Het theater van de angst trekt volle huiskamers

Het theater trekt onze energie omlaag, haalt ons uit onze comfortzone, waardoor we nog meer vatbaar worden voor dreiging en gevaar. Op dit moment zijn er zoveel bedreigingen die de massamedia breed uitmeten, dat het angstpeil omhoog kruipt naar het niveau coronaangst. Voor de macht biedt het echter nog veel meer voordelen, tenzij we dit op tijd herkennen.

Angsttoer

Er is onder andere angst voor een kernoorlog (Oekraïne), voor de islam (door de oorlog die Israël voert tegen de Palestijnen), voor ziekte (oversterfte door covid-injecties), voor onbetaalbare energie (brandstof voor verwarming, gasprijzen, iedereen van het gas af), en extreem duur voedsel, verlies van cash geld (daarmee de vrijheid van betalen), 15 minutensteden (zie Groot-Brittannië), angst voor klimaatveranderingen.

Deze waslijst aan angst zal toch minimaal een zekere impact hebben op vrijwel iedereen. Angst is besmettelijk, zoals zoveel emoties. Het helpt regeringen in hun streven naar meer ‘veiligheid’ de burgers gemakkelijker mee te krijgen en de mensen zullen meer behoefte voelen voor een leider die dat allemaal even voor hen oplost. Je kunt dus concluderen dat het angsttheater succesvol opereert. Iedere dag trekt het volle tv-zalen in de Hollandse huiskamers.

Naast het meer kneedbaar en gehoorzaam maken van de bevolking zorgt het ook voor meer tegenstellingen. Bijvoorbeeld de tegenstellingen tussen de Westerse en Arabische wereld. De laatste kiest immers partij voor de Palestijnen en de westerse leiders kiezen voor Israël. Nederland en Duitsland hebben troepen gestationeerd op Cyprus die eventueel kunnen ingrijpen en de VS stuurde een paar duizend mariniers en laat wat slagschepen opstomen naar Israël.

Deze acties zijn slechts voor de vorm, maar dragen wel bij aan een dieper wordende kloof tussen het westen en landen van het Midden-Oosten.

Verdeel en heers

De allerbeste manier om je als machthebber te weren tegen de bevolking is hen voortdurend tegen elkaar uit te spelen. Denk aan het binnenhalen van vluchtelingen in ons overbevolkte land met een schrijnend gebrek aan woningen, of de XT Rebellion betogers geen strobreed in de weg leggen, maar wel gedurende de coronatijd de demonstranten van toen arresteren en neerknuppelen. En nu weer, dankzij de acties van de mainstreammedia, moet je ofwel tegen of voor Israël zijn.

Met andere woorden aan de ene kant verzwakt de regering de burgers door hen te vangen in angst en aan de andere kant spelen ze hen tegen elkaar uit. Met deze eenvoudige manieren slaagt de macht erin miljoenen, nee miljarden, onder controle te houden. En keer op keer trappen wij er met zijn allen weer in, op een uitzonder(l)ing na.

Niveau’s

Op (inter)nationaal politiek niveau voeren de regeringen de druk op, zaaien steeds meer angst en zorgen voor verdeeldheid.

Op een plan hoger, zeg maar het WEF, VN en dergelijke loopjongens van de cabal, worden ook successen geboekt. Hetzelfde wat voor miljarden burgers geldt, is ook toepasbaar op de regeringen van landen. Op dezelfde manier als dat je burgers tegen elkaar opzet doe je dit ook met landen. Wat is nu idealer dan dat er BRICS-landen opstaan tegen NAVO-landen. Geweldig toch?

Dat is een conflict in wording waar bijvoorbeeld de wapenindustrie, dat wil zeggen de eigenaren van deze industrieën, hun vingers bij aflikken. Dat biedt een keur aan mogelijke conflicten, waarbij het voor de cabal helemaal niet uitmaakt wie wint of wie het met wie doet. De regeringsleiders bungelen immers allemaal aan de touwtjes van hun meesters.

Eerst was er het Hollandse Rijk, toen het Engelse, daarna het Amerikaanse en wie weet straks het Chinees-Russische Imperium?

Het maakt allemaal niets uit. De burgers zullen weer het kanonnenvoer leveren, zoals zij ieder conflict dat regeringsleiders ontketenen, betalen met zowel hun geld als hun gezondheid of met hun levens. Eerst worden ze gedwee en volgzaam gemaakt met angst en zorgen, daarna zetten de leiders de mensen tegen elkaar op. Ze vermoorden elkaar vervolgens ‘voor het vaderland’. Daarna komen er vredesonderhandelingen. De geruïneerde landen moeten weer opgelapt worden en krijgen geld verstrekt van, jawel, de meesteroplichters die als enige geld uit het niets mogen scheppen.

Het herstel van de gesloopte landen wordt voorgeschoten door de bankiers, maar betaald door, je raadt het al, de burger, inclusief woekerrente wel te verstaan.

Het meest schrijnende is dat miljarden mensen iedere keer weer in dezelfde val trappen.

De beste verklaring hiervoor is dat de geschiedenis steeds weer wordt vervalst door de overwinnaars.

 

Rob Vellekoop, 22 oktober 2023

3 Comments

 1. Heb je ook wel eens (of sinds drie jaar geleden misschien constant) het gevoel dat je ofwel in een andere dimensie bent beland ofwel op een andere planeet?

  Mensen die je dacht te kennen, lijken wel te zijn veranderd in een soort zombies of ontzielde robots die met elkaar in een soort dystopische realiteit lijken te bestaan die compleet onnavolgbaar is. Bijna geen enkel zinnig gesprek is nog mogelijk want het mag vooral niet echt ergens over gaan en zowat alles lijkt wel taboe.

  In de trein of een restaurant zit de meerderheid stilzwijgend en bijna continu naar hun draagbare beeldschermpje te turen. Een soort bizarre vorm van samen apart zijn, lijkt wel de norm. Men doet ook heel veel moeite om iedere vorm van menselijkheid of ècht contact te vermijden en daar wordt veel aandacht en energie in gestopt.

  Zogenaamde fietsen (eigenlijk elektrische brommers) met dikke banden racen langs je heen en je schrikt je te pletter omdat je die dingen vaak niet ziet of hoort aankomen en je kunt of mag er natuurlijk niks van zeggen …

  En het gros lijkt dit maar heel gewoon te vinden of zo.

  HELP?! …

 2. Fijn dat we hier in Nederland overbetaalde politici hebben die de hele reut aan meestal niet-bestaande maar steeds uiterst kostbare problemen oplossen door ze op de lange baan te schuiven terwijl ze die zogenaamde problemen eerst zelf veroorzaakt hebben. Lukt dit alleen met een volk van zombies?

 3. De BildeRberg-Groep Sloper,
  De Sloper,

  In zekere zin zijn de Palestijnen moderne ‘negers’ in kampff Israël zo wel in de Gaza als op de Westbank!

  Hier is geen enkel woordje over gelogen directeurtje van het CIDI!

  Ik danke U!!

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.