Is Franse terreur tegen #GiletsJaunes de voorbode van de EU-politiestaat? #Acte23

Op de manier waarop miljoenen Europeanen hoop halen uit de moed en onverzettelijkheid van de Franse Gele Hesjes met hun 23 weken durende vreedzame verzet tegen Macron, zo kijken de EU-leiders hoe de president ‘het doet’. Tijdens de 23e zaterdag verzamelen zich de Gilets Jaunes in Parijs, maar ook in tal van andere steden, ondanks de gewonden die iedere week weer vallen door het brute politie optreden. Opvallend is hun vastberadenheid waarbij de terreur van de politie geen indruk meer op hen lijkt te maken.

De week begint met een door Macron geplande toespraak aan het Franse volk op maandag die niet doorgaat vanwege de brand in de Notre Dame in Parijs. Met boosheid en verontwaardiging is door veel Gele Hesjes gereageerd op de honderden miljoenen die door rijken binnen enkele uren beschikbaar zijn gesteld voor de herbouw. Zij vinden het merkwaardig dat voor een stel stenen honderden miljoenen vrij komen, maar niet voor de Fransen die dit hard nodig hebben.

Gilets Jaunes moed

De Gele Hesjes willen dat Macron opstapt omdat hij zich gedraagt als een dictator die iedere week de vrije meningsuiting verder uitholt, meer koopkracht en sociale rechtvaardigheid, democratie met een direct referendum. Daarnaast leren ze ons, inwoners van ‘democratieën’ hoe deze echt werkt. Deze spontane volksopstandelingen beseffen wat er werkelijk op het spel staat. Zij zien dat een dictatuur ontstaat waarin de armen worden misbruikt en steeds verder de hoek in worden gedrukt totdat ze alleen nog maar consumeren en ja-knikken. Let wel, de Gilets Jaunes zijn het oneens met Macron, zij uiten hun mening en worden alleen daarom al meer dan vijf maanden geterroriseerd! De meesten protesteren omdat ze geen andere uitweg meer zien dan het afzetten van de president. Uit duizenden kelen klinkt gisteren niet voor niets ‘Revolution. Revolution.’

Macrons terreur

De Gele Hesjes noemen Macron ‘de president van de rijken’, omdat hij in hun ogen uitsluitend de belangen van de superrijken behartigt en niet die van de ‘gewone’ Fransman.

Hij geeft sinds de eerste betogingen in november 2018 geen duimbreed toe. Hij heeft de rechten van de werknemers aangetast, de levensmiddelen een tienprocents prijsstijging toegestaan. Hij heeft geen aandacht voor de noden van zijn volk. Hij suggereert naar hen te luisteren tijdens het ‘Nationale Debat’ waar in tal van plaatsen hij praatte met lokale hoogwaardigheidsbekleders. Deze actie wordt door de Gele Hesjes afgedaan als een PR stunt die miljoenen kost. Ook heeft hij als ‘geste’ de verhoging van de brandstofprijzen vorig jaar opgeschort. Kortom hij voert het volk wat brokjes. Daartegenover staat dat hij juist het demonstratierecht heeft ingeperkt, zodat het bijvoorbeeld in stadsdelen verboden is te demonstreren en zijn politie laat een spoor van zwaargewonden achter zich door hun brute geweld. Zij kunnen dit straffeloos doen en gaan daarom als beesten te keer.

Macron stuurt wekelijks 60.000 politie agenten extra de straat op, om het gele tegengeluid te intimideren en vooral te smoren.

 

Vorige week werden in Nantes zelfs mensen opgepakt die een dag eerder op vrijdag bezig waren met de voorbereiding van de betoging op de zaterdag. De vijftien werden in hechtenis genomen wegens ‘deelname aan een bijeenkomst voor de voorbereiding van opzettelijk geweld of vernietiging en vernedering’. De onderdrukking neemt steeds absurdere vormen aan, als mensen gearresteerd worden voordat ze  iets misdaan hebben en voor het buiten proportionele geweld excuseert Macron zich nooit. Hij moedigt zijn knokploegen eerder aan met weekend bonussen.

Naast de terreur gericht tegen de Gilets Jaunes, mishandelt de politie ook de pers en arresteert sommigen van hen, zoals hier de redacteur van Taranis News.

De prefect van Parijs heeft voor zaterdag onder andere het gebied rond de Notre Dame voor de Gele Hesjes tot verboden gebied verklaard en een tiental metrostations gesloten. In andere steden zijn eveneens gebiedsverboden van kracht. De politie fouilleert meer dan 17.000 mensen op deze zonnige zaterdag in Parijs.

Opkomst

Tijdens deze 23e zaterdag stellen de GiletsJaunes Macron het 2e ultimatum. Op vier aangekondigde niet met de autoriteiten afgesproken plaatsen in Parijs verzamelen zich tussen 10 uur en 10.10 duizenden mensen. Dit om te voorkomen dat de politie controles uitvoert en betogers vastzet zodat zij niet verder kunnen deelnemen aan de mars. Pas op het allerlaatste moment moeten zij dan hun gele hesjes aantrekken. Net als vorige week schat het vakverbond van politie dat er 90.000 demonstranten zijn.

Tot slot een impressie van Acte23 van Cerveaux non disponibles.

Iedere week doet DLM PLus verslag van de Gele Hesjes in Frankrijk, lees hier het Dossier

 

Rob Vellekoop, 21 april 2019

11 Comments

 1. europeanen halen hoop uit hetgeen de gele hesjes doen?
  zijn wij dan te schijterig om ook een geel hesje aan te trekken?

 2. Fantastisch Rob! Bedankt voor je inzet en voor de waarheidsgetrouwe weergave van wat er gebeurt. Voor het NOS nieuws werd er gezegd dat de beweging bijna dood was maar door protest tegen de giften voor de ND weer een beetje tot leven is gekomen, maar dat er over heel Frankrijk niet meer dan 30.000 gele hesjes demonstreerden.

 3. Goed werk Rob. Je bent een van de weingen die hier verslag van doet.MERCIE BEAUCOUPE.
  MVG
  Fijko van Leeuwen

 4. Het wordt tijd die agenten in hun prive sfeer aan te pakken.
  Eens zien of ze nog zo stoer zijn, zonder groep, zonder wapens, zonder kledij…

  Maar goed, het EU leger zal straks geen problemen hebben om nog meer geweld en doden te maken.

  een Leger van Fransen in Duitsland slaat nog harder op het volk in dan “eigen volk”

  Ready??

 5. de onaangename reacties die persoonlijk zijn bedoeld
  steken weer de kop op
  terwijl Rob dit juist met nieuwe opzet van zijn site
  wilde vermijden
  alsjeblieft lezers van DML plus
  probeer objectief te blijven
  inzake reageren op een ander
  Rob Vellekoop kan wel wat hebben
  maar iemand die reageert op een artikel
  moet met respect worden behandeld

  we zijn immers allemaal zoekende
  zonnetje

 6. Laat ze dan eerst zelf maar eens respect tonen voor het werk wat Rob Vellekoop verricht en dat niet respectloos afdoen als zijnde flauwekul, zoekende zonnetje.

 7. De Franse gele hesjes zijn heel gewone mensen die het water aan de lippen staat. Ik heb zelf contact met enkelen.
  Rob, je doet ONTZETTEND goed werk het het verspreiden van het echte nieuws.
  GA DOOR!

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.