….ze hebben het verdiend….?

Schaapskudde (foto 123rf)

Een verzameling reacties van lezers op het houden van demonstraties voor vrede.

Een commentaar van Kees van den Berk

We hebben niet alleen af te rekenen met ‘regeringsleiders’ maar meer nog met de schapen en het klapvee. Zij zijn het die de autoriteit in stand houdt en hun gang laat gaan. Hoeveel verraders ik de afgelopen 3 jaar heb gezien….misselijkmakend! Agnes omschrijft ze op weergaloze wijze!

Cynisch ben ik geworden. Vooral tijdens de ‘pandemie’. Ik geloof niet meer in het ageren. ‘Verspilde energie’ zoals Jan het noemt. Ik klim niet meer zo vaak in de pen. Bezoek de alternatieve media steeds minder. Het zal allemaal wel….We zijn met te weinig. De dommen hebben domweg de overhand.

Demonstreren…?? Voor wie? Nee, ik doe niet meer mee. Ik blijf thuis en ga de komende jaren net als George Carlin deed in Amerika, genieten van hoe Nederland en Europa de vernieling in gaan. Hoe al die schapen en het klapvee alles ontnomen wordt en in de armoede terechtkomen. Hoe de incompetente en hypocriete leiders van het westen hun Waterloo zullen vinden in de strijd met Rusland. Ik ga er eens goed voor zitten….ze hebben het verdiend!

Commentaar van Agnes:

In de jaren ’60 toonden de Milgram-experimenten aan dat toen al wel 70% van de deelnemers bereid was om steeds verder te gaan op aanwijzen van de man in de witte jas en dat ze uiteindelijk de (zogenaamd) dodelijke stroomstoten toedienden als gevolg van gehoorzaamheid aan autoriteit.

Latere experimenten van een soortgelijke aard hebben aangetoond dat inmiddels wel zo’n 90% van de bevolking echt gelooft in de goede intenties van wat zij als autoriteit hebben leren zien. Het succes van kliklijnen of van wat er de afgelopen drie jaar allemaal kon en bijvoorbeeld de gretigheid om voor BOA te spelen, tonen het bovenstaande in ruime mate aan.

Niet om pessimistisch te zijn, maar wat voor goeds verwacht men dan nog bijvoorbeeld van demonstraties? Zelfs als het lukt om ook maar 10% van de bevolking een ander beeld te tonen van wat zij als werkelijkheid hebben leren accepteren, blijft het nog maar de vraag of zij uiteindelijk toch niet zullen zwichten voor het effect van angst of represailles. De angst voor non-conformisme en de als levensnoodzakelijk ervaren gevoeligheid voor groepsdruk geven de mentale zwakte weer van de meerderheid. Voeg daar de gecreëerde afhankelijkheid aan toe van stroom, geld of voedselvoorziening en het circus is compleet.

Met het grootste gemak kan men de machtsoverdracht aan de WHO invoeren en geen haan die ernaar kraait (zolang er maar voldoende brood en spelen blijven bestaan). Wat er achter de schermen nog meer wordt voorbereid voor dit najaar is bij het gros compleet onbekend, zelfs simpelweg het gegeven dat dit gebeurt.

Commentaar Jan:

Misschien is het eerlijker en zinniger om te accepteren dat dit systeem natuurlijk geen democratische rechtsstaat is. Ga met z’n allen vragen aan de roverheid of ze niet gewoon ook eerlijk kunnen zeggen dat ze een voorkeur hebben voor dictatuur omdat dit makkelijker is. Geluk en welzijn zijn dan evengoed ook nog mogelijk.

In China ga je ook niet demonstreren. Wat doet de gewone bevolking in China: er het beste van maken, in het hier en nu leven en daar dankbaar voor zijn en maar gewoon binnen de opgelegde beperkingen je weg zien te vinden op een manier die voor jou nuttig of zinvol is. De rest is energieverspilling.

Je kunt van de maan nou eenmaal geen paasei maken.

Commentaar Pauline:

Maakt natuurlijk geen zak uit, zoals gewoonlijk :-). Tijd- en moeiteverspilling, tenzij je het als een leuk uitje naar Amsterdam beschouwt waarbij je ook nog gratis en voor niets bij de AIVD in beeld komt (letterlijk èn figuurlijk).

Commentaar van Johan Bosman:

Amerika is nu in een open oorlog verwikkeld met Rusland. Het “redden” van de prachtige democratie Oekraïne en haar sypathieke NAZI-leider Zelensky met bergen aan poen en wapens van ook de Nederlandse belastingbetaler is slechts het voorwendsel geweest. Corona, CO-2, stikstof, klimaat, de Oekraïense democratie, Poetin slecht Zelensky goed….het zijn allemaal zieke en levensgevaarlijke leugens. En het Nederlandse NSB-volk? Dat gelooft alles en loopt keurig in de pas met alle leugens mee. Ik hoop dat deze oorlog flink escaleert en dat er dienstplicht komt voor het Nederlandse NSB-volk. Als je het als samenleving zo ver hebt geschopt dat misdadigers van de ergste soort je land regeren dan heb je het zelf verdiend.

