Laatste lente?

123rf

De lente hangt in de lucht. Je voelt dat de vogels, de bomen en de rest van de natuur hunkeren naar de zon en zijn warmte. Het licht komt terug, maar de kou is nog niet uit de lucht. Het gevoel is opwindend en prikkelend.

Wanneer ik echter naar de blauwe lucht kijk, zie ik dat deze langzaam volloopt met uitwaaierende vliegtuigstrepen. Langzaam maar zeker vernevelen steeds meer zonnestralen, die krampachtig proberen toch de aarde te bereiken.

Ik zucht. Vroeger noemde ik deze nevel damp, die uit zee kwam en over land trok doordat de zee de zon opwarmde. Nu weet ik helaas beter.

Die natuur, die wakker wordt en zijn kop opsteekt verlangt naar het leven, maar ook in de grond ligt een sluipmoordenaar die toeslaat. Driekwart van de insecten is uitgeroeid en zal aan de lente niet het leven kunnen schenken dat erbij hoort.

Helaas is er echter nog meer onheil op komst. De natuur die zich straks opnieuw zal kunnen koesteren aan de zonnewarmte die wel het aardoppervlakte bereikt, krijgt het nog zwaarder te verduren.

De mens rolt 5G uit. Een nieuwe generatie draadloos internet zal straks de nekslag uitdelen. Niet alleen aan de dieren, de insecten, de vogels, maar ook aan de mens zelf. Toch zal de lente zich niet laten stoppen door de slopende mens en zijn zucht naar gemak, want welk nut dient snel internet anders?

Ook de zomer zal weer komen, helaas voor steeds minder wezens, want de mens vervuilt in zijn consumptiedrang ook het water, met steeds meer kleiner wordende deeltjes plastic. Hij dendert door naar een winter, die sneller dan we denken, niet meer voorbij zal gaan. Wie zal hem stoppen in zijn kaalslag van de natuur?

Wat zal erover blijven, wanneer we straks niet meer kunnen genieten van de het getjilp van de vogels of van de schaduw van de woudreuzen? Trouwens hoeveel miljoenen mensen zullen in leven kunnen blijven in plaats van te sterven aan de allesvernietigende elektromagnetische straling van 5G?

Speelt de rest dan alleen nog wat levenloze spelletjes op hun mobieltjes of zal dat mobiele monster de enige manier zijn om met elkaar te praten, omdat andere manieren verleerd zijn?

Lang leve de vooruitgang!

Niemand weet waar die gang naar vooruit ligt. Zoals het er nu uitziet is het een lijdensweg naar de winter, naar meer kou en kilheid tussen steeds minder mensen die de aarde bevolken. Geniet nog van de lente zo lang het mogelijk is, want de diabolische combi van commercie en techniek is bezig er een einde aan te maken.

Beste Rob, is dit een positief bericht?

Het antwoord luidt “Ja”. We kunnen iedere dag nog afslaan van de doodlopende snelweg waarop we voortjakkeren. Iedere nieuwe dag biedt de kans te kiezen tegen de technologische zelfmoord en voor een nieuwe lente van onze planeet.

Rob Vellekoop, 21 februari 2019

8 Comments

 1. Bete Rob,
  Je zou hopen dat we van deze weg waarop we voortjakkeren zouden kunnen afslaan maar daar is bewustzijn voor nodig, en dat is nu juist wat bij de meeste mensen ontbreekt doordat ze door school, economie, media en de politiek volledig in slaap zijn gesust…Dat wat de mens de mens maakt, kan je de ziel noemen en die lijkt te zijn gekaapt. Om die terug te krijgen heb je visie nodig, realiteitszin, bewustzijn, de wens werkelijk verantwoordelijkheid te willen nemen, wezenlijke antwoorden op wezenlijke vragen te krijgen die je eerst moet zien te formuleren enz. Ik moet dan denken aan Rudolf Steiner die met zijn vrije school onderwijs trachtte het kind voor te bereiden op het leven en niet zoals de meeste scholen nu doen, op het functioneren in een economie. Maar ook zijn kijk op geneeskunde, vanuit de plantenwereld ipv pharmacie. Maar kijk ook naar zijn idee van architectuur, wat je nu nog terug kunt vinden bij Albers en van Huut. Denk ook aan de landbouw, geen bestrijdingsmiddelen die ons op de lange termijn ongeneeslijk ziek maken en de insectenstand tot nul terug zal dringen…Slechts een aantal aspecten kort aangestipt waar de Antroposofen, zoals de mensen die de leer van Steiner omarmen, al meer dan 75 jaar weet van hebben…In mijn optiek zou er wellicht over de leer van deze man meer geschreven moeten worden, want hij heeft wel wat inhoudelijks te melden vind je ook niet?.

 2. Beste Rob,
  BEWUSTZIJN is een groot goed wat niet gekocht kan worden
  soms zou je willen dat je minder wist over zaken
  die het daglicht niet verdragen
  maar dat is nog altijd beter
  dan als een blinde te dolen
  door het moeras van verschrikkingen
  denk hierbij aan de vele oorlogen

  nu woedt er voor ons Nederlanders die in vrede leven
  een andere oorlog die net zo verwoestend is
  als we niet voortijdig opstaan
  godzijdank is er al een revolutie gaande
  om de waardigheid van het volk, desnoods
  met hand en tand, te verdedigen

  laten we proberen de verschillen te passeren
  en te gaan voor de redding van aarde en haar bewoners
  daarna zal het vanzelf goed komen met de mensheid

  ik stel voor dat er vanuit Amersfoort meer mensen bij
  elkaar moeten komen waardoor een nieuwe elan kan ontstaan

  helaas heeft het (volgens mij)
  geen nut om te denken dat je als een regelrechte revolutionair
  het hele systeem kunt ontmantelen zonder ernstige schade voor
  in wezen onschuldigen

  dus waarom niet op kleine schaal zorgen dat er betere
  voorwaarden en mogelijkheden komen voor die mensen
  die inzien dat hoe de politiek in Nederland nu inzet,
  een heilloze weg is
  petronella
  wat mij betreft: roep op tot vereniging per plaats
  of provincie voor diegenen die hetzelfde denken
  over de huidige gang van zaken
  met een relatief klein aantal kun je al heel
  veel bereiken
  ik woon zelf in regio Utrecht

 3. Petronella,ik ben het geheel met je eens,we moeten samenwerken anders gaat er niets veranderen het zou mooi zijn als de oproep in samenwerking zou zijn met de andere alternatieve websites,voordat die straks uit beeld verdwijnen.Dan word persoonlijk contact het allerbelangrijkste om info te delen.1 maal p maand samenkomen en brainstormen doelen en ideeën uitwerken en actie.Mijn emailadres mag gedeeld worden met mensen uit omgeving Hoorn

 4. Op het moment dat je het niet meer op een rijtje kan zetten kan geloof uitkomst bieden en mogelijk bewustzijnsverruimend werken?

 5. @Tallamaris,
  bedankt voor je steun
  laten we het gewoon doen
  ik ben in ieder geval bereid
  contactpersoon te zijn voor
  Amersfoort en directe omgeving
  Rob heeft mijn gegevens en
  wie het ook ziet zitten:

  laat het aan Rob weten en we kunnen
  heel eenvoudig bij elkaar komen
  om te brainstormen en tot daden
  te komen die de politieke wegen
  niet in de aanbieding hebben
  en
  dan kijken we verder dan onze neus lang is
  over wat de mogelijkheden zijn
  in mijn geval is het in beginsel
  alleen mogelijk om vanuit Amersfoort
  een gespreks- en doegroep te starten
  fijne dag verder
  Petronella

 6. @Florian,
  geheel met je eens
  maar helaas worden belangrijke zaken
  nogal eens gekaapt
  door anderen die gratis willen meevaren
  en het wel met enkele zaken eens zijn
  maar met andere geen risico willen lopen
  dat is de verdeeldheid
  die momenteel (en door de hele geschiedenis heen)
  alle positieve invloed
  kapot maakt
  die verdeeldheid is afkomstig van politieke
  systemen die zo ver uit elkaar liggen
  en over zaken gaan die in de toekomst liggen
  waar nog niemand weet van heeft
  en
  dat er alleen achteraf gesproken kan worden
  van goed of slecht
  kijk naar alle oorlogen
  en hoe de mensheid moet bijdragen hieraan
  je kunt als belastingbetaler nog steeds niet zeggen
  dat je niet wilt bijdragen aan de wapenindustrie
  maar liever aan opbouwende zaken

  angst regeert

  dat is ook de bedoeling van de leidinggevenden
  die door hun positie helaas een agressieve
  houding moeten aannemen om deze in stand te houden
  in plaats van samenwerking op basis van een ideaal
  want daar zou dan een evenredige en gelijkwaardige
  beloning tegenover moeten staan
  ………
  en dan stuiten we op een probleem
  groetjes lieve mensen en een fijn weekend
  zonnetje

 7. Wat een enge wereld waarin we nu leven en steeds meer met de rug tegen de muur worden gezet. Kinderen die worden gehersenspoeld, iedereen die tegen elkaar uitgespeeld wordt, zodat het wellicht gaat uitlopen op een burgeroorlog en vluchten kan niet meer… Zelf ben ik helaas al chronisch ziek door o.a. foute medicijnen. Mn vertrouwen in de mensheid is flink gekelderd en met name in hen die hun macht misbruiken!!
  Moet alles maar in mn eentje uit zien te vinden en bij toeval belandde ik op deze site. Hopelijk worden er meer mensen nog op tijd wakker om in te zien wat er gaande is….?! Heel goed om iets op te starten! Persoonlijk kamp ik door onmacht over vernietiging van zo’n beetje alles op aarde, al met veel te veel stress, wat ook niet bevordelijk is voor de gezondheid uiteraard… Sterkte voor allen die er ook onder lijden en succes voor degenen die (willen) strijden voor een betere wereld…!!

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.