Wat heeft Van Meijeren nu werkelijk gezegd

De activiteiten van Forum voor Democratie worden met een vergrootglas gevolgd en de uitlatingen met een gehoortoestel. De partij dreigt zelfs verboden te worden. Deze keer is het Van Meijeren die iets zou hebben gezegd dat de zogenaamde democraten van NL verboden hebben. We onderzochten zijn letterlijke tekst en volgden het interview als een thriller.

Het interview

In zijn interview met Compleetdenkers heeft het parlementslid Gideon van Meijeren het volgende gezegd waarover de ‘democratische’ goegemeente en de mainstream-pers zijn gevallen.

Voordat Van Meijeren aan zijn gewraakte passage begint zegt hij nog een paar interessante zaken, die de alternatieve wereld natuurlijk al lang weet, maar bij de rest van de bevolking nog moeten indalen.

Hij zegt tegen de Vlaamse reporter:”De media verspreiden doelbewust desinformatie. Bijvoorbeeld door te knippen in een programma, waardoor ze doelbewust de waarheid verdraaien.”(27.40 minuut)

Het is alsof hij een voorspelling doet van wat er met dit interview gedaan gaat worden.

En hij versterkt dit nog eens met de opmerking dat de ‘gesubsidieerde staatsomroep’ nog ongelofelijk veel macht heeft. “Het is blijkbaar een effectieve manier door de hele avond in verschillende tv-programma’s dezelfde boodschap naar buiten te brengen.”

Opvoeren van spanning

Het interview laat zich beluisteren als een politieke thriller. Je verwacht namelijk steeds dat Gideon van Meijeren een echte uitglijder maakt. Dat wil zeggen dat hij echt oproept tot opstand, maar dat doet hij niet. De interviewer voelt dit feilloos aan en speelt hierop handig in. Om te beginnen met de volgende vraag (49.11 minuut).

Interviewer Steven Arrazola de Oñate vraagt:”Hoe kunnen we keren dat door de WEF of … dergelijke plannen worden uitgevoerd?”

Van Meijeren:”Ik heb weinig vertrouwen in een louter politieke oplossing van de situatie waarin we zitten. Op papier zijn we een democratie, maar in de praktijk is het onmogelijk dat wij zo’n meerderheid zullen behalen. Juist omdat de meningen gecensureerd zijn. We hebben te maken met een partijkartel waardoor andere geluiden ook weggedrukt worden.”

Maar daar laat de interviewer het niet bij:”Wat moeten we wel doen als honderdduizenden niet genoeg zijn om indruk te maken?”

Volgens het FvD-Kamerlid heeft protesteren echter wel zin. Hij is ervan overtuigd dat als er niet zoveel protesten zouden zijn geweest tegen het coronatoegangsbewijs, ze niet met de maatregelen zouden zijn gestopt.

Bij wijze van spreken

Nu naderen we langzaam het deel van het gesprek waarin Gideon van Meijeren uitlatingen doet die dankbaar gebruikt worden om hem onderuit te halen.

Hij leidt als volgt in (54.31e minuut):”Alles samen aan protesten zie je wel degelijk het systeem, dat sterk en machtig is, toch scheuren begint te vertonen. Dat is waar ik mijn hoop op inzet.”

Gideon denkt niet dat 50% van de mensen nodig zijn om daadwerkelijk actief te participeren in het ‘verzet’.

En dan komt het, waarop WEF-getrouw NL aast.

“Het is in het verleden vaker gebeurd dat regimes die zich echt tiranniek gingen gedragen op enig moment toch ten val werden gebracht door de bevolking, want we hebben wel de aantallen, dat (55.19e minuut) als die massa zo groot wordt en bij wijze van spreken echt omslaat in een revolutionaire beweging, die zich natuurlijk heel duidelijk onderscheidt van een protestbeweging,…een revolutionaire beweging waarbij het zo urgent wordt van mensen die niks meer te verliezen hebben,

dat ze bij wijze van spreken naar het Parlement trekken, wij gaan hier gewoon niet meer weg totdat de regering weg is, waarbij helaas het verleden en tal van andere voorbeelden wereldwijd laten zien dat daarbij ook slachtoffers vallen, soms dodelijke slachtoffers.”

