Frankrijk staat in brand, maar de pers ontkent #Acte6

Frankrijk wordt op zaterdag 22 december verlamd door talrijke demonstraties en blokkades. Het land staat in brand, het vuur van de volksopstand #GiletsJaunes brandt voor de vijfde week #Acte6 heftiger dan ooit. De pers in binnen- en buitenland (kijk naar de NOS) doet alsof er niets aan de hand is.

DLM Plus verzamelde beelden vanuit heel Frankrijk die laten zien dat de media fakenieuws aan het verspreiden zijn. In tientallen steden gaan duizenden mensen de straat op en in Parijs lopen de Gele Hesjes met duizenden over de pleinen en boulevards. Toch verspreidt een persbureau de boodschap dat er 4000 mensen in Parijs en 23000 in de rest van het land op de been waren. Een boodschap die braaf door de media wordt overgenomen of verzwegen.

Opnieuw demonstreren tienduizenden GiletsJaunes ondanks het verbod op het dragen van gele hesjes, aanwezigheid van gewelddadige ordetroepen van Macron en politie-blokkades. De beweging van de Gillets Jaunes (gele vesten) is spontaan ontstaan op 17 november en heeft geen directe link met een politieke partij.

Natuurlijk is de gevestigde macht in paniek. Na vijf weken hebben zij nog steeds geen vat op de demonstranten die ongeorganiseerd en daardoor oncontroleerbaar zijn. Eerst kondigen ze aan naar Versailles te gaan en dan staan ze ‘s morgens opeens in Montmartre.

Opmerkelijk is dat ook militairen van het Franse leger Parijs openlijk de Gele Hesjes steunen.

De manifestanten van de GiletsJaunes voor Parijs verzamelen zich tot schrik van de politie in Montmartre en komen niet samen in Versailles zoals van tevoren aangekondigd. Terwijl in Versailles een grote troepenmacht klaar stond.

Rond 11.30 uur vertrekken zij naar de grote boulevards in Parijs, waarheen ook andere Gilets Jaunes onderweg zijn. Kortom voor de politie een erg onoverzichtelijke situatie. De Gele Hesjes blijven niet meer statisch om zich vervolgens door de soldaten van Macron met traangas en granaten en rubberkogels te laten beschieten. Zij verspreiden zich door de stad, waarbij ze overal het verkeer lam leggen.

Ondanks blokkades blijven de Gele Hesjes geweldloos.

Als het de schemer in Parijs is gevallen lopen nog duizenden #GiletsJaunes over de Champs Elysees.
Zij ontmoeten elkaar hier, nadat zij via verschillende routes die middag hier naar toe zijn gekomen.

De troepen van Macron zetten hier het waterkanon weer in.

Grenzen

Aan de grenzen met Italië en Spanje vinden blokkades plaats, evenals op tal van snelwegen. Met name op de snelwegen zijn de afgelopen week blokkades een normaal verschijnsel aan het worden.

Daarnaast stromen straten en pleinen in heel veel Franse steden vol met Gele Hesjes. Zoals Montpellier, Compiegne, Perpignan aan de Spaans-Franse grens

Bordeaux

Toulon

Marseille

Hier verzamelen zich rond 11 uur al vele duizenden betogers.

Montpellier

Blokkade voor de ingang van de tunnel van de

Mont Blanc

Nimes

Clermont Ferrand

Bikers in

Pau

Tarbes

Le Havre

Rouen

Nantes

Toulouse

 

Rob Vellekoop, 23 december 2018

4 Comments

  1. Juist! Niet georganiseerd werkt beter dan georganiseerd. Want georganiseerd kan beter beinvloed en geinfiltreerd worden. Dat zag je de laatste 20 jaren dan ook. Aanvrage voor een protest (hoe verzin je het, het is toch protest) bij de (r)overheid. Hahahaha. Goed dat het nu ongrijpbaar is/wordt voor die (r)overheid.

  2. waar nog Biarritz aan kan worden toegevoegd. Wij reden afgelopen week-end via Metz, Nancy, Auxerre, Bordeaux en Biarritz naar Spanje en hebben de gilets jaune overal gezien. Mooi is dat op die route ook overal de flitskasten onklaar waren gemaakt. Een mooie daad van verzet tegen de dievenbende die zich “regering”noemt.

  3. nog maar eens proberen ………wij zagen afgelopen week-end op de route Metz, Nancy, Auxerre, Bordeaux, Biarritz overal gele hesjes, ook in Biarritz. Mooi was dat in ieder geval op DIE route alle flitskasten onklaar waren gemaakt. Een mooie daad van verzet tegen die liegende, dictatoriale dievenbende die zich”regering”noemt.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.