Frans landhuis zoekt medebewoners

In de Limoges streek staat een landhuis op de fundamenten van een voormalig kasteel. La Maison Fleurie heeft eigen waterputten en 17.000 m2 grond. De beide initiatiefnemers Marcel en Josefien hebben het instapklaar gemaakt. Ze zijn op zoek naar gelijkgestemde medebewoners.

Vereniging

Na wat aanloopproblemen met de cv-houtkachel en andere kwesties waar iedere woongroep in oprichting tegen aanloopt zijn ze klaar. Het landhuis is bijna volledig gerenoveerd.
De maison is gereed voor intensiever gebruik met meer bewoners. Maximaal acht personen kunnen zich aansluiten.

Het landgoed wordt beheerd door een vereniging van eigenaren waarvan jij als nieuwe bewoner automatisch lid wordt. Je kunt kiezen voor een slaapkamer met douche of een appartement met twee slaapkamers. Voor de doe-het-zelver is er ook nog een zolderruimte beschikbaar. Er is toestemming voor kampeerders op het landgoed.

De overige ruimtes zijn gemeenschappelijk. Denk aan een grote keuken, woon/eetkamer, het landgoed en de hobbyschuur.

De idealen van de groep zijn gezond leven en vrijheid in de natuur, met zoveel mogelijk zelfverbouwd voedsel.

Natuur

De maison ligt in de glooiende heuvels van Droux in de buurt van Limoges en twee prachtige natuurgebieden.

 • Utrecht naar Droux ~ 8,5 uur 834 km
 • Afstand
  • Le Chassain naar Droux ~ 2 min 1,2 km,
  • Le Chassain naar Bellac ~12 min, 10 km
  • Le Chassain naar Limoges (stad) ~45 min
 • aantal inwoners
  • Droux ~400
  • Bellac ~4000
  • Limoges ~135.000
 • Natuurgebieden op ~40 min afstand
  • Parc Naturel Regional de La Millevaches en Limousin
  • Parc Naturel de la Brenne
Voor meer informatie Marcel Korver.

5 Comments

 1. Prachtige streek en Frankrijk is een romantisch land. Mijn vrouw en ikzelf hadden er graag willen wonen en waren dat aanvankelijk ook van plan. Toch werd het Hongarije omdat we daar zonder hypotheek een huis konden kopen en we lenen liever geen geld van lieden die absoluut niet met geld om kunnen gaan. Als onze AOW komt halen we die ook meteen van de bank. Maar ook in Hongarije is het leven aanmerkelijk duurder geworden hoewel de Euro hier nog steeds de meeste koopkracht van de EU-landen heeft. Zo kost de benzine hier 1,25 Euro. Net als in Frankrijk zijn de afstanden hier groot dus je hebt eigen vervoer nodig. Drie jaar geleden een Sandero Stepway gekocht. Knalblauw en een interieur in gewaagde grijstinten. Voor 11.200 Euro. Het was liefde op het eerste gezicht! Zijn goedkope broertje kostte toen 7000 Euro. Stel je voor: 7000 Euro voor een nieuwe auto met garantie….dàt is pas een prestatie! “Bosman, doe het niet! Je rijdt altijd met gereedschap rond, het is meuk uit de Sovjet Unie” waren de waarschuwende woorden. Maar de mensen zijn zo ongelooflijk dom. Voordat we hem kochten heb ik het hele productieproces zorgvuldig bekeken en de constructie van de motor (Renault TCE 90) bestudeerd…alle moderne motortechniek is er in verwerkt. Een bestseller in Frankrijk maar ook in autoland Duitsland. Eindelijk een goede en betaalbare auto waarmee je de patser niet hoeft uit te hangen. Sorry hoor, maar dit moest er even uit. Zo, nu ga ik eerst even lekker scheuren op mijn viool. Nocturne van Chopin instuderen.

 2. Zou graag willen huren. Ik kijk vaak, ik vertrek enzo.. Gisteren ook een stel dat een prachtig groot oud klooster in Noord Italie had gekocht, voor vakantie verhuur. Ik dacht, er zouden ook gelijkgestemde mensen kunnen gaan wonen, een ruimte huren om te wonen. Ik voel dat ik hier mag vertrekken uit regelland NL. Ik ben spontaan maar iedereen hier wil afspreken van te voren. Als er een mogelijkheid is om te huren ipv mee te kopen, dan zou ik het risicio nemen en mijn geweldige huurwoning opzeggen.

 3. Een heel leuk idee!
  Maar wij hebben daar al een vakantiehuisje op een goed half uur naar het oosten.
  En (nog) veel te weinig tijd om te tuinieren en zo.

  Een keertje komen kijken lijkt ons wel leuk.
  Gewoon, omdat het een goed idee is wat, jullie uitgevoerd hebben.
  Daar moet je kracht voor hebben daar.

 4. Goeiemorgen,ik heb ook een mail gestuurd
  Ik en een vriend hebben belangstelling,wel twee slaapkamers,geen relatie,wel samen 4 hondjes,2 katten en 3 pony’s,als dat kan,willen wij graag komen
  Wij zijn gewend aan achteraf wonen en kunnen véél doen aan klusjes,tuin onderhoud,moestuin enz

  Graag hoor ik,met vriendelijke groet,
  Karin van Veen

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.