NOS valt door mand, kans terreuraanslag slechts 1 op 100 miljoen

Nederland is veel veiliger dan de massamedia, met name de NOS, het Nederlandse volk wil doen geloven. Dat is de uitkomst van de gegevens die de Bosatlas van de Veiligheid heeft verzameld over ons land, verder gaat hij over rampen en terrorisme tot aan cybercriminaliteit, voedselvergiftigingen en pesterijen op school.

“Wauw. Dat NOS zo’n bericht de deur uitdoet. Dus al dat angst aanjagen de afgelopen jaren was onzin?” Of: “Eerst jaren het volk angst inboezemen alsof er ieder moment een aanslag kan gebeuren en dat wij de volgende zijn, en nu kom je hiermee.”

De schrijver van De Bosatlas van de veiligheid zegt:”Hoewel terreur en geweld doorlopend op tv zijn, zie je dat het aantal slachtoffers over de hele linie afneemt.” Boink. De NOS wordt hiermee goed op hun nummer gezet. De NOS is zo’n omroepzender die terreur op tv overbelicht.

De kans dat iemand in Nederland door terrorisme omkomt is kleiner is dan dat iemand overlijdt aan een bijensteek. De omroepstichting heeft de afgelopen jaren er in ieder geval voor gezorgd dat niet iedereen dit zo maar gelooft. Vanwege al die terreur hebben we toch 1,7 miljoen camera’ s opgehangen?

De NOS regelt vervolgens razendsnel een ‘deskundige’ om het kijkvolk gerust te stellen dat zij zeker geen ‘fake nieuws’ brengen (Buma opgelet).

De Nederlandse Omroep Stichting haalt massapsycholoog Van Ginneken erbij. Hij zegt dat de angstgolf die NL teistert veroorzaakt wordt door …je raadt het al…de mensen zelf. Want “..bepaalde risico’s vergroten we buitenproportioneel uit en andere risico’s verkleinen we juist. Dat doen we zelf in ons brein.”

Gelukkig treft de NOS dus geen enkele blaam, het is allemaal onze eigen schuld. Zij kunnen de volgende terreuraanslag gewoon weer lekker uitgebreid uitzenden, avonden en dagenlang het scherm vullen met steeds dezelfde beelden die de mensen de stuipen op het lijf jagen. Een regering kan immers veel beter werken met een angstig dan een opstandig volk, niet?

De angst voor een terreuraanval neemt toe als het publiek er dagelijks aan herinnerd wordt door de massamedia. Een terreuraanval verliest zijn waarde voor de terroristen als kranten er geen aandacht aan besteden. Iedere publicatie over een aanval speelt de terroristen in de kaart.

De Bosatlas is zeker geen promotiemiddel voor de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid. Nederland werkt met een systeem van dreigingsniveaus die aangeven hoe groot de kans is op een terroristische aanslag. De NCTV publiceert vier maal per jaar het Dreigingsbeeld Terrorisme Nederland (DTN),een globale analyse van de nationale en internationale terroristische dreiging tegen Nederland. Zij jagen ieder kwartaal de mensen de gordijnen in met hun ‘dreigingsbeeld’.

Blader eens door de nieuwe Bosatlas.

De Bosatlas toont in 10 hoofdstukken de essentie van alles wat in Nederland speelt rond het thema veiligheid aan de hand van kaarten, infographics en luchtfoto’s. Aan de orde komen onder andere persoonlijke veiligheid, waterveiligheid, cybercriminaliteit en internationaal terrorisme.

Rob Vellekoop, 1 december 2017