Hoeveel weten we over chemtrails en geo-engineering?

Een bijdrage van Fred Teunissen*

Begin mei verscheen Verduisterende praktijken, het nieuwe boek van Coen Vermeeren over chemtrails en geoengineering. Ik vind het geweldig dat het er is, maar ook jammer dat belangrijke nieuwe inzichten erin ontbreken.

Positief vind ik dat er nu in het Nederlandse taalgebied een tweede boek over dit onderwerp is, waarin wordt uiteengezet dat chemtrails een realiteit zijn.
Positief is ook dat de auteur wetenschapper is en het onderwerp wetenschappelijk aanvliegt en dan met name vanuit de technische invalshoek. Per slot is hij ingenieur in de lucht- en ruimtevaarttechnologie.

Ik schreef mijn boek over chemtrails – Hemel onder Vuur – in 2017 vanuit een journalistieke invalshoek.

Beide benaderingen hebben hun plus- en minpunten. De wetenschapper blijft liefst zo ver mogelijk weg van speculaties en houdt zich aan wat hij kan zien en meten. Een nadeel daarvan is dat hij daardoor nieuwe gezichtspunten kan missen.

De onderzoeksjournalist werkt vaker met hypothesen die hij vervolgens toetst aan de praktijk. Een nadeel daarvan is dat je heel wat onderzoeksgrond moet omspitten, inclusief de zware klei van doodlopende wegen.

Opzienbarende berekeningen

Het beste van Coens nieuwe boek vind ik hoofdstuk 14. Hierin toont Vermeeren aan de hand van berekeningen aan dat de langzaam uitwaaierende vliegtuigstrepen onmogelijk louter condens kunnen zijn. Met andere woorden: er moet sprake zijn van toevoegingen aan de uitlaatgassen (bijvoorbeeld via de vliegtuigbrandstof).

Dit is een heel belangrijk hoofdstuk, want vanaf nu moet iedereen die beweert dat chemtrails niet bestaan, aantonen dat Vermeeren fout zit met deze berekeningen. Ga daar maar aan staan heren en dames skeptici en debunkers!

Basis-aannames

Dat ik enthousiast ben over hoofdstuk 14, neemt niet weg dat ik in het boek ook van alles mis en dan met name de link met nano- en biotechnologie, de covid-vaccinaties en geheime ruimtevaartprogramma’s.

Ik blijf daarom na de eerste lezing met het merkwaardige gevoel zitten dat dit boek de kloof tussen waar ik was in 2017 en de situatie van nu onvoldoende overbrugt. Alsof ik in een achteruitkijkspiegel kijk.

Dat brengt me op een basis-vooronderstelling in Vermeerens boek. Hij gaat ervan uit dat de deep state zijn plannen grotendeels openbaart. Zo lezen we op pagina 67/70: “Er wordt weinig geheim gehouden als het gaat om plannen die de belanghebbenden hebben met de mensheid, wat niet wil zeggen dat iedereen dat ook als zodanig ervaart.”

Hoe weet Vermeeren dat er weinig geheim wordt gehouden? Dat kan hij niet weten, want hij heeft geen inzicht in wat in the open is en wat verborgen blijft. Het is wel een aanname die het onderzoek vergemakkelijkt. Als je alleen op de openbare bronnen afgaat, dan kom je uit op weermanipulatie als centraal thema. Daarover laten de instanties namelijk nog wel het een en ander los.

Maar wat nu als er, anders dan Vermeeren aanneemt, toch nog heel wat verborgen is? Dat is mijn aanname, zoals ook toegelicht in mijn boek. Er zou een vervolg daarop nodig zijn (en dus nieuw onderzoek) om deze aanname verder te onderbouwen.

Morgellons

Mijn conclusie na het lezen van Vermeerens boek: het is een goede compilatie van een deel van de tot nu toe bekende informatie. Met daarbij een naar mijn mening te grote nadruk op weermanipulatie. Zulks ten koste van de andere functies van deze geheime programma’s.

Ik mis bijvoorbeeld de Morgellons. Dat woord komt in het hele boek zelfs niet voor. Ik mis ook nanochips, hydrogel, de kill switch, 5- en 6G en het inhoudelijke onderzoek van Clifford Carnicom, alsmede dat van onder andere onderzoekers als Elana Freeland, Ana Mihalcea en David Nixon. Kortom, allerlei nieuwe dingen, die zijn gaan spelen na pakweg 2020.

Ik mis verder een duiding van datgene wat we NIET weten. Immers, hoe waardevol een samenvatting van het bekende ook mag zijn, minstens even belangrijk is het om aan te geven wat nog in nevelen is gehuld.

Maar hoofdstuk 14 maakt veel goed. Dat legt gewicht in de schaal.

Conferentie 17 november

Op zondag 17 november vindt in Breda een Chemtrail Conferentie plaats. Ik ben er de hele dag en neem deel aan het afsluitende forum. Dit wordt een mooie happening met onder meer ook Peter Vereecke, Willem Felderhof en Piet Tummers.

Dit artikel verscheen eveneens op Transitieweb.nl

Toevoeging van de redactie van DLM Plus:

Alle genoemde boeken zijn verkrijgbaar via Academy of Happiness.

2 Comments

  1. Om Coen Vermeeren beperkingen te verwijten, omdat hij wetenschapper zou zijn, getuigt van de beperkingen van de recensent en niet van Coen Vermeeren. Als iemand een tip van de sluier oplicht, betekent dat dan per definitie dat hij niet in staat is de hele sluier op te lichten? Verwijtbaar om dhr. Vermeeren zo enorm tekort te doen,wat mij betreft.

  2. Ik zou Coen Vermeeren tekort doen als ik me niet met hem uiteen zou zetten. Met het zware accent dat hij op weermanipulatie legt ben ik het niet eens. Dat is een mijn mening en zeker geen verwijt.
    Het is van groot belang dat we onder min of meer gelijkgestemden open discussies voeren en dus niet bang zijn om verschillen te benoemen. Alleen zo komen we verder.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.