Franse Gele Hesjes gaan door, 30 weken lang demonstraties #GiletsJaunes

Meestal worden helden postuum geëerd. Er wordt dan een standbeeld voor hen opgericht. De Franse Gele Hesjes hebben de heldenstatus na 30 weken trotseren van het levensgevaarlijke geweld van Macrons troepen, al lang verdiend. Toch zullen zij alleen dan geëerd worden als het volk dictators als Macron aan de kant zet, want anders zal deze zogenaamde democratische president de geschiedenis bepalen en laten schrijven dat hij nooit van de Gele Hesjes heeft gehoord.

Wij eren deze strijders voor sociale rechtvaardigheid in ieder geval, iedere week zolang zij demonstreren, want een mooier voorbeeld van doorzettingsvermogen, moed en onverschrokkenheid zonder egotripperij is er niet. De Gilets Jaunes lopen niet achter een leider aan, zij breken met de politiek situatie, zij breken met de traditie van samenwerking met vakbond of politieke partij. Nee, zij leggen de basis voor een hele nieuwe vorm van democratie, waar ook zij het uiteindelijke resultaat nog niet van kennen, maar wel de overtuiging hebben dat de huidige situatie niet klopt en ontzettend fout is.

Een video verslag van ‘Cerveaux non disponibles’ van 8 juni 2019, #Acte30

 

Alles over 30 weken verzet van de Gilets Jaunes

 

Rob Vellekoop, 9 juni 2019

 

2 Comments

  1. Denk dat Macron nog op 14 juillet een verassing te verwachten heeft?

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.