De VS is een politiestaat, maar voor NL is het nog niet te laat

Foto 123rf

Het heeft ook zijn voordelen dat ons land niet voorop loopt, maar (vaak) de rij sluit. Kijk naar de legalisering van marihuana. Dat achterop lopen geldt ook voor de ontwikkeling van de VS in de richting van een politiestaat. Nederland volgt wel, maar met jaren achterstand waardoor wij nog de gelegenheid hebben deze ellende te voorkomen.

De VS is op weg de een heuse politiestaat te worden. Een hulpmiddel om dit vast te stellen is de vergelijking tussen de VS en het Derde Rijk. Amerikaanse overheidsdiensten zoals FBI, CIA en het militaire apparaat gebruiken allerlei Nazi methoden. Een opsomming van de praktijk.

1.
Zo gebruikt de VS geheime politiediensten, geheime rechtbanken, geheime regeringsdiensten, toezicht, censuur, intimidatie,  marteling, geweld, wijdverspreide corruptie, opsluiting, indoctrinatie, onbeperkte opsluiting.

Net zoals de opkomst van de Duitse Gestapo (geheime Staats Polizei) parallel liep aan de opkomst van het nazi regime zo correspondeert de opkomst van de Amerikaanse politiestaat met de afname van vrijheid in de VS.

2.
De samenwerking tussen gewone burgers en regeringsagenten creëerde nazi Duitsland. Op dezelfde manier als de Duitsers zijn de meeste Amerikanen passief geworden, gepolariseerd, lichtgelovig, gemakkelijk te manipuleren en met een gebrek aan kritisch denkvermogen. Afgeleid door amusementsspektakels, politiek en beeld hulpmiddelen,  zijn ook de Amerikanen medeplichtig, stille partners in de creatie van een politiestaat.

Een geavanceerd systeem voor bewaking en rechtshandhaving vertrouwde volledig op de coöperatie van het militaire apparaat, politie, veiligheidsdiensten, buurt toezichthouders, regeringsmedewerkers, gewone ambtenaren en een natie van verraders geneigd om verdachte zaken te melden

Op deze manier wordt een heel land verantwoordelijk voor zijn eigen ondergang. Een ander opvallend gegeven is dat de meeste Duitsers zich niet realiseerden dat ze leefden in een dictatuur. Zij begingen de grootste misdaad van de 21e eeuw door passiviteit, ontkenning en onverschilligheid.

3.
Politiediensten hebben de mogelijkheid om met radar door muren van het huis heen te kijken.

4.
De Amerikaanse gevangenissen hebben de grootste gevangenenpopulatie ter wereld en deze neemt nog altijd toe. Ze functioneren dankzij de goedkope arbeidskracht van de gevangenen.

5.
Op scholen wordt door de politie gepatrouilleerd. Kinderen van vier jaar krijgen handboeien om als ze zich niet gedragen, verder worden zij onderworpen aan lichaamsonderzoeken en geschorst wegens kinderachtig gedrag.

6.
Iedere burger is verdachte die wordt bespioneerd, gescand, gemonitord, getraceerd en behandeld als potentieel schuldige die iets verkeerd heeft gedaan.

7.
Ouders worden gearresteerd wanneer zij hun kinderen alleen op het speelplein laten spelen. Zij verliezen in toenemende mate hun kinderen door ondertoezichtstellingen.

8.
De overheid is bevoegd huizen van Amerikanen binnen te dringen, hen te verwonden of te doden, hun meubilair te vernielen en hun familie te terroriseren.

9.
Daarnaast kunnen ambtenaren burgers beboeten en arresteren voor het verbouwen van groente in de voortuin, bidden met vrienden in de woonkamer, het installeren van zonnepanelen, het houden van kippen in de achtertuin.

10.
Amerikaanse burgers zijn machteloos als ze verplicht bloed of DNA moeten afgeven, of gefouilleerd worden.

11.
Amerikanen hebben geen bescherming tegen misbruik door de politie. Het is niet langer ongebruikelijk van incidenten te horen waarbij de politie ongewapende personen neerschoot en daarna vragen stelde.

12.
Zij kunnen niets doen tegenover de gemilitariseerde politie. Politiediensten zijn getransformeerd tot een uitbreiding van het militaire apparaat. Hun ooit vredige gemeenschappen zijn veranderd in voorposten van militairen compleet met tanks, bewapening en andere apparatuur ontworpen voor het slagveld.

 

Rob Vellekoop, 2 november 2018

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.