Klaar voor de volgende crisis?

Economie crisis concept. 123rf.com

Mijn leven staat in het teken van de grote voorbereiding. De coronacrisis was niet meer dan een aanloopje, het warmdraaien van de motor. Het was ook een experiment: om te kijken of het mogelijk is de wereldbevolking de duimschroeven aan te draaien met hun volledige instemming. Dat ging succesvol en heel stapsgewijs.

Instemming

Als je de gebeurtenissen analyseert van de voorbije coronacrisis staat eigenlijk 1 gedachte centraal. Dat is het uitgangspunt van de heersers om iedereen met instemming te laten deelnemen aan de honderd-procent-controlemaatschappij.

We zagen hoe het parlement in de beginfase, Rutte beval en soms smeekte de maatregelen aan te scherpen. Dat was een uiterst knap staaltje van manipulatie. De massamedia deden hier natuurlijk nog eens een schepje bovenop, door te klagen dat ‘de maatregelen’ niet voldoende zouden zijn om het tij te kunnen keren. Het was de tijd waarin allerlei oorlogstermen werden gebruikt. We zullen ‘het virus verslaan’, we moeten ertegen een vuist maken, klonk het strijdlustig vanuit de regering.

Met andere woorden steeds werd aangegeven hoe verschrikkelijk de situatie was (vrachtwagens met lijken die door de straten zouden rijden, uitpuilende ic-afdelingen, iedere dag stierf er wel iemand aan de gevreesde ziekte). De massamedia dikten dit in nauwe samenwerking met de regering iedere keer weer aan.

De meerderheid van de bevolking raakte langzaam aan overtuigd dat er fors ingegrepen moest worden. Ja, de vrijheidsrechten moesten worden ingeperkt. Dan maar een lockdown, dan toch maar mondkapjes (omdat het niet anders kon) en ja ander halve meter afstand, o ja handen wassen, want het kan gewoon niet anders, huilden de massamedia in koor.

Met iedere maatregel ging het grootste deel van de bevolking stilzwijgend akkoord. Steeds stemden ze in met het inleveren van een stukje vrijheid en kregen hiervoor de (valse) belofte terug dat het allemaal beter zou worden. De mensen moesten zich laten vaccineren, want anders bracht je anderen in gevaar en dus kon je niet op vakantie. Okay, dan maar die spuit, met als beloning de vrijheid om op het vliegtuig te mogen stappen op weg naar zonnige oorden. Daar in de brandende Spaanse zon ‘mochten’ mensen hun ontvangen tijd doorbrengen met een mondkapje op.

Volgende keer

Blijkbaar is dat het recept. Op deze manier zal de wereldgezondheidspas ook worden ingevoerd. Pas nadat je alle vereiste injecties/behandelingen hebt gehad mag je het stukje vrijheid dat je eerst had en nu niet meer, weer terugkrijgen. Zo gaat dat in het ‘nieuwe normaal’.

Datzelfde geldt voor je betalingen of ontvangsten die van je bankrekening gaan. Je rekening is straks van de overheid (CBDC), dus je mag slechts die transacties doen die in overeenstemming zijn met het beleid. Anders gezegd, nadat je met hun maatregelen hebt ingestemd, mag je je pasje weer gebruiken.

De overheid neemt straks gewoon vrijheden af en degenen die instemmen met de nieuwe maatregelen krijgt ze, misschien wat afgezwakt, weer terug. Onder voorwaarde dat hij of zij zich akkoord verklaart met de laatste instructies en daarvoor een vinkje heeft ontvangen op zijn pas.

Of wat dacht je ervan dat je je dorp of stad niet meer uit mag zonder de juiste vinkjes? Kan je het je voorstellen, dat je eerst alle groenten in de winkel mag kopen, maar dan vanaf dag A. niet meer en pas weer ‘mee mag doen’ (lees: groente mag eten) nadat je je prik(je) hebt gehad en een aantekening in je gezondheidspas?

Nee? Nou ik kan me daar wel alles bij voorstellen. En daarom bereid ik me erop voor. Dat doe ik onder andere door mezelf te leren moestuinieren en leven van wat de natuur mij biedt. Ook zoek ik aansluiting bij mensen die gelijkgestemd zijn en zich realiseren dat we straks slechts kunnen overleven door samen te werken op het gebied van levensonderhoud.

Vandaar ook de serie artikelen over zelfvoorzienend leven onder de titel ‘zelfzorg‘ die ik aanleg op deze website. Maar ook de artikelen over ‘gezondheid‘ zijn een suggestie uit te kijken naar alternatieven, omdat de reguliere geneeskunde te veel vervlochten is met de heersende macht. Verder leg ik op Academy of Happiness een bibliotheek aan van boeken die ook over het thema zelfzorg gaan. Want stel je voor dat je straks pas weer op het internet mag, nadat je met de volgende ‘maatregel’ hebt ingestemd.

Klaar?

Ben jij klaar voor de volgende crisis of reeks crises, die iedereen opnieuw zal buiten sluiten die niet meedoet aan de maatregelen?

Verder lezen:

> Zelfzorg

> Gezondheid

 

Rob Vellekoop, 26 juni 2023

1 Comment

  1. Het is altijd handig om weer over meer praktische (analoge) vaardigheden te beschikken. Wat kunnen mensen tegenwoordig nog als de stroom uitvalt en dus zowat niets meer werkt? Kunnen tuinieren bijvoorbeeld en weten waar je wat in de natuur kunt vinden om te plukken en op te eten: altijd mooi meegenomen!

    Ergens stond:

    “Als er iets is waar machthebbers een enorme hekel aan hebben, dan zijn het wel ‘buitenbeentjes’, namelijk mensen die zich “anders” gedragen dan de grote kudde en dus niet meer in de bestaande hokjes passen. Ze zijn derhalve ook moeilijker onder controle te houden.”

    Een broer van mij is autistisch (zoals dat heet) en merkt zaken op die anderen totaal niet doorhebben. Over buitenbeentje gesproken … In het kader van wetswijzigingen in de zorg voor wat gedwongen opname betreft, ga je dan wel nadenken want dit schijnt tegenwoordig veel makkelijker te kunnen dan vroeger. Nu is mijn broer niet iemand die zo maar uit zichzelf stennis gaat schoppen maar hij is een keer aangehouden door de politie en dan merk je gewoon dat die mensen echt niet snappen wat voor persoon ze voor zich hebben. Wat hij zegt, is gewoon puur, eerlijk en zonder gesuikerde laagjes; dit leidt makkelijk tot misverstanden. Vaak denken mensen ook dat ze zich aangevallen moeten voelen terwijl dit totaal niet zijn bedoeling is. Iemand die van nature niet eens kàn liegen en niet aan schone schijn doet, is altijd al wel een buitenbeetje geweest en dat wordt alleen nog maar erger de laatste tijd.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.