In drie stappen de matrix uit

Deze man legt in 1,25 minuten op een verrassend eenvoudige manier uit wat de matrix is en op welke manier je eruit kunt stappen. Ik voeg toe hoe je die stappen daadwerkelijk kunt zetten, want dat ligt ietwat moeizamer.

Wat is de matrix?

Op deze vraag komt een kort maar helder antwoord: de matrix is een reeks programma’s.

Als we begrijpen dat we in drie werelden tegelijkertijd leven dan zijn dat
– spirituele wereld,
– mentale (geestelijke/verstandelijke) wereld,
– fysieke wereld.

Hij vertelt dat veel van ons denken lichamelijk gericht is, we zijn een ras, een geloof, onze politieke voorkeur, onze seksuele oriëntatie. Dit speelt zich dus allemaal op lichamelijk niveau af, hetzelfde niveau als waarop de matrix functioneert.

Om het niveau beneden je (de fysieke wereld) te besturen moet je gaan naar het niveau erboven, de mentale wereld.

De matrix, zegt hij, is in de kern een serie programma’s dat knoppen indrukt, jouw knoppen op mentaal niveau, om ervoor te zorgen dat jij in het lichamelijke niveau blijft.
En voegt hij er niet onbelangrijk aan toe, wanneer iemand over je lichaam praat, denk je dat je vastzit op dit lichamelijke niveau.
Met andere woorden, als je het over mentale bewustwording hebt, gaat het erover wie jij feitelijk bent.

Hoe stap je eruit?

Korter kan je het bijna niet beschrijven, maar hij doet het als volgt.

Eruit stappen doe je door
1. te zorgen dat je je gedachten gaat beheren,
2. je verantwoordelijk te voelen voor je gedachten en aansprakelijk voor je emoties,
3. tot slot je ontleedt jezelf en je stapt uit de matrix.

Hierdoor kan de matrix je niet meer beheersen en controleren.

De 1,25 minuten durende video: Wat is de matrix? vind je hier.

Op welke manier kan je die stappen zetten?

Dat is steeds de vraag die terugkomt, bij alle suggesties die we krijgen om ons vrij te maken van de matrix waarin we vast zitten.

Laten we beginnen met te kijken naar de drie werelden / niveau’s waarin we zitten. Wanneer we te veel worden beziggehouden (of hiermee zelf bezig zijn) door onze geldzorgen, de hypotheek, onze carrière, angsten en onzekerheden dan blijven we steken op het lichamelijke niveau.

Dan komen we dus helemaal niet toe aan mentale bewustwording, of zoals dat zo mooi door diverse mensen aangegeven wordt, we gaan niet naar een volgende dimensie. Immers een dimensie is niets anders dan een bewustzijnsniveau waarop we in staat zijn om meer te zien of in te zien.

In onze maatschappij zijn er tal van zaken die onze aandacht opeisen, dat zijn zaken van materiële aard. Het immateriële of spirituele maakt daarvan meestal geen onderdeel uit, zo gefocust zijn we op het huis, de tuin, het gezin, het inkomen, het pensioen, de politiek, gezondheid, ons imago en dergelijke. Als je erin slaagt mensen te laten geloven dat dit de belangrijkste zaken zijn waarvoor ze leven, blijven ze dus op dat niveau.

Gelukkig knaagt er echter bij veel mensen (iets van) onvrede. Dat is het bewustzijn dat er meer is dan alleen de lichamelijke wereld. En dat klopt want er ligt eveneens een hele rijke spirituele wereld, die ook ons deel is, maar waarvan we steeds verder afgesloten worden door toenemende zorgen en andere afleiding.

Gedachten beheren

Een mens heeft dagelijks onnoemelijk veel gedachten. Om deze te kunnen beheersen moet je eerst weten waaraan je überhaupt de hele dag denkt.

Ik pas al vele jaren daarvoor een methode toe. Hierbij probeer ik mezelf te betrappen op ergernissen en irritaties. Aanvankelijk noteerde ik deze per dag in een schriftje en probeerde er vervolgens een lijn in te ontdekken, omdat ik heb geleerd dat de meeste irritaties iets met elkaar te maken hebben. Nadat je ontdekt hebt waar de irritatie vandaan komt, (let op je omgeving is nooit de oorzaak, enkel slechts de aanleiding) ben je al weer iets meer over jezelf te weten gekomen.

Ik ging daarna met die emotie aan de slag op een bepaalde manier, die hier niet ter zake doet (zie boek onderaan dit artikel).

Maar voor dit doel is toereikend dat we op deze manier inzicht krijgen in onze gedachten, sterker nog we leren er steeds meer aandacht aan te besteden. En dat is nu net waar het hier om gaat. Je leert je gedachten vangen, je wordt je er steeds meer bewust van. De volgende stap is dat je ze kunt gaan sturen! En dan hebben we de eerste stap gezet.

Verantwoordelijk voelen

Doordat je steeds beter weet waarmee je in gedachten bezig bent, ga je ook het belang van deze gedachten zien. Ze sturen je namelijk een bepaalde kant op, maar het is aan jou om te bepalen of je dat ook wilt.

Als je merkt dat veel gedachten bijvoorbeeld steeds gaan over je partner, dan ga je in plaats van je te laten meeslepen door die gedachten, deze enigszins van op afstand bekijken. Dit afstand nemen helpt je dan om erachter te komen waar deze gedachten nu werkelijk over gaan en vooral wat ze veroorzaken. Wanneer je om met dit voorbeeld verder te gaan steeds in je hoofd maalt met ‘waarom is ze niet aardig’ dan zal het gevolg kunnen zijn dat je gaat denken dat ze niet van je houdt. Jouw gedachten zijn dan verantwoordelijk voor jouw gedrag naar haar.

Datzelfde geldt voor emoties. Jij zit aan het stuur van jouw emoties. Het is niet zo dat ze er plotseling zijn en daarna als een duveltje weer wegglippen. Door deze ook te noteren wanneer deze je irriteren raak je ook bewust van je emoties, en waar die vandaan komen (waardoor deze getriggerd worden).

Met andere woorden door dit zelfonderzoek kom je erachter dat jij verantwoordelijk bent voor je gedachten en emoties en wat deze kunnen aanrichten.

Ontleden

Door met je gedachten en emoties actief bezig te zijn ontleed je jezelf. Je gaat jezelf steeds beter leren kennen, je gaat zien wat je kunt en wat niet, je zelfvertrouwen groeit en daardoor word je een minder angstig mens! Je zal je dus niet dingen laten aanpraten zonder bij jezelf te voelen of dit klopt. Denk aan het narratief dat de mensheid eraan schuldig is dat de natuur dood gaat en dat de mens dus een slecht wezen is.

Als er minder angst heerst ontstaat er meer ruimte voor immateriële zaken, dan geef je jezelf meer tijd voor de spirituele wereld, waarin we ook leven. Op ontdekking binnen die wereld geeft je weer ruimte in je hoofd en meer relativeringsvermogen om naar de dagelijkse dingen in een breder perspectief te kijken. Je zult je vrijer gaan gedragen en je niet meer zo snel vastpinnen op bijvoorbeeld een narratief van de overheid over, ik noem maar iets, corona.

Doordat je meer vertrouwen hebt in jezelf, zal je je eigen mening dus ook meer op waarde weten te schatten, in plaats van bij voorbaat al denken:’ik weet het toch niet’ of ‘dat is toch te moeilijk voor mij’.

En dat zijn nu net zaken die je helpen om je te weren tegen de matrix en je de lichamelijke wereld niet langer beschouwt als het allerbelangrijkste in je leven.

Bronnen

De 1,25 minuten durende video: Wat is de matrix? vind je hier.

Trainingsboek Zelfvertrouwen

Maak jezelf bestand tegen mind control (e-boek)

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.