Crisis is voor Rutte eerder een middel dan een probleem

Volgens velen beleeft Nederland op dit moment veel crises tegelijkertijd. Is dit een toevallige samenloop van omstandigheden of zou er misschien een zekere planning of plan achter kunnen zitten? Laten we de crises even rustig doornemen en deze tegen het licht houden. Kiest Rutte er bewust voor om crises te veroorzaken om zo bepaalde plannen richting 2030 uit te voeren?

Crisissen

Vriend en vijand zijn het erover eens dat we midden in tal van crisissen zitten, sinds de coronacrisis. Het lijkt alsof deze op hetzelfde moment in alle hevigheid losbarsten.

Twee citaten hierover van parlementariërs uit het debat in de Tweede Kamer van 22 augustus.

Wilders (220822 plenair debat:”Betaal dat maar uit die stikstofpot of met al die extra gasbaten en btw-opbrengsten die u krijgt. Het kabinet profiteert van de crisis waar de mensen aan de kapotgaan.”

Van Haga 220822 plenair debat:”Een kabinetscrisis is namelijk de enige crisis die goed is voor Nederland.”

We bekijken de crises even om te zien waaruit ze voortkomen.

De asielcrisis houdt op dit ogenblik veel mensen bezig. Het kabinet wil geen stop van asielzoekers toestaan, maar heeft ook geen opvangruimte voor hen. Daarom hebben ze het idee opgevat om desnoods onder dwang Nederlanders woonruimte te laten afstaan voor de opvang. De gemoederen lopen hoog op.

Het is voor Rutte niet ongebruikelijk tijdens crises zijn verontschuldigingen aan te bieden voor de dingen die fout gaan. Het heeft echter voor hem geen consequenties, hij kan gewoon door regeren. Dat geldt ook voor de asielcrisis waarvoor hij alweer ‘Sorry’ heeft gezegd. Wat een soort codewoord voor de regeringspartijen is geworden om hem dan verder te steunen.

Wooncrisis

Ook een wooncrisis beheerst het leven van veel medelanders. Er zijn honderdduizenden woningen tekort, de huren zijn voor veel mensen onbetaalbaar geworden en daarnaast heeft ons land al meer dan 30.000 dak- en thuislozen. Die onbetaalbare huren zijn grotendeels te wijten aan de verhuurdersheffing die woningbouwcorporaties jaarlijks moeten betalen aan de overheid. De regels voor het verkrijgen van een hypotheek voor de aankoop van een woning werken eveneens averechts.

Deze beide crises zijn ontstaan door het beleid van Rutte tijdens zijn verschillende kabinetten. Ze zijn dus het gevolg van bewuste keuzes.

Datzelfde geldt voor de stikstofcrisis die in eerste instantie de boeren en daarna alle burgers ongelofelijk in hun portemonnee zal raken. Het kabinet heeft gekozen voor de strengst denkbare stikstofnormen. Ze zijn vele malen strenger dan die van de buurlanden Duitsland en België. Hierdoor dreigen ook allerlei goederen en diensten duurder te worden vanwege hun hoeveelheid stikstofuitstoot.

Koopkrachtcrisis

Vervolgens woedt er een heuse koopkrachtcrisis door een uit de hand lopende geldontwaarding of inflatie.

Dit wordt op zijn beurt veroorzaakt door een stijgende gasprijs. Door de oorlog van Oekraïne met Rusland heeft Poetin de gaskraan dichter gedraaid. Daarnaast hebben de EU-landen sancties tegen de Russen ingesteld waardoor de prijzen op de energiemarkt ten nadele van Nederland en in het voordeel van de Russen zijn gestegen. Voeg dit bij de stijging van de olieprijzen aan de pomp en de gestegen voedselprijzen door speculatie (er kon even geen graan meer vanuit Oekraïne naar de rest van de wereld worden uitgevoerd).

Ook voor deze crisis geldt dat dit een gevolg is van de keuze van Rutte voor oorlog met Rusland via Oekraïne.

Tot slot is er nog een heuse kabinetscrisis, dankzij de heer Hoekstra, die de maximale stikstofuitstoot openlijk ter discussie stelt.
Je kunt je afvragen of Rutte hiervoor heeft gekozen. Ik denk dat hij erop gokte dat hij het CDA wel aan boord kan houden. Maar zo niet dan is er vast wel een partij of meerdere te vinden die zijn kabinet wil gedogen.

Kortom we hebben een waslijst met crisissen die stuk voor stuk voorkomen hadden kunnen worden door een ander politiek beleid te voeren dan waarvoor Rutte koos. Deze crises waren dus niet nodig.

Zijn deze crises bewuste keuzes?

Kans die de crisis geeft

De grote voorganger van Rutte is zoals bekend Klaus Schwab, de voorzitter van het World Economic Forum. En uitgerekend deze leermeester van de VVD-premier ziet crises niet als een probleem maar als een kans om de wereld te veranderen.

De grootste meest ingrijpende crisis ligt, zo lijkt het, achter ons, de coronacrisis. Schwab voorspelt in zijn boek The Great Reset dat de coronacrisis de veroorzaker zal zijn van tal van andere crises wereldwijd. Hij lijkt gelijk te krijgen.

