Vrede, het inzicht stopt het conflict

Foto 123rf

Als er een onderwerp is waarmee ieder mens dagelijks eindeloos veel mee te maken heeft dan is het wel het gebrek aan vrede of het conflict. Ons leven staat er bol van. Toch is er een betrekkelijk eenvoudige manier om onze levens van conflicten te verlossen, namelijk door inzicht in wat het is en wat het met ons doet. Dat verhelderende inzicht zal ooit de wereld veranderen in een paradijs.

Begin januari vroeg een landelijke politieke beweging waar ik mee verbonden ben of ik wilde vertellen wat vrede is. Ik kan dat in drie zinnen doen, maar ik heb ondertussen geleerd dat niemand dan snapt wat ik echt bedoel. Vandaar dat ik het in onderstaande video in tien minuten toelicht. Het is een verhaal dat ik al heel veel heb verteld aan iedereen die het horen wil. Dat inzicht is het meest waardevolle dat ik in mijn leven bezit. Ik probeer het ook iedere dag toe te passen op mezelf, met soms vredevolle momenten als resultaat.

Rob Vellekoop, 29 januari 2018