Baudet geeft Kamerleden geschiedenisles

Het niveau van de meeste van onze Tweede Kamerleden, je weet wel de mensen die beslissen over leven of dood (in alle ernst, zie coronatijd), is aller belabberst. De meest recente demonstratie daarvoor verzorgde Thierry Baudet, tijdens een commissievergadering van de Kamer, waarin hij de leden wat historisch inzicht probeert te geven.

De voorman van FvD, Baudet, legt in zijn spreektijd de vinger op de zere plek. Voortdurend draaien Kamerleden de zaak om als het gaat over de oorlog van het Westen via Oekraïne tegen Rusland. Hij wijst er terecht op dat het helemaal niet zo onvoorstelbaar is als gesuggereerd door de meerderheid van de Kamer, namelijk dat Rusland zijn buurland Oekraïne binnenviel.

Dat is echter de narratief, het verhaal, en iedereen wordt geacht daarin mee te gaan, anders ben je een ‘vriend van Poetin’. Je moet het binnenvallen veroordelen en vooral vergeten wat eraan voorafging, of doen alsof je het niet meer weet.

Daarom pakt Baudet dit op de volgende manier aan. Hij zet op een rijtje de gebeurtenissen die aan de inval van Rusland vooraf zijn gegaan. De massamedia en bijna alle politici hangen het verhaal aan dat Rusland de agressor is. Zelfs binnen een deel van de vredesbeweging verklaren ze nog de oorlog aan Rusland.

Wanneer je dit rijtje gebeurtenissen echter ziet, is het logisch te veronderstellen dat Rusland zich bedreigd en omsloten voelt. Daarbij wordt sinds 2014 de regio in het oosten van Oekraïne bestookt waar burgers wonen die niets met Kiev te maken willen hebben. Zij vragen Poetin al sinds die tijd om hulp.

Eerst wijst hij de voor oorlog medeverantwoordelijke Kamerleden er nog op dat vandaag gesproken wordt over het sturen van zware wapensystemen naar Oekraïne (Red. wat in feite een oorlogshandeling is) Met andere woorden, vat deze bespreking niet al te lichtvaardig op!

Geschiedenisles

1999
In dat jaar deed de NAVO het onvoorstelbare, het startte een agressieoorlog tegen Joegoslavië en annexeerde de de facto niet de jure maar wel de facto, haar eerste grondgebied, Kosovo.

2001
VS starten een agressieoorlog tegen Afghanistan en martelkampen.

2007
Toen riep Poetin in zijn speech in München het Westen op om de Koude Oorlogshouding te laten varen en niet verder op te rukken via de NAVO naar de Russische grens en om samen te werken. Het antwoord van de NAVO kwam een jaar later in 2008 in Boekarest door daar te verklaren dat ook Oekraïne lid zou worden van de NAVO

2011
Deed de NAVO opnieuw het onvoorstelbare, volgens Thierry Baudet, door het beginnen van een oorlog tegen Libië en met stoken in Syrië, door het financieren en bewapenen van islamitische rebellen.

2014
Amerika organiseert een staatsgreep in Kiev en controleerde vanaf dat moment de Oekraïne.

(via een referendum spreekt de Nederlandse bevolking zich in 2015-16 uit tegen een associatieverdrag met Oekraïne)

2015
Tijdens de Minsk akkoorden, zo vervolgt Baudet zijn college, werden de drie punten die Rusland nog altijd presenteert als de enige Doelen die het land heeft met deze oorlog, vastgelegd.

3 Comments

  1. Toch knap van “het westen” dat geen enkele regering zich dit soort dingen kan herinneren op een enkeling na dan en die wordt de mond gesnoerd.
    Stel dat hillery ipv Trump president was geworden dan hadden we dit 4 jaar eerder meegemaakt. En helaas wordt het grootste deel van de bevolking 24/7 gepropagandeerd met nepnieuws en misinformatie. Ik kan bijna niet wachten op “The day after” Hoe het allemaal uitgelegd gaat worden als ze ter verantwoording geroepen worden (zal wel niet). Straks krijgen we nog te horen dat alle opgevraagde WOB/WOO documenten niks anders is dan russische propeganda. Als journalist hoor je toch daar bovenop te zitten. Zei Rutte iets van “de onderste steen bovenhalen” nadat de Noord Stream opgeblazen was net zoals bij dat MH17 verhaal wat aan alle kanten rammelt.

  2. Weinig bekend is dat bij de oprichting van de NATO ook Rusland wilde deelnemen aan de in opzet defensieve organisatie. Dat werd de Russen echter niet toegestaan: het gecorrumpeerde westen had een “eeuwige vijand” nodig.

  3. Allemaal schijnmanoeuvres. Alleen om de wereldhegemonie te grijpen en behouden. Rusland moet er onderuit. Daarna is het de beurt aan China. Wees toch eens oprecht en direct tot de essentie. Ze hebben decennia lang niet anders gedaan dan overal in de wereld roven, plunderen en zich alles toe-eigenen met een dubbele morele standaard.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.