Vergeet het nooit en herken de volgende dictatuur

Larken Rose geeft een geweldige opsomming van herkenningspunten van een tirannie of dictatuur en geeft daarna degenen die tijdens de coronahoax het andere kamp kozen genadeloos op hun flikker. Het eerste deel vatten we samen omdat dit ons kan helpen ook de volgende keer staande te blijven. Het tweede deel laat ik aan de lezer of hij of zij zich geroepen voelt de keiharde waarheid over de meelopers te horen.

Waaraan herken je een tirannie of dictatuur?

Achteraf bekeken waren de twee coronajaren een tijdperk waarbij de meeste mensen leefden in een dictatuur, van Nederland tot Canada en van de VS tot Australië en Nieuw-Zeeland.

Ik heb uit Larken Rose’s verhaal 8 kenmerken gehaald, waaraan je kunt herkennen in een dictatuur of tirannie terecht te zijn gekomen.

Niet zichtbaar

  Aanvankelijk herkennen de mensen niet dat zij in een tirannie zijn terecht gekomen. Zelfs de gemeenste dictators claimen namelijk dat wat ze doen als in het algemeen belang, noodzakelijk voor de rust en orde en om de mensen natuurlijk te beschermen.

In een van mijn eerste artikelen over de coronamaatregelen in begin 2020 schreef ik dat Rutte een coup had gepleegd en feitelijk het parlement uitgeschakeld had. Dat was een van mijn laatste posts op LinkedIn, waarvan ik daardoor verbannen ben. Ik kreeg hierop een aantal sterk afwijzende reacties van mensen die werkelijk geen idee hadden hoe ik op de gedachte van een coup had kunnen komen.

Goeden en slechteriken

  Historische tirannen werden door grote mensenmassa’s toegejuicht, dit waren mensen met goede intenties die zichzelf zagen als de ‘goeden’. Dit in tegenstelling tot de ongehoorzamen, de rebellen, die zij als slechteriken beschouwden, die straffen verdienden.

Tegenstanders wegzetten als vijanden

  Voordat dictators acties ondernemen tegen dissidenten en verzetsmensen, zetten ze hen eerst weg als egoïstische criminelen, vijanden van het volk en een bedreiging van de maatschappij. Tegelijkertijd hemelen zij de gehoorzame onderdanen op. Zij zouden intelligent zijn, zorgzaam en meelevend. Deze gehoorzamen offeren zich op voor het algemeen belang en nemen hun verantwoordelijkheid door mee te gaan in wat de heersers willen.

Gevaar (be)dreigt

  De massa wordt voorgehouden door deskundigen en experts van de Staat dat een reëel gevaar hun land, hun volk, hun manier van leven, hun bestaan bedreigt. En dat de enige oplossing meer autoritaire controle is. Hier wordt aan toegevoegd dat ieder die hieraan twijfelt mentaal instabiel is of zelfs probeert de fatsoenlijke gezagsgetrouwe burgers kwaad te doen.

Deskundigen van het OMT brachten voortdurend advies uit aan de regering Rutte, zij waarschuwden voor het gevaar van talrijke covid-doden. Hun voortdurende berichtgeving, dag en nacht over de gezondheidscrisis bracht een ongekende golf van angst teweeg in ons land. Mensen, ‘wappies’ genoemd, die het coronacrisisbeleid niet serieus namen werden als dom en onverantwoordelijk weggezet. Demonstreren mochten ze niet, alsof ze geen Nederlandse burgers meer waren.

Veroordeling dissidenten

  Tirannen hebben nodig dat de massa die hen volgt, de ongehoorzamen veroordeelt en haat. Iedereen die niet meeloopt wordt door de Staat afgeschilderd als hebzuchtig, dom en ontevreden. Het zijn mensen die niets om anderen geven en iedereen in gevaar brengen met hun ongehoorzaamheid. De machthebbers moeten voorkomen dat de massa zelfs aan de mogelijkheid denkt dat de rebellen ook goede intenties hebben en een goede reden om ongehoorzaam te zijn.
  Vandaar dat er een ongekende censuur was ten tijde van de coronacrisis in ons land. Alle niet-overheidsberichten werden zoveel mogelijk weggecensureerd door de sociale mediaplatforms.

Censuur

  De dictators moeten er alles aan doen om te voorkomen dat de dissidenten worden gezien als goede mensen met slechts een verschil van mening. Daarom wordt er gecensureerd en brengen ze alle andere meningen tot zwijgen. Hierdoor komt de massa nooit te weten waarom dissidenten anders geloven en zich anders gedragen. Vandaar ook het demoniseren van sceptici of critici van de Staat.

Herhaling narratief

  Voortdurend krijgt de massa alleen het officiële regeringsstandpunt te horen, overal en altijd. Dus steeds hetzelfde verhaal, ook over de dissidenten, over hoe slecht ze zijn. Voor het welzijn van iedereen moeten afwijkende inzichten tot zwijgen worden gebracht.
  De tv werd door de overheid in coronatijd optimaal benut om de regeringsboodschap te herhalen. Ander nieuws hierop werd niet getolereerd.

Rose zegt letterlijk:”Zelfs in zogenaamde ontwikkelde goed opgeleide landen zijn de massa’s steeds domme lafaards geweest, niet in staat voor zichzelf te denken.”

Rechtvaardiging

  Uiteindelijk zullen de volgzamen van het systeem zich volledig gerechtvaardigd voelen en moreel superieur. Dit gebaseerd op hun instemming met de bevelen van hun politieke leiders. Zij zullen minachting voelen voor hen die niet volgen en gehoorzamen.

Bron


Vanaf 8.30 minuut de zienswijze van Rose over de meelopers.

Lees ook het uitstekende boek van Larken Rose ‘Het meest gevaarlijke bijgeloof’ verkrijgbaar via onze sponsor Academy of Happiness.

Nog wat illustraties uit Australië:

Rob Vellekoop, 27 augustus 2023

6 Comments

 1. Vergeten zal ik het ook nooit. Het is voor mij een compleet levensveranderende tijd en ervaring geweest waarbij ik afstand heb moeten nemen van mijn politieke kameraden (sommigen wensten mij letterlijk dood) en deels van mijn Marxistische ideologie. Sommigen zou ik het misschien wel kunnen vergeven maar pas wanneer zij toe zouden gegeven fout te hebben gezeten en te zijn gemanipuleerd, dat zij hebben geleerd en het niet nog eens zo ver laten komen. Maar de leiders, de manipulators vergeef ik het ook nooit.

 2. Misschien is het een goed idee om buttons te maken en stickers met de tekst:
  Never forget Covid 1984, make the Nuremberg code great again!

 3. Voorlopig hebben die “wappies” al in diverse dingen gelijk gekregen. Maar de angst is weer gezakt dus gaan ze weer opnieuw beginnen met die onnozele spuiten. De 1e oproepen gaan al heel snel weer de deur uit.

 4. We horen er uiteraard weinig over maar achter het speeltoneel van Covid 19, van climate change, de CO-2 uitstoot, de oorlog in Oekraïne en de inflatie waardoor iedereen uiteindelijk zijn laatste geld gaat kwijtraken doemt het ware monster op: digitaal geld.

  Er zijn nogal wat middelen waarmee de mensheid al eeuwenlang kan worden onderdrukt. Er zijn gevangenissen, bewapende politie, rechters die weten dat een kromme stok ook rechte slagen geeft…zelfs hele volkeren worden tegen elkaar opgezet om oorlogen te voeren en elkaar de dood in te jagen. Al deze onderdrukkende middelen zullen als het aan de EU ligt in 2024 worden overgenomen door de invoering van digitaal geld. Dit digitale geld zal ons worden verkocht als “veilig en handig”. Maar in de praktijk is dit geld het ultieme onderdrukkingsmiddel dat zo effectief is dat het alle andere automatisch overbodig maakt. Digitaal geld en een digitale ID voeren ons in een geheel nieuwe dictatuur: HET DIGITALE CONCENTRATIEKAMP.

 5. ja, ik begrijp gewoon niet dat zo weinig mensen het doorzagen en ook snap ik niet dat iedereen het zo snel is vergeten en doorgaat met het leven zonder zich te excuseren en misschien hebben ze het niet eens doorgehad hoe wij (ongevacc en zonder qr code) ons gevoeld hebben (met hun deugdgezicht aan je voorbij liepen en gretig hun pas tonend).

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.