Veilig bloed voor ongevaccineerden -2 –

Foto 123rf

In ons vorige artikel schreven we al over de organisatie safeblood, maar daarnaast is er nog een mogelijkheid om veilig bloed van ongevaccineerden te krijgen. De oplossing ligt zoals gewoonlijk veel dichter bij huis dan gedacht.

Getuigen

De Jehova-getuigen maken gebruik van de volgende mogelijkheden. In de maand voorafgaand aan je operatie word je een of twee maal een halve liter bloed afgenomen, zodat dit klaar ligt op het moment dat je geopereerd wordt. (Autologe bloedtransfusie)

De mogelijkheid bestaat dat je meer “vulling” nodig hebt, daarvoor krijg je dan plasmavervangingsmiddelen, zoals Dextran, Heamaccel & Ringers, Hetastarch.
Er kunnen ijzerpreparaten toegediend worden om meer rode bloedcellen te vormen. (Zoutoplossing)

Bij een operatie met weinig bloedverlies, kan je vlak voor de operatie een liter bloed af geven die wordt aangevuld met een zoutoplossing.

Bij eentje met veel bloedverlies, kan er een celsavermachine gebruikt worden. Deze zuigt het verloren bloed tijdens de operatie op, dat gefilterd direct weer wordt teruggegeven.
Deze techniek zie je steeds meer.

Deze methodes moet je vooraf met de behandelend arts of anesthesist bespreken. Dit is een praktijk die Jehova-getuigen al decennialang benutten. Een dergelijke behandeling is bijvoorbeeld mogelijk in het Catharinaziekenhuis in Eindhoven.

Met andere woorden uit geloofsovertuiging is het mogelijk andermans bloed niet te accepteren. Op basis van argumenten dat je tegen het mRNA-vaccin of niet gevaccineerd bent, maak je weinig kans.

Safe blood

Dat is de reden dat Safe Blood is opgericht voor ongevaccineerden die bloed van ongeprikte mensen willen. Volgens de mensen van Safe Blood is het niet eenvoudig om ongevaccineerd bloed te krijgen. Zij melden dat de meeste ziekenhuizen dit niet toestaan, ondanks dat daartegen geen medische bezwaren zijn.

Rechtbanken in Italië, Duitsland en Zwitserland hebben beslist dat patiënten niet zelf kunnen beslissen wie hun donor zal zijn. Recent weigerde een ziekenhuis in het Zwitserse canton Graubünden toe te laten dat een patiënt haar eigen bloed voor aanvang van de operatie zou doneren.

Safe Blood geeft aan dat de juridische situatie verwarrend is en dat we ons moeten voorbereiden op een lange juridische strijd.

De belangrijkste bloedbank blijkt het Rode Kruis te zijn en deze heeft geen enkele interesse om aan dit initiatief mee te werken.

SB kan mensen die ongevaccineerd bloed willen doneren matchen met degenen die dit zoeken Ga daarvoor naar deze pagina.
Het opzetten van een eigen bloedbank is een wens die nog niet gerealiseerd kan worden.

Bronnen:

Website van de Jehova-getuigen

Website Safeblood

 

Rob Vellekoop, 29 juni 2024

1 Comment

  1. Dit is een prachtige organisatie, kreeg zelf 2 zakken bloed en een ijzer. En voor mij was er enkel de hoop gezond bloed van een ongevaccineerde! In een ziekenhuis wordt nergens met een woord over gerept! Zij zijn tenslotte de grote medeplichtige aan deze misdaad tegen de mensheid!

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.