Eerste gemeente ter wereld weigert voorlopig 5G

Banksy

De burgemeester van Blue Mountains Mark Greenhill zal de minister van communicatie een brief schrijven om te vragen of de gezondheid van het milieu op verantwoorde wijze is onderzocht in verband met de uitrol van 5G. Telecommaatschappij Telstra is van plan de uitrol van 5G al ergens in 2019 uit te voeren.  De inwoners maken zich zorgen over de invoering van 5G vanwege het gebrek aan onderzoek van de technologie, over de consequenties voor de gezondheid van mens en dier door de radio straling afkomstig van masten en antennes. Zij zijn een campagne gestart tegen de invoering van 5G.

De bewoners zeggen over 5G dat het een dichter netwerk van mobiele masten nodig heeft dan de vorige generaties (van 1 tot en met het huidige 4G), waardoor ieder veel meer zal worden blootgesteld aan de straling van het mobiele netwerk. Want het 5e generatie mobiele netwerk heeft een mobiele zender/ontvanger nodig op iedere straathoek.

Het huidige gebruikte 4e generatie mobiele netwerk zit aan zijn limiet, doordat steeds meer gebruikers online komen en ook nog eens meer en snellere data voor hun smartphones willen. Daarom gaat 5G gebruik maken van nieuwe frequenties (van 30 – 300 Ghz). Dit gebied is niet eerder gebruikt, dit openen betekent meer ruimte (bandbreedte) voor iedereen. Dit is te danken aan de zogenaamde millimeter golven (MMW), deze kunnen echter niet door muren en worden geabsorbeerd door planten en regen. Vandaar dat de techniek van zogenaamde Small Cell netwerken wordt benut. Dat betekent dat je duizenden kleine doorgeefstations (basestations) nodig hebt om het signaal door te geven. Deze stations staan allemaal heel dicht bij elkaar zodat obstakels gemakkelijk kunnen worden gepasseerd. (Meer info)

In de Blue Mountains van Australië liggen onder andere KatoombaBlackheathMount Victoria, en Springwood. Het is een gebied in North South Wales van 140.000 hectare met 26 dorpsgemeenschappen telt circa 78.000 inwoners.

De inwoners stellen:

“Ondanks wijdverbreide ontkenning is het bewijs dat radiogolf straling(RF) gevaarlijk is voor het leven overweldigend. Het verzamelde klinische bewijs van zieke en gewonde mensen, experimenteel bewijs van DNA schade, cellen en organen in a grote variatie van planten en dieren, en epidemiologisch bewijs dat de voornaamste ziektes van de moderne beschaving —kanker, hart- en vaatziektes en diabetes—grotendeels worden veroorzaakt door elektromagnetische vervuiling, op basis van meer dan 10.000 onderzoeken.” (Lees verder)

“Als de telecomindustrie zijn plannen uitvoert, zal geen persoon, geen dier, geen insect en geen plant  op aarde in staat zijn om blootstelling hieraan te voorkomen, 24 uur per dag, 365 dagen per jaar, aan niveaus van radiogolf (RF) straling die tien tot honderden keren groter is dan die vandaag voorkomt, zonder enige mogelijkheid tot  ontsnapping ergens op onze planeet. Deze 5G plannen dreigen ernstige onomkeerbare gevolgen voor de mens en permanente schade aan alle ecosystemen van de aarde te veroorzaken.” (Lees verder)

Uit een onderzoek uit 1971 van de Amerikaanse marine zijn al veel eerder de effecten bekend gemaakt van het gebruik van radio straling. Het is gebaseerd op meer dan 2000 studies. Uit het onderzoek blijken als gevolgen: verhitting van de organen, veranderingen in fysiologische functies zoals vergroting van de lever en afname van de vruchtbaarheid, ook hoofdpijn, slapeloosheid, rusteloosheid, psychische stoornissen zoals depressie, angst en hallucinaties, gedragsveranderingen, aantastingen van het bloed, vaataandoeningen zoals trombose, enzym en biochemische veranderingen, verlies van eetlust, vergroting van de schildklier, genetische veranderingen, haarverlies, enzovoort.

Recent is gebleken dat de telecomindustrie zelfs geen onderzoek heeft gedaan naar de gevolgen voor de gezondheid van de invoering van 5G voor de mens.

Het lijkt dat providers in 2020 in Nederland en in 2022 in België 5G willen gaan aanbieden.

 

Lees ook de Blue Mountain Gazette

5G dossier van DLM PLus.

 

Rob Vellekoop, 20 februari 2019

4 Comments

  1. Ik hoop dat Apeldoorn ook eerst goed gaat onderzoeken ..mijn zenuwstelsel heeft al ernstige problemen van 4G …Waar zijn we dan veilig …tentje in het bos zetten ???

  2. Wanneer ZE 5G gaan invoeren kunnen ZE dit doen via satellieten! Dan is er geen ontkomen aan en gaan we allemaal naar de bliksem!

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.