2019 Jaar van het politie- en overheidsgeweld – 9 beste beeldverslagen

Foto R. Vellekoop Inzet leger tegen demo in Den Haag

Deze beelden geven het beste de toestand weer in democratieën. In tal van westerse en Latijns-Amerikaanse landen, die zich democratie noemen, vertrappen politie en andere overheidsdiensten letterlijk de rechten van burgers. Het jaar 2019 is er een van een ongekend geweld tegen burgers die hun mening willen geven. Wij illustreren dat aan de hand van de beste video’s en foto’s uit een willekeurig aantal landen, want helaas gebeurt er nog veel meer onheil in veel meer naties.

Democratie Frankrijk


(door Gilets Jaunes spottend ‘Macronie’ genoemd, vanwege de dictatoriale neiging die president Macron vertoont)

 

Democratie Chili

(Hier heerst miljardair president Pinera met zijn fascistische ordediensten)

Democratie Spanje

(Hier waart de geest van fascistisch dictator Franco nog altijd rond, zeker bij de onderdrukking van de Catalanen)

Democratie Bolivia

(Na 12 jaar is hier president Morales verdreven door rechtse extremisten die een nieuwe president hebben benoemd)

“Ten minste vier vermoord, bevestigt de felle repressie van de dictatuur van @JeanineAnez. Op de Huayllani-brug, Sacaba, Cochabamba. ”

Democratie EU

(taferelen in Brussel waar Gele Hesjes willen betogen)’Rond de 500 gele hesjes totaal en meer dan 700 politiemacht.

Democratie Nederland

(De terreur van de belastingdienst, die zonder bewijs verklaarden dat ouders met de kinderoudertoeslag gefraudeerd hadden, ze lieten deze mensen zelfs uit hun huizen zetten)
Van dit onrecht is geen video, maar toch moet dit vermeld worden. Ook dit is het gevolg van een arrogante overheid die de rollen heeft omgedraaid. Ze controleren de burgers zonder ophouden, terwijl ze ondertussen vergeten dat zij er uitsluitend zijn om de burgers te dienen!

Democratie Verenigd Koninkrijk

(Een journalist toont beelden van moordpartijen door de VS in Irak, vervolgens sluit Engeland hem op en schendt al zijn burgerrechten)
De ellende van Assange wordt door de meeste media opzettelijk niet gemeld. Ze volgen de partijlijn van de westerse landen onder aanvoering van de VS.
Ook hiervan kan geen video getoond worden omdat de man zit opgesloten in een Britse gevangenis in eenzame opsluiting.

Waar is die alom door politici geroemde macht van het volk? Wanneer burgers uit hun huis worden gezet, de meest ongrondwettelijke daad en het grofste onrecht dat je als overheid mensen kan aandoen. Waarom schaffen zelfbenoemde ‘democraten’ onder leiding van Ollongren het referendum af? Het middel van het volk om de overheid, die regelmatig uit de bocht vliegt, nog enigszins te kunnen corrigeren? Hoe kan het dat de bevolking sinds het aantreden van Rutte steeds armer wordt, waardoor er zelfs van een bewuste verpauperingspolitiek gesproken wordt?

Hoe kan dit alles bestaan als de bevolking werkelijk, zoals het in een democratie hoort, aan de macht is? Stuurt het volk politie af op medeburgers omdat ze hun mening niet mogen uiten? Dupeert het volk duizenden mensen, die zogenaamd onterecht kinderopvangtoeslag hebben ontvangen? Nee, het zijn fanatiieke ambtenaren betaald met belastinggeld, die hele gezinnen het leven onmogelijk maken door hen zonder onderbouwing van fraude te beschuldigen. Het zijn politiemensen die zich als ‘gezagsdragers’ te buiten gaan aan een orgie van geweld.

