Anti Macron betogingen gaan 44 weken door ondanks onderdrukking

Het buitensporige politiegeweld met vele gewonden en arrestaties kan de betogingen van de Franse Gele Hesjes niet stoppen. Al 44 weken demonstreren in de straten van Parijs en andere Franse steden de Gilets Jaunes tegen Macron. Over 8 weken demonstreren zij een jaar onafgebroken. Dat is zelfs in roerig Frankrijk ongekend.

De onderdrukking van hun meningsuiting neemt ongekende vormen aan. Dit leidt tot absurd politie-optreden. Vorige week nog wordt een man gearresteerd die een gele ballon bij zich heeft in Parijs en hetzelfde lot ondergaat de eigenaar van een gele zak.

De Franse politie is zelfs zo gewelddadig dat ze deze man midden in zijn gezicht slaan met een wapenstok alleen maar omdat de man de agent zijn registratienummer vraagt.

Als je denkt dat het niet absurder kan verschijnt er toch weer een gebeurtenis die laat zien dat als mensen te veel macht krijgen zij zich steeds vreemder gaan gedragen. Hier wordt een man uitsluitend gearresteerd omdat hij zijn mening luid en duidelijk uitspreekt. Desondanks beweert Macron in het openbaar dat de rechtsstaat in Frankrijk nog altijd bestaat.

Het politie geweld heeft tot nu toe 12 doden veroorzaakt, meer dan 3000 gewonden en verminkten (waarvan enkelen hun oog verloren, hand of voet).

Dit weekeinde komen de Gilets Jaunes voor de 44e week de straat op. Ze komen naar buiten in steden als Nantes, Parijs, Toulouse, Marseille, Bordeaux, Nice, enzovoort. Macron laat in Nantes pantserwagens uitrukken tegen demonstranten die uitsluitend vreedzaam hun mening willen uiten en daar ook alle recht toe hebben. Dat laatste laten zij zich niet gemakkelijk afnemen.

Gilets Jaunes in Nantes afgelopen zaterdag.

Gele Hesjes in Toulouse

 

Lees alles over de Franse Gele Hesjes

 

Rob Vellekoop, 16 september 2019

5 Comments

  1. Macron is een fascist, met alle kenmerken van een verlicht despoot, die rucksichtloos de bevolking van Frankrijk tart en kleineert in samenwerking met Merkel…
    Wanneer dit tuig zal worden gestopt bij de volgende verkiezingen, moeten ze zo snel mogelijk worden berecht…!!!

  2. de politiek lacht om de protesten
    en deze worden slechts gebruikt
    om hun dedain voor het volk te versterken

  3. Dank je wel Rob, voor het trouw verder berichten over de gele hesjes. Het is zo’n beetje de enige verslaglegging in nl. Houd er ajb een backup van bij, er zal toch een moment moeten komen dat deze structuur inelkaar stort?

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.