#Boerenprotest Den Haag: ‘De wereld kijkt toe, jullie gevecht is ons gevecht’

Zaterdag vormde Den Haag het decor van het #boerenprotest. Enkele tienduizenden mensen bezochten de demo ‘Stemzeweg’, een van de laatste pogingen voor de boeren om te redden wat er nog te redden valt. Daar op de weide van het Zuiderpark gebeurde iets moois, iets waar de mainstreammedia niet op zitten te wachten en al helemaal de WEF-leiders niet.

Waterkanonnen

De gemeente Den Haag heeft zelfs uit Duitsland waterkanonnen laten komen om alles in goede banen te leiden of zoals hoofdcommissaris Paul van Musscher het uitdrukt:’Het doel van de politie …dat iedereen op een correcte manier zijn mening kan uiten en gebruik kan maken van het demonstratierecht’.

Rutte heeft het Binnenhof laten ombouwen tot vesting, legervoertuigen staan op strategische punten in het centrum opgesteld om mogelijk doorgebroken trekkers te kunnen stoppen het heilige politieke hart van Nederland te kunnen bezetten. Uiteindelijk wordt het 1 trekker toegestaan om zich tijdens de demo op het Zuiderpark te laten zien. Is dit het ultieme machtsvertoon van de overheid of een uiting van pure angst? Alle andere trekkers die massaal in de richting van Den Haag zijn afgereisd worden voor de stadsgrenzen tegen gehouden. De boeren moeten verder met alternatief vervoer.

De demonstratie is georganiseerd door de boerenverzetsclub Farmers Defense Force (FDF) en SamenvoorNederland. Vlak voor de aanvang hebben drie potentiële deelnemers aan de manifestatie zich afgemeld, dat zijn de partijen BBB, SGP en JA21. Gelukkig blijven er nog voldoende interessante sprekers over om de demo allure te geven.

BVNL, PVV en Forum voor Democratie zijn vertegenwoordigd door hun voormannen. Dit zijn de enige politieke partijen waarop de boeren nog kunnen vertrouwen, maar je weet het nooit met politici.

Speeches

Samengevat komt het erop neer dat vrijwel alle sprekers inzien dat Rutte het land kapot maakt, waarbij bevolkingsgroep na bevolkingsgroep wordt afgewerkt. Nu zijn het de boeren en de vissers, straks is het de rest van de bevolking. Of zoals Wilders het kernachtig uitdrukte in zijn speech:’Niet de boeren, maar het kabinet is het grootste probleem. Willen jullie meer of minder Kaag/Rutte?’

De indringendste toespraak hield Baudet. De voorman van FVD weet als geen ander de toeschouwer te raken met zijn treffende typering van de situatie.
“Hier staat heel NL omdat alles wat door media en kartel wordt verteld een leugen is. Iedereen die hier staat is een volksvertegenwoordiger. We hebben op 15 maart een kans. Ik ben geïnspireerd door jullie. Op het moment dat wij hen niet meer geloven, dan is het klaar. We hebben te lang onze macht onderschat. Op 15 maart pakken we ons land terug.”

Moois

Er zijn ook een aantal mensen overgekomen uit Canada en de VS om de boeren te komen vertellen hoe nodig dit protest is en vooral wat het belang voor de wereld hiervan is. Zij zeggen;’Als Rutte en Trudeau kunnen samenwerken dan kunnen wij dit ook.’ ‘Wij moeten de groene leugens vernietigen.’ en ‘Wij staan klaar om met jullie samen te werken.’

Gelukkig dringt het bij steeds meer mensen door dat samenwerking niet alleen nationaal, maar ook internationaal noodzakelijk en zelfs van levensbelang is.

Een bijdrage vanuit Australië door Monica Smit, bevestigt dit nog eens extra.

Zij zegt:”Jullie gevecht is ons gevecht. Wat jullie doen helpt de rest van de wereld ook.”

Mainstreammedia

Evenmin als het bericht dat vooraf door de mainstreammedia de wereld werd ingestuurd, namelijk dat 25.000 demonstranten werden toegelaten en daarna zou Den Haag op slot gaan, als hun ijver om het boerenprotest in een kwaad daglicht te stellen mislukken jammerlijk, op een kleinigheid na.

Rob Vellekoop, 12 maart 2023

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.