Sinds 9/11 is de staat een uitdijend abces

Foto 123rf

De meeste Amerikanen geloven er helemaal niets van dat de overheid meer dan 3000 mensen heeft laten ombrengen om vervolgens een eindeloze oorlog tegen het terrorisme te kunnen voeren. Zo slecht kunnen die Amerikanen toch niet zijn, zal een doorsnee Nederlander zeggen, dat land heeft ons nog wel bevrijd van de grootste massamoordenaar van de 20e eeuw. Het past in hetzelfde straatje van goedgelovigheden zoals de Nederlandse overheid die toch niet opzettelijk de bevolking steeds armer en de verschillen tussen arm en rijk al maar groter laat worden. Dat kan niet waar zijn, toch? We zetten even op een rijtje hoe de staat, met name de democratische, langzaam maar zeker is uitgegroeid tot een gedrocht, een abces waar steeds meer ellende uit komt.

Officiële lezing van de overheid over 11 september 2001 (9/11)

Het officiële verhaal kunnen we terugvinden op Wikipedia:
“…omvatten een viertal terroristische aanslagen die op de ochtend van dinsdag 11 september 2001 door middel van gekaapte passagiersvliegtuigen in het noordoosten van de Verenigde Staten werden uitgevoerd. De Saoedi-Arabische multimiljonair Osama bin Laden en zijn terreurorganisatie Al Qaida worden voor deze aanslagen verantwoordelijk gehouden. Op deze datum boorden zich twee vliegtuigen in de Twin Towers van het World Trade Center, gelegen op de zuidelijke punt van Manhattan in New York en een ander vliegtuig in het Pentagon, in de buurt van Washington D.C. Een vierde vliegtuig stortte neer in de buurt van Shanksville (Pennsylvania). Alle vier de passagierstoestellen vlogen binnen het normale dienstrooster. Twee toestellen waren eigendom van American Airlines en twee van United Airlines. De aanslagen werden volgens officiële rapporten uitgevoerd door negentien uit het Midden-Oosten (vooral uit Saoedi-Arabië) afkomstige leden van Al Qaida.”

Grote groep Amerikaanse bouwkundigen komt tot andere lezing

Het door deskundigen geleverde bewijsmateriaal in bijgaande Nederlands ondertitelde video is overweldigend en schokkend. Volgens deze video uit 2013 van de beweging die opgericht is door Richard Gage, architect en spreker, zijn de WTC Twin Towers samen met een naburig 47 verdiepingen tellend WTC Gebouw nr 7, niet ingestort door de crash met twee vliegtuigen, maar door gecontroleerde sloop met speciale explosieven die aangebracht waren. Bekijk beide video’s hier. Zij hebben de hobbel genomen en de overheid voor deze wandaad verantwoordelijk gesteld.

Amerikaanse overheid

Sinds die zwarte dag in de geschiedenis zijn de Verenigde Staten permanent in oorlog met terroristen. Bush lanceert een militaire kruistocht onder de naam ‘War on Terror’ als antwoord op de aanslagen. Hij kondigt deze oorlog aan op 20 september 2001 tijdens een speech aan het congres. Wat is een betere nieuwe vijand dan een hypothetische onzichtbare vijand die ‘Oorlog tegen Terreur’ heet? We zijn terechtgekomen in een permanente staat van oorlog, iets wat voorstanders van de internationale terreurbestrijding ‘een lange oorlog’ noemen. Nooit zullen alle terroristengroeperingen verslagen zijn. Met andere woorden er zal nooit een einde aan deze kostbare War on Terror komen, als het aan de Amerikaanse overheid ligt.

Daardoor is na 9/11 onze wereld drastisch veranderd. Sindsdien zijn waardevolle burgerrechten gesneuveld onder andere door de Patriot Act. Hierdoor kan de overheid Amerikanen oppakken, zonder gerechtelijk bevel hun huis doorzoeken, hen voor onbepaalde tijd vasthouden zonder aanklacht, zonder bewijs, zonder advocaat. De Amerikaanse overheid heeft zich sindsdien schuldig gemaakt aan marteling en moord van gevangen genomen potentiële terroristen.

Nederlandse overheid

Ook in ons land zijn we ons ‘bewust’ geworden van een dreiging van terroristen. De definitie van terrorisme is zo breed dat zelfs stakingen daaronder kunnen vallen. De definitie van de Nederlandse overheid voor terrorisme luidt:

Het uit ideologische motieven dreigen met, voorbereiden of plegen van op mensen gericht ernstig geweld, dan wel daden gericht op het aanrichten van maatschappij ontwrichtende zaakschade, met als doel maatschappelijke veranderingen te bewerkstelligen, de bevolking ernstige vrees aan te jagen of politieke besluitvorming te beïnvloeden.

In Nederland werkt de overheid met een systeem van dreigingsniveaus die aangeven hoe groot de kans is op een terroristische aanslag. De Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV) publiceert vier maal per jaar het Dreigingsbeeld Terrorisme Nederland (DTN). Dat is een globale analyse van de nationale en internationale terroristische dreiging tegen Nederland.

Het nadeel van het optuigen van een instituut als de NCTV is dat je hiermee werkgelegenheid creëert die zichzelf keer op keer moet bewijzen. Vandaar dat ze doen waarvoor ze salaris ontvangen namelijk dreigingen inschatten en melden, want zonder dreiging verliezen ze gegarandeerd een keer hun baan.

Voordat de overheid NCTV oprichtte waren er natuurlijk ook al terreurdaden, waarbij van dreiging van tevoren niet werd gesproken. Het grote voordeel voor de samenleving was dat politie en leger niet steeds in staat van paraatheid worden gebracht en dat de pers veel minder over dreigingen spreekt en daardoor niet bijdraagt aan een algemene atmosfeer van angst. Kortom op deze manier houdt de overheid ook hier een permanente oorlog tegen terreur in het leven, enkel gebaseerd op een dreiging die nooit meer weggaat.

De staat

Wanneer de overheid voortdurend terreurdreigingen signaleert en daardoor een permanente atmosfeer van angst creëert dient dit twee belangrijke doelen. Ten eerste voelen mensen zich steeds onveiliger en ten tweede hebben ze daardoor meer behoefte aan bescherming. En wie kan deze beter verschaffen dan de overheid?

De staat moet dan wel door de burger in staat worden gesteld om hem te beschermen. Daarvoor heeft de overheid verregaande bevoegdheden nodig. Bijvoorbeeld om terroristen vroegtijdig op te kunnen pakken moet alle data gecheckt kunnen worden door de overheid. Daardoor bestaat er voldoende begrip voor de invoering van de sