Rusland in oorlog met Oekraïne: volgende game van elite en puppets

Rusland is een oorlog begonnen tegen Oekraïne om het land volgens Putin “te demilitariseren en te de-nazificeren”. Een oorlog dreigt al jaren sinds de afsplitsing van twee Oekraïense gebieden van Kiev. De landmijn die de elite en puppets ingroeven aan de grens met Rusland is afgegaan. De oorlogsindustrie kan weer kwijlen bij de gedachte aan de winsten en de elite leidt de wereld af van de agenda naar totale controle die op de achtergrond gewoon blijft doorlopen. Een stukje geschiedenis met een onontkoombaar gevolg.

Afgescheiden republieken

Al sinds de bloedige coup van 2014 in Kiev woedt er een burgeroorlog in het oosten tussen Oekraïne en de twee republieken die zich hebben afgescheiden. Een ervan is Donjetsk People’s Republic (DPR), tevens plaats waar de MH17 neerstortte.

De Volksrepubliek van Donetsk en Volksrepubliek van Luhansk (LPR) zijn beide door Rusland sinds kort erkend. Een erkenning waar ze vele jaren op gewacht en gehoopt hebben. De landen ontvangen humanitaire en militaire steun van Rusland. De Oekraïense regering bestempelt de opstandige gebieden als terroristische organisaties die in oorlog zijn met Oekraïne.

Nadat de macht was overgenomen in 2014 door de coupplegers, waren de mensen bang voor het nationalisme, het radicalisme. Het eerste wat de nieuwe machthebbers deden was praten over de behoefte om een wet aan te nemen die het gebruik van de Russische taal beperkt. De Europeanen hielden hen tegen dit te doen, maar het signaal was al afgegeven aan de maatschappij en de mensen begrepen welke richting het land zou opgaan.

Iets dergelijks gebeurde in het zuidoostelijke deel van Oekraïne. In de Donbas. Hier zijn twee grote steden Luhansk en Donetsk. En mensen accepteerden daar de coup niet. Eerst waren hier pogingen om de etnische Russen te arresteren door de politie, maar deze liep over naar de Russische kant. Toen begon de nieuwe Oekraïense regering special forces te gebruiken, ‘s nachts werden de etnische Russen opgepakt en in de gevangenis gezet.

De mensen in de Donbas namen hierna de wapens op waarop Kiev meteen tanks en gevechtsvliegtuigen begon in te zetten.

De fundering voor een oorlog met Rusland werd toen gelegd. Het resultaat zien we vandaag.

Oorlogstrommels van 2017

De burgeroorlog die al acht jaar woedt tussen de afgescheiden republieken DPR en LPR en Oekraïne krijgt vandaag een gewelddadig vervolg nu Rusland tal van doelen op Oekraïens grondgebied bombardeert.

In 2017 versterkt de NAVO haar troepenmacht aan de grenzen met Rusland. Polen en Roemenië stellen raketschilden op richting Moskou. De Russen dreigen bij de burgeroorlog in Oost-Oekraïne te worden betrokken. Engeland stuurt een fregat naar de Zwarte Zee stuurt om Poetin uit te dagen. Hij blijft dan ondanks de groeiende druk rustig en beheerst.

De NAVO besluit haar militaire aanwezigheid uit te breiden aan de Russische grens vanwege de ‘politieke crisis in Oekraïne’ en de zogenaamde ‘Russische inmenging’ daar. De NAVO-leden Polen en de Baltische staten hebben hier om gevraagd omdat ze bang zijn dat Rusland hen zou kunnen aanvallen na de gebeurtenissen in Oekraïne.

 

In dat jaar schreeuwt de Dailymail in een krantenkop gericht aan Poetin:”So how do you like it, Vlad?” en vertelt dat de Engelse Marine een oorlogsschip naar de Zwarte Zee heeft gestuurd ‘als boodschap aan de agressieve Russische president Poetin’ en om een Russisch oorlogsschip te escorteren dat via het Kanaal naar de Zwarte Zee voer. Alleen de toon zegt al genoeg. De oorlogstrommels roffelen ook in het Verenigd Koninkrijk.

De VS heeft een raketverdedigingssysteem geïnstalleerd Roemenië in 2016 meldt de BBC. Dit zal onderdeel uit gaan maken van een groter Europees verdedigingsschild. Rusland ziet dit niet als een vorm van verdediging, maar als een rechtstreekse bedreiging.

Volgens RT verwacht Polen aan het einde van dit jaar voor 7,6 miljard dollar aan Patriot raketsystemen te kopen. Volgens de Amerikaanse wapenfabrikant kan dit systeem tactische ballistische raketten, kruisraketten, drones en geavanceerde luchtmacht toestellen tegenhouden.

Ondertussen stelt Rusland, volgens de Russische ambassadeur bij de NAVO Grushko, alles in het werk om voor zijn veiligheid te waken tegen de uitbreiding van de NAVO naar de grenzen met Rusland. Volgens hem is er een koerswijziging van de NAVO. Sinds 1997 gold er een afspraak tussen de NAVO en Rusland die nieuwe NAVO leden tegenhield om aan troepenopbouw te doen. Deze afspraak is blijkbaar nu vervallen. Tijdens de NAVO-top in Warschau werd besloten om multinationale bataljons te sturen naar Letland, Litouwen, Estland en Polen op verzoek van deze landen.

Krankzinnige leiders

Alleen krankzinnige leiders streven naar een derde wereldoorlog, schreef ik in dat jaar in DLM. (Poetin laat zich niet verleiden tot oorlog)

Blijkbaar is er nu iets veranderd waardoor Poetin na 8 jaar burgeroorlog en de verder opgevoerde dreiging vanuit de NAVO heeft besloten in te grijpen.

Hij riskeert bewust een wereldoorlog wanneer de NAVO zich hiermee gaat bemoeien.

De elite en haar puppets stappen van de coronacrisis over naar een oorlogscrisis. En opnieuw gaat dit ten koste van de levens van miljoenen mensen.

Rob Vellekoop, 24 februari 2022

13 Comments

 1. Vandaag hebben de hypocriete westerse leiders een koekje van eigen deeg gekregen. Ze rollen over elkaar heen om de acties van Rusland in Oekraïne te veroordelen. Flagrante schending van internationaal recht en schending van soevereine grenzen worden het vaakst genoemd. Vreemd genoeg heb ik ze daar bij de bombardementen in Syrië nooit over gehoord. En dan noem ik maar één land. Zelfs een VN resolutie was niet eens nodig om Assad uit het zadel proberen te krijgen. Maar gelukkig was daar Vladimir Putin… Sinds september 2015 hebben acties van zijn leger ervoor gezorgd dat Assad weer stevig in het zadel zit. De VS en haar bondgenoten hebben sindsdien geen vrijspel meer op het wereldtoneel. Putin gebruikt dezelfde middelen als het westen. Om de militaire acties in Oekraïne een ‘vredesmissie’ te noemen was daarvoor tekenend. Hilarisch zelfs.

 2. Het corona-schandaal mag NOOIT naar de achtergrond verdwijnen. Ik laat me niet meer afleiden met steeds weer een nieuwe crisis. Het WEF is en blijft de met afstand grootste bedreiging voor de hele mensheid en alle politici die banden hebben met het WEF dienen te worden verhoord door een tribunaal en bij gebleken collusie voor landverraad te worden berecht. Gebeurt dit niet dan zal het uiterst moeilijk worden om een gewoon mens te blijven in de pikzwarte digitale dystopie van Klaus Schwab. Het is te gek voor woorden dat deze gevaarlijke en narcistische psychopaat lachend kan vertellen dat de Canadese en Franse parlementen al voor méér dan 50% door zijn handlangers zijn bezet. Nederlanders hebben er recht op te weten wat Rutte, Kaag en Maxima bij deze gevaarlijke gek te zoeken hebben.

 3. ER HANGT AL TWEE JAAR EEN PIKZWARTE WOLK BOVEN ONS LAND. DE VERANTWOORDELIJKEN VINDEN WE IN DE POLITIEK EN IN DE KONINKLIJKE FAMILIE.

 4. En er is nog iets. Amerika is verslaafd aan oorlog voeren (“democratie brengen”) en het is altijd bij een ander in de voortuin. Amerika staat al langere tijd met NATO-bases aan de Russische grens. Maar hoe zouden de Amerikanen het vinden als de Russen militaire bases in het noorden van Mexico zouden hebben?

 5. De BildeRberg-Groep Sloper,
  De Sloper,

  Ik heb persoonlijk al veel wat geleden hier al een stuk weg geschreven over Rusland…en zie daar…dit is een opgezet stukje van de USA!…

  Biden is hier de grootste crimineel hier in…die vent verdient een cadeautje door zijn kop…en wel hier om….jaren geleden deed hij met zijn schoonfamilie zaken met die elite daar…Biden heeft toen belooft …als ik president ben dan komen jullie bij de NATO!!!….en zie daar….de vlam is in de pan…dat hebben wij—slaven van de corrupte dieven bende te danken.
  Jaren gelden hebben de Nederlanders tegen gestemd ..omtrent het toevoegen bij de EU….
  Maar het belangrijkste komt nog—-Boris Jeltsin en Bill Clinton hadden een afspraak gemaakt over het uit breiden van de NATO naar Rusland toe….dat zou NIET gebeuren…maar de NSB-ERS om Clinton heen die hadden dat aan hun laars gelapt en DIE zijn door gegaan met het uitbreiden van de NATO richting Rusland..Let/Est/Lit.