In dit alles vergeet de overheid dat zij er uitsluitend zijn om het volk te dienen. Als zij dit niet doen, maar de bevolking zelfs onderdrukken, controleren, verminken of doden, dan heeft het volk hen niet nodig. Daarvoor zijn zij niet aangesteld. Het is aan de bevolking om dit in te zien. Een overheid die zich niet inzet in het belang van de burgers, die zij zeggen te vertegenwoordigen, moet vertrekken.

Rob Vellekoop, 6 december 2019

3 Comments

 1. Ik krimp in elkaar van ellende en vraag mij af wat voor monsters toch dat politie uniform aantrekken om hun medeburgers in elkaar te rossen voor hun schamele loon en misschien een extraatje.Als ik zoiets zie raak ik mijn geloof in de mensheid kwijt. Het zal je buurman maar zijn wat walgelijk te bedenken dat het wellicht huisvaders zijn en daar moet je nog gewoon aardig tegen zijn omdat zijn kind met de jouwe speelt.En hij,hij verschuilt zich achter woorden als het is mijn werk of dat doe ik in opdracht van.Deze mensen zijn de nsb van toen,toen de zelfde monsters aan de macht waren.Ik zie het niet meer gebeuren,de telefoonjunks gaan niets veranderen,de bond gaat niets doen,heb ze al gevraagd jullie hebben meer dan miljoen leden gooi de economie plat , iedereen tegelijk ziektewet in wat zijn paar weken op mensenleven.Maar wel zij aan zij.Ik zie het in mijn eigen leven,roeptoeters aan de zijkant maar initiatief of in actie komen ho maar.Iedereen zoekt het maar uit,ik ben zo teleurgesteld dat ik nu begin te denken ik ga alleen voor mijzelf ik doe nog mee aan massameditatie en daar houd het op.Mijn arme kinderen en kleinkinderen en dan in de wetenschap dat ik ze wakker heb gemaakt,ik had ze beter slapende gehouden.Want nu gaan ze zien dat mama en oma stopt met vechten ,bewust maken ,ik hoop dat het me lukt,en dat ik me niet nog eenzamer voel.Ik wil nog zeggen dat ik een immens respect heb voor al de mensen die nog de straat op gaan vooral de gele hesjes,wat een liefde voel ik voor jullie , jullie die in feite allemaal strijden voor de mensheid.En die smerige monsters die jullie ogen eruit schieten? Daar heb ik beter geen woorden voor want dat zou mij net zo monsterlijk als hun uitbeelden.

 2. Het een bepaalde aard in de mens die zich meester maakt van de houding, straf maar want dan moeten ze maar luisteren. Een erfenis van de lagere scholen. Het genoegen wat andere kinderen koesteren als iemand een pak op z’n donder krijgt en weten dat hoe dichter ze tegen de onderwijzer aanschurken, hoe veiliger ze dan zelf zitten.
  Angst en lafheid. Het gereedschap van de tiran.
  De overheid is geen zorgzame vader maar een incestueuze viezerik!

 3. Ik heb heel veel situaties bestudeerd waarbij de politie bijna altijd wint tegen een schijnbaar grotere numerieke groep demonstranten.
  Het verschil zit ’em in de strategie en discipline. Hetzelfde systeem wat de Romeinen eerder gebruikten om opstandige stammen eronder te krijgen. Bewapend met stokken en schilden als cohort bijeen blijven en als een menselijk tank voorwaarts. Terwijl aan de andere kant een hit and run strategie wordt gebezigd. Er is geen samenhang waardoor individuen als eenzame cellen één voor één uitgeschakeld kunnen worden en bij het zien van dit geweld de rest op de loop gaat.
  Vrouwen gaan gillen en versterken daarbij het psychologische effect.
  Zou men zich beter gaan organiseren door dezelfde strategie toe te passen, dan is het afgelopen met de overmacht van de politie.
  Dan zal de volgende fase zijn intrede doen n.l. de gewapende inzet van troepen met een permissie te doden. Stadsguerrilla dus. Uiteindelijk is dit het doel van deze dictatuur. Ofwel totale oorlog!

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.