Commentaar van Tigron:

Beste bert,
Er is vooralsnog weinig te bemerken in resultaten van de afgelopen periodes van o.a.
‘koffie drinken’, vreedzaam protest en omgekeerde vlaggen.
Heersers krijg je niet op andere gedachten met dergelijke protesten, en ook niet met witte vlaggen.
Ik zou bijna de uitspraak van Albert Einstein willen quoten:
“waanzin is steeds opnieuw hetzelfde doen en een andere uitkomst verwachten”

8 Comments

 1. Echte sociale veranderingen komen nooit van een grote groep maar door enkele toegewijde verstandige mensen, zo is het altijd gehad en zal altijd zo blijven

 2. In een andere tijd hadden wij dit totaal niet geaccepteerd en waren de verantwoordelijke reeds op subtiele wijze verwijderd. We mogen ook een beetje compassie hebben met de makke schapen, want ze zijn door allerlei factoren ook mak gemaakt.
  Zolang wij “tegen” blijven en blijven vingerwijzen, zal er niets veranderen. Op een regionaal niveau dient de politiek verwijderd te worden, protest leidt tot niets .. wij, het volk zullen ze moeten gaan zeggen om op te stappen. Slechts dan zal er iets veranderen.
  Geen woorden maar daden

 3. Er is natuurlijk altijd wel een kudde geweest, alleen is dat sinds drie jaar geleden nog duidelijker geworden dan voorheen. Of dat echt hoeft, blijft altijd de vraag. De mensheid heeft (had?) wellicht veel meer potentie dan wat je tot uitdrukking ziet komen. In die zin is het eigenlijk een existentiële belediging richting een toch duidelijk aanwezige, extradimensionale intelligentie achter dit bestaan. Je kunt geloven wat je wilt (of niet), maar het is onwaarschijnlijk dat de 200 parameters met een exacte getalwaarde, die nodig zijn om datgene mogelijk te maken wat wij leven noemen, zo maar bij toeval en zonder ontwerp bij elkaar zijn gekomen. Hoewel alle voorwaarden en materialen aanwezig zijn om op straat zo maar spontaan en zonder reden een straaljagersmotor te laten ontstaan, zal niemand willen geloven dat dit ooit toevallig of zo maar zal gebeuren, maar als het echter om de mens gaat (vele malen complexer) …

 4. De BildeRberg-Groep Sloper,
  De Sloper,

  Democratie bestaat niet,is een verzinsel voor het mensje wat alles beter weet-doet-vindt-heeft-en is volkomen egoïstisch als de–PEST–,kortom ze zijn een plaag voor deze gehel planeet.

  PFAS——MIJN NAAM IS HAAS EN IK WEET NERGENS VAN–!!!
  Het onschuldig klootjesvolk mag er letterlijk en figuurlijk onder lijden.
  Dat om te beginnen die veroorzakers maar eens dik gaan mee betalen aan de huidige gezondheidszorg….het zijn namelijk die mensjes die het klootjesvolk letterlijk en figuurlijk ziek maken!
  Zo niet…alles met de grond gelijk maken en uit dit corrupte land vandaan….gewoon geen woorden meer maar keiharde daden!

  Ik dank U.!

 5. Ja, ze hebben het verdiend. De mensen worden niet bedrogen maar bedriegen zichzelf.

 6. John Lennon stelde ooit: “Living is easy with eyes closed, misunderstanding all you see … “

 7. Op een zogenaamd alternatieve site staat bijvoorbeeld: “Een wetenschapper die voor het CDC in Atlanta werkte, schetst hoe de covid pandemie is ontstaan: een virus met een enge naam, frauduleus gebruikte PCR-tests, valse voorspellende modellen, gecorrumpeerd onderzoek en liegende wetenschappers.”

  Hiermee bevestigt men dat men gelooft in het daadwerkelijke bestaan van “virussen” en in de absolute correctheid van de besmettingstheorie, ook al lijkt de bovenstaande tekst verder qua inhoud op oppositie. Het is dan ook niet zonder reden dat mensen denken dat zogenaamd alternatieve sites mogen blijven bestaan zo lang ze maar een belangrijk agendapunt blijven steunen, zoals angst voor onzichtbare “vijanden” waarvan je zelf het bestaan niet kunt bewijzen of niet direct ervaart in je eigen, dagelijkse omgeving.

 8. De BildeRberg-Groep Sloper,
  De Sloper,

  Gedreven door westerse sponsors, de AFU, voert al bijna een maand een suïcidaal “tegenoffensief” uit op Russische posities.
  Het heeft hen al tienduizenden gemobiliseerde, enkele honderden gepantserde voertuigen gekost en wordt in de Oekraïense samenleving alleen genoemd als de “Zaporozhye vleesmolen”.

  Beste Mark Rutte..Mevrouwtje van Defensie en Mevrouwtje Kaag…..stuur nog meer tools daar naartoe…vliegdekschip met F-35—Stealth/B2 bommenwerpers—onderzeeërs…en voor al heel veel..nee ontiegelijk veel geld ook mijn belastinggeld daar naartoe….volgend jaar moet ik toch van jullie gaan bezuinigen!

  Het tegenoffensief loopt niet echt op rolletjes. Dat weet elke boerenlul hier….dus wie is hier nu de grote verliezer…JULLIE als arrogantie mislukkelingen die het klootjesvolk ook manipuleert en schoffeert!
  Net als bij P. Omtzigt.

  Ik dank U!

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.