  Dat wordt ook nu verzwegen door de staats publieke media hier!

  Waar is nou JULLIE lijder van Nederland—-de benzine(HET TIJDELIJKE KWARTJE VAN KOK)/gas/elektra/ bedrijfjes die op omvallen staan/huizenmarkt/Groningen/Limburg/studie schulden/jongeren die uit huis vliegen maar die nergens heen kunnen/de dagelijkse voeding die bijna NIET meer te betalen is/pensioenen/de gewone medische zorg/gedupeerde van de toeslagen/……waar is nou JULLIE echte lijder van het Nederland???

  Deze huidige NEP lijder(Mark Rutte) die staat voor het uit sluiten van Rusland met betrekking van SWIFT(HOOR HEM BLÈREN UIT VOLLE BORST!)…..daar gaan een hele boel bedrijven aan failliet….maar jullie lijder Markt Rutte kijkt daar niet naar…interesseert hem geen MALE moer…..voor hem ligt er al een nieuw baantje te wachten….daarom is dat zijn besluit.

  De globalisten zijn weer lekker bezig,om als doel…1 select groepje elite der aarde,die deze wereld gaat regeren.

  Rusland/Noord Korea/Iran/Venezuela/Cuba…al deze landen zijn nog communistisch en dat MOET verdwijnen….die MOETEN zo genaamd DEMOCRATISCHE landen worden.

  Zo,ik ga nu nog even snel carrière maken voor dat de bom valt.

  Ik dank U en laat U zich NIET gek maken door media Nederland…U Moet niets,U mag!!

 6. Psychopaten, tja allemaal wezens met een ziekelijke
  hang naar macht. Zois daar ook die rotte apple die niet ver van de boom viel, dat vreselijke mokkel van zorregieta die nu in de voetsporen van die ouwe treedt!! En maar stompzinnig lachen, heeft ze afgekeken van die rutte mongool!!!
  Veel van dit soort verdwaalden zijn gecompromitteerd dan wel omgekocht door het WEF, praatclubje van segers!! Putin was daar ook een leerling van!!
  Dus vergis u niet!!! Deze zgn oorlog is slechts een rookgordijn. Ze liegen zoals gewoonlijk alles weer bij elkaar!!
  Maar ze kunnen niet winnen, veel kopstukken zijn al
  “In quarataine” geplaatst! Nog even geduld, het wordt een roerig jaar.

 7. De BildeRberg-Groep Sloper,
  De Sloper,
  Oekraïne De corrupte dieven bende waar men NU ZO trots op
  is/zijn…kijk goed hoe die gewone mensen net als U en ik daar leven/wonen.

  Daar staat na de staatsgreep die het westen daar heeft gepleegd,alles nog steeds stil….

  1 en al armoede is dat daar nog steeds te zien….sommige leven nog steeds in de middel eeuwen terwijl de corrupte dieven benden een prins heerlijk leven genieten…..NET ALS HIER…Nederland…want de meesten leven in schulden als zei ook wat willen.

  Nederland stuurt al jaren ingezamelde kleding daar naar Oekraïne….hoe triest is DAT???…EN DAT IN 2021/2022….het zegt dus al genoeg hoe die bevolking daar letterlijk en figuurlijk te lijden hebben onder de huidige lijders daar…..DE CORRUPTE DIEVEN BENDEN!!!….DE UITBUITERS!!!

  Poetin zegt niet voor niets—-DE COOK SNUIVERS!!!

  Ik dank U!

 8. Ik heb nog een paar zaken zorgvuldig uitgezocht:

  Ook Putin laat zijn bevolking alle misdadige anti-corona maatregelen ondergaan. Dat mag niemand verbazen want ook Putin heeft in het corona-dictator klasje van Klaus Schwab (young global leaders) gezeten. De kiemen voor deze nieuwe oorlog van Rusland tegen Oekraïne zijn al jarenlang zorgvuldig gelegd maar het moment dat Putin deze oorlog juist nu laat plaatsvinden heeft een reden. Er worden namelijk grote maatschappelijke onrusten in Europa verwacht (die zijn er al maar zullen nog in alle hevigheid toenemen nu de inflatie en de klimaatlockdowns er aan gaan komen) en daarom moeten alle neuzen een tijdje een heel andere kant op worden gedraaid. Het ligt dus in de verwachting dat deze nieuwe schermutselingen zo lang en angstig mogelijk gaan duren. Putin doet gewoon mee aan het nieuwe normaal van Klaus Schwab en is dus net zo’n corrupte flapdrol als heel de rest van onze geesteszieke wereldleiders.

  Dus ook hier: we hebben niet te maken met een oorlog van Rusland tegen Oekraïne maar met iets veel ergers. Dit is de oorlog van Klaus Schwab en zijn stiekeme kontkruipers tegen de hele mensheid.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.