Uit Nietsdoenmag: thee drinken (3)

Foto 123rf

Een heerlijke nietsdoen optie is thee drinken. Doe het urenlang op zijn Japans of in een half uurtje aan de keukentafel. De Japanners hebben het verheven tot kunst waarbij ze eigenlijk niet veel meer doen dan wij. Het duurt alleen veel langer en dat komt ten goede aan de duur van nietsdoen. Ik heb het nooit eerder beseft maar als puber deed ik al aan nietsdoen bij mijn oma op de thee.

Ging ik beide vorige keren nog op onderzoek uit om niets te doen (Liggen in het gras en Zitten in de trein), deze keer hoef ik slechts te vertellen wat ik al tientallen jaren doe.  Ik drink dagelijks heel veel thee en neem daar ook alle tijd voor. Niets vind ik erger dan de thee naar binnen gieten tussen allerlei activiteiten door. Daarvoor ben ik te veel theeleut.  Het drinken van thee is het startschot voor mij om te gaan luieren, nietsdoen dus.

Ceremonie (in het klooster)
Zeven jaar geleden heb ik een aantal weken verbleven in een zen klooster in Japan. Naast het mediteren waar we een dagtaak aan hadden, heb ik ook twee keer aan een theeceremonie meegedaan. Wat me nog helder bij staat is het volgzame karakter.

Verder lezen

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.