Op pagina 14 van het boek The Great Reset kunnen we lezen..de coronavirus pandemie deed de wereld terechtkomen in de meest uitdagende tijd die we in geen tijden hebben gezien.

Hij noemt dit een beslissend moment in de geschiedenis. Heel veel zal voor altijd veranderen. Er zal een nieuwe wereld ontstaan :”A new world will emerge, the contours of which are for
us to both imagine and to draw.

Grootste gemene deler

De crises die op dit moment spelen drijven de bevolking uit elkaar. Het zijn stuk voor stuk splijtzwammen tussen bevolkingsgroepen. Daarmee maken ze de positie van de regering sterker doordat ze een eventuele eenheid binnen de bevolking om zeep helpen.

Opvallend is ook steeds de keuze die Rutte’s kabinetten maakt. Ze maken geen keuzes die voordelig zijn voor of in het belang van de bevolking.

In eerdere artikelen heb ik zijn beleid ‘verpauperingspolitiek’ genoemd. Hij is er eerder op uit mensen naar de voedselbank te laten gaan dan naar de supermarkt voor hun voeding.
Het verpauperen van de bevolking en het begunstigen van de multinationals en de extreem rijken lijkt centraal te staan. Kijk maar eens naar de volgende bloemlezing van misdadige praktijken.

Met de mededeling “Mensen met een kleine portemonnee moeten even geduld hebben” stuurt Mark R. de bevolking verder de armoede in, 11 jaar wandaden om de bevolking te verpauperen. Dit alles natuurlijk ‘in het algemeen belang’, ‘uit solidariteit’, ‘om je verantwoordelijkheid te nemen’ en ‘omdat het niet anders kan’, oh ja en omdat de ‘EU het voorschrijft’.

Zijn verpauperingspolitiek past echter precies in de doelstellingen van VN Agenda 2030. Voor verpauperde mensen wacht immers straks ‘het basisloon’ nadat ze tot op het bot zijn uitgekleed.

Daar zie ik dus de visies van Schwab en Rutte samenkomen in de uitvoering van de ‘groene agenda’ en het inzetten van de crisis als middel om dit doel te bereiken over zeven en een half jaar in 2030.

 

Rob Vellekoop, 28 augustus 2022

3 Comments

 1. Dat basisinkomen zal dan in de vorm van digitaal (lees: programmeerbaar) geld worden uitgekeerd. Een vervaldatum is niet uitgesloten. Iedereen heeft dan nog slechts de beschikking over één bankrekening en als je daar even over nadenkt weet je ook waarom: totale controle zonder mogelijkheid te ontsnappen.

  Ikzelf kan me niet voorstellen dat het gespuis in ons parlement dat ondertussen méér dan een poging heeft ondernomen (er zijn juridisch bindende afspraken tussen de Nederlandse regering en het WEF boven water gekomen) om de Nederlandse democratie uit te leveren aan een in het buitenland gevestigd machtsblok -het WEF te Davos- hier mee wegkomt. Landverraad van de bovenste plank. Maar in het land van de eeuwige NSB-er lijkt alles mogelijk. De landverrader Anton Mussert is geëxecuteerd en de landverrader Mark Rutte mag blijven leven. En elke ochtend als Rutte in de spiegel kijkt grijnst de misdaad hem aan….

  “ALLEEN SAMEN TRAPPEN WE ER IN!”

 2. De BildeRberg-Groep Sloper,
  De Sloper,
  De enige schuldige hier aan is/zijn,F.Timmermans/Dr. Ursula von der Leyen (1958) met al hun EU vrienden.
  Dat gif van uit Brussel,dat is het as van het kwade.
  Rusland sancties pakketten op leggen(behalve voor de diamanten) ten kosten van de eigen economieën en de Nederlandse samenleving.
  Miljarden verdienen de uitbaters en de lui van de ministeries die geven het keihard weer uit aan Oekraïne.
  Hoe viert U sinterklaas feest,hoe of zit U aan de kerst tafel dit jaar….met of zonder dikke jas met een wollen muts op?…heeft u al thermokleding?

  Het geeft al te kennen en het bewijs is nu te zien hoe het kapitalisme werkt…
  Vraagt U zich maar eens af —wat betekent U op deze planeet,waarvoor wordt u letterlijk en figuurlijk voor gebruikt…….pak alleen maar die 18 miljard opbrengst van de Shell/Nam.
  Dat is nou HET democratische kapitalisme.

  Wil je ook wat???….dan mag U naar een bank voor een schulden lening….en ook daar wordt dik vet aan verdiend…voorbeeld…studielening.
  Ik dank U!

 3. Op dit moment zit ik in de kajuit van ons zeilscheepje naar een adembenemend stukje muziek (toonkunst?) te luisteren van Marc O’Connor en is dit kabinet van landverraders héél ver van ons weg. Nooit opgeven tegen dit gluiperige gespuis beste mensen en gewoon doorgaan met het echte leven!

  https://www.youtube.com/watch?v=ajkgNEO_Yeg

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.