Fluwelen revolutie

Hij vervolgt, uiterlijk onbewogen (56.16e minuut):”Het wordt weleens fluwelen revolutie genoemd als een substantieel deel van de bevolking er niet meer aan meedoet, ook onder het mom van burgerlijke ongehoorzaamheid, stop met mondkapjes dragen, stop met QR-codes.”

Desinformatie

Vervolgens reageert de NOS met een verhaal dat Van Meijeren zou hebben gesproken over bezetting. Dat schijnt een heel erge grove schending te zijn van de rechtsorde.

Het is niet verwonderlijk, als je het politieke klimaat van Nederland kent, om te horen dat vervolgens verschillende politici de NOS-boodschap kritiekloos kopiëren. Dit onder het mom van ‘als de NOS het zegt, dan zal het wel zo zijn.’ En daarmee is de volgende beschuldiging, in de richting van politici of anderen die het oneens zijn met het dictaat van Rutte, als tijdbom neergelegd.

Lees ook de reactie van Forum.

Openbaar Ministerie

Vervolgens neemt het Openbaar Ministerie deze zeperd van de NOS nog eens over en gaat over tot onderzoek. Dat onderzoek duurt exact een uur, zou  ik zeggen, je beluistert de video van de Compleetdenkers en je weet dat Van Meijeren opnieuw niet is uitgegleden. Hij gaat tot het randje, maar verder beslist niet.

Voor de overheidspropagandamachine is dit natuurlijk geweldig. Je brengt het (valse) nieuws naar buiten en doet alsof je de zaak gaat onderzoeken om veel gezagsgetrouwe mensen nog schuwer voor een andere mening te maken dan ze al zijn. Dat is immers het doel, het publiek waarschuwen dat er maar 1 juist verhaal is en draag je andere ideeën uit, dan zou het OM wel eens achter je kunnen aankomen. De angstzaaimachine staat weer voluit aan.

Rutte drukt zich iets voorzichtiger uit, maar is wel heel stellig, dat dit echt niet mag. Hij schrijft, vol gevoel van drama, dat de Tweede Kamer ‘het hart is van onze democratie, ons kostbaarste bezit.’

Rob Vellekoop, 15 november 2022

 

3 Comments

  1. Ik kots op het enorme aantal Nederlanders dat de pest heeft aan de landverrader Mark Rutte maar toch zijn spreekbuis is. Het zijn precies deze Nederlanders die het implementeren van het ultieme kwaad -digitaal geld met een sociaal krediet systeem- mogelijk maken. Dat het de dappere en vakkundige mensen van het FvD onmogelijk wordt gemaakt om de enige juiste en noodzakelijke politiek te voeren om dit ultieme kwaad een halt toe te roepen zegt wel voldoende over de erbarmelijke staat van het Nederlandse volk. Gideon van Meijeren heeft door zijn optreden in de tweede kamer (nee, géén hoofdletters!) een laaiend enthousiaste en trouwe aanhang gekregen. En terecht. Maar het is te laat en te weinig. The Great Reset wordt een groot succes en het laffe Nederlandse volk heeft dat helemaal aan zichzelf te danken. “Pappa, heeft u er nog iets aan gedaan om de gevangenis waarin we zitten te voorkomen?” “Ja jongen, pappa heeft zich er altijd voor ingezet dat dit nooit zou gebeuren.” Maar pappa heeft in werkelijkheid helemaal niet opgelet en zat op de bank met één hand naar Jinek te kijken…

  2. Bedankt voor dit interessante artikel Rob! Mijn vrouw en ikzelf zijn oude sloffers en zouden ook kunnen denken “het zal onze tijd wel duren”. Maar dat kunnen en willen wij niet, we blijven knokken tegen het ultieme kwaad zolang we leven. We geven NOOIT op!

  3. Dank voor de update rondom FVD beste Rob, het schilderijtje op de achtergrond die van een klein meisje in een bijzondere houding was ook best opvallend. Beetje merkwaardig zelfs… Het blijft een spel daar in die hofvijver men tracht te framen, en waarheid staat dat niet toe dus speelt men vals en verliest de burger al het vertrouwen. Maar dat zal de agenda mogelijk zijn…

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.