In Duitsland ontwikkelt zich een brede vredesbeweging

Bericht van Fred Teunissen*

Fred komt met positieve berichten uit Duitsland waar de Vredesbeweging wakker lijkt te zijn geworden. We kijken ondertussen hoopvol naar ons land. Gaan wij volgen?

Vrijheid wordt niet met oorlog verdedigd

Het heeft even geduurd, maar nu zien we allerlei berichten over een groeiende vredesbeweging in Duitsland. Wat heerlijk! Laten we daar een voorbeeld aan nemen.

In tal van Duitse steden gingen mensen de afgelopen week de straat op om hun afkeer van de oorlog te uiten en zich tegen de wapenleveranties aan Oekraïne uit te spreken.

De levering van tanks aan Oekraïne, 80 jaar na de slag bij Stalingrad, is voor veel Duitsers de druppel die de emmer doet overlopen, zoals blijkt uit een van de onderstaande filmpjes, waarin Melchior Ibing, een van de organisatoren van een demonstratie in München aan het woord is.

Uit een peiling blijkt dat de meerderheid van de Duitsers hier tegen is.

 

Keulen

Aanstaande zaterdag 4 februari is er onder meer een demonstratie in Keulen. Dat is een plek waar ook Belgen en Nederlanders zich gemakkelijk bij kunnen aansluiten.

Ramstein

Voorlopig hoogtepunt zal een grote landelijke demonstratie worden op zondag 26 februari bij de Amerikaanse luchtmachtbasis Ramstein, in het westen van Duitsland, niet ver van Luxemburg en Noord-Frankrijk..

De vredesbeweging is terug!

 

München, woensdag 25 januari

 

Berlijn, vrijdag, 28 januari

 

Frankfurt, vrijdag 28 januari

 

Reutlingen, maandag 30 januari

 

Neurenberg, maandag 30 januari

Hannover, dinsdag 31 januari: Frieden ist der Weg!

 

Erfurt, maandag 30 januari

 

Hamburg, zaterdag 4 februari (aangekondigd):

 

Keulen, zaterdag 4 februari (aangekondigd):

 

Berlijn, zaterdag 4 februari (aangekondigd):

 

München, zaterdag 18 februari (aangekondigd)

Ramstein, zondag 26 februari (aangekondigd)

 

Vredesdemonstratie Berlijn januari 2023

 

> Meer artikelen over de oorlog
Wil je dit artikel delen met anderen?
Stuur het dan per e-mail door en verklein de kans dat het bericht gecensureerd wordt.

2 Comments

 1. Mijn politieke vrienden -wat kan een mens zich nog meer wensen!- hier in Hongarije zijn Duitsers en ik ken het Duitse volk goed genoeg om te kunnen zeggen dat het geen toeval is dat mijn politieke vrienden Duitsers zijn.

 2. De BildeRberg-Groep Sloper,
  De Sloper,

  Van Markt Rutte ..de terroristen lijder van de VVD club en zijn vriendin Kajsa Ollongren(leven elders)..willen en maken zich schuldig aan massamoorden in Oekraïne door middel van al maar meer wapens te leveren aan Oekraïne.

  Het is NIET Poetin die de zaak draaiende houdt maar hier het westerse witteboordentuig mede Brussel!
  Hoeveel keer heeft Poetin aangegeven om aan de onderhandelingstafel te willen gaan? Hoeveel keer is dat afgewezen door de westerse dictators…cq massamoordenaars hier in de EU??
  Hier het gewelddadige westen is letterlijk en figuurlijk op hol geslagen,geen fatsoen/geen normen en waarden meer,het heeft alles te maken met de nog vele male groter wordende EU met of op naar 43 landen!
  Rusland moet kosten wat kost over genomen worden door de westerse dictators…daarna is China aan de beurt!

  Oorlogsmisdaden???…Poetin???…..Mark Rutte gaat Poetin voor het gerecht slepen…..

  Onze Mark Rutte die 1675 kinderen uit hun ouderlijk huis heeft laten plaatsen en een heleboel huwelijken heeft doen stranden…gewone burgers die op straat zijn komen te staan met hun hele hebben en houwen….ONZE geweldige Mark Rutte met zijn VVDuitschot!! Onze mark Rutte die de leider is van een terroristische groepering wat zich de VVD noemt,de VVD die alles kapot heeft geprivatiseerd, ervoor heeft gezorgd dat de Nederlandse bevolking niks meer te vreten heeft…de moord steekt van de kou….ONZE geweldige Mark Rutte die staat te liegen dat die barst!!!!
  De VVD mens die in Oekraïne het volk daar heeft op staan jutten op dat beruchte muurtje,dat mag schijnbaar wel…maar als Meneer W van Engelen dat doet dan wordt die voor het gerecht gesleept.
  In de fake peilingen staat de VVD nog steeds bovenaan…..DAT GELOOF JE TOCH ZELF NIET!!!!

  Hier in Nederland lopen mensen rond die ook geen schone handjes hebben…het Abu Ghraib-gevangenisschandaal in Irak rond 2004!!!
  Zijn daar ook misdaden onderzocht en zijn daar ook mensen voor berecht…President Buch indertijd!!!
  President Buch die illegaal Irak binnen was gevallen…een soevereine staat,waar het volk vermoord/gemarteld is/zijn door de westerse dictators!!!

  Jammer dat de Palestijnen niet geholpen worden zoals de Oekraïners….geef die ook maar eens alles wat Zelensky aan wapentuig heeft vergaard.

  Zo ik ga weer naar de 11 meterband….DAAR ben ik vrij van spreken over alles en nog wat zonder dat ik daar voor in de rechtbank terecht ga komen!!!…gek he…maar het is wel de wereld op zijn kop!!!…hier op het W.W.W. is een dictatuur gaande van de bovenste plank waar de zwijnhonden geen brood van lusten!

  Ik dank U allen!

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.