit artikel verscheen ook op Real Currencies

Vertaling Rob Vellekoop

 

4 Comments

 1. Inmiddels is ook wel duidelijk dat Europa vanwege de sancties tegen de Russen zichzelf niet in de voet maar door de kop heeft geschoten.

 2. Landverrader Anton Mussert is middelijk na de oorlog op 12 december 1945 ter dood veroordeeld door het Bijzonder Gerechtshof in Den Haag wegens “hulp aan de vijand” en “pogingen om Nederland onder vreemde heerschappij te brengen”.

  En landverrader Mark Rutte die veel schadelijker voor de Nederlandse samenleving is dan Mussert ooit is geweest en die Nederland daadwerkelijk onder vreemde heerschappij heeft gebracht (die van het WEF te Davos) kan vrijuit gaan?

  HET NEDERLANDSE VOLK MOET ZICH HIER DIEP VOOR SCHAMEN.

 3. Het probleem met Centrale Banken die in handen zijn van particuliere eigenaars (Rothschild),
  BIS (Zurich) of de Staat (in ons geval eigenaren WimLex, Maxima en familie) is dat zij
  door creatie uit lucht, geldschulden aangaan die gedekt door belastingen (regels gemaakt
  door de heersende klasse), zijnde (geldroof) van de bevolking voor slechts een selecte groep
  en haar volgers waarde creëren.

  Die vergroting van de geldhoeveelheid veroorzaakt een enorme inflatie die dus alweer
  (zoals altijd) op het bordje van de bevolking terecht komt. (Wiens gezicht staat er op die euromunt?)

  De producerende bevolking die door echte arbeidsproductie en handel, wat waarde genereert garant
  staat voor deze toename van de geldproductie (met name staatsobligaties) komt er dus slecht vanaf.

  Het probleem zit hem dus in het eigendom van de Staat der Nederlanden (in handen van die
  familie uit Wassenaar (geldroof, drugshandel, slavenhandel, wapenhandel, witwassen, steekpenningen etc.),
  die haar bestaansrecht onleent aan de gewillige (80% plus) naive, goedgelovige, onderdanige
  en orderopvolgende massamensen zonder autonoom denkvermogen
  en vooral niet geinteresseerd in intellectuele zaken. (Ja vraag je er dan niet om?)

  Het territorium wat men Nederland noemt is eigendom van het bedrijf de State of the Netherlands
  (geregistreerd in de USA, district Columbia) met eigenaar willem alexander en directeur mark rutte.

  Op de keper beschouwd is dit territorium gekaapt door slechts een kleine groep criminelen,
  zijnde Koning, kabinet en volgers, in stand gehouden door het monopolie op geweld.

  Het concept van de parlementaire democratie is allang verkracht en functioneert niet meer.

  De door de staat gecreëerde realiteit waarin men leeft is niet de werkelijkheid van het gezond (boeren)verstand.

  Heeft u zich ooit weleens afgevraagd hoe Juliana van Oranje-Nassau de rijkste persoon ter wereld
  kon worden?

  Hoe getrouw de massamensen bereid zijn om de helft en meer van hun door productie,
  handel en arbeid verworven vermogen af te staan?

  Wie geïnteresseerd is in realistische perceptie over hoe de wereld werkt en wat de
  Staat der Nederlanden nu eigenlijk is zou ik zeggen: bestudeer het boek de Heerser van Machiavelli
  en stap daarna over naar Anatomie of the State.

  Wanneer je deze materie begrijpt wordt alles duidelijk en brengt je naar perceptie van de werkelijkheid,
  maar bovenal: je ziet de bullshit al vanaf ver aankomen en je kunt dit plaatsen en duiden naar de werking
  van de Staat.

  Murray Rothbard wijdt je in, in de kennis over wat de staat is en niet is. De anatomie van de staat:
  https://archive.org/details/AnatomyOfTheState-Rothbard

  Voor wie niet kan lezen:
  https://www.youtube.com/watch?v=eVEBrEjE36k

  De huidige Staat de Nederlanden heeft zijn langste tijd gehad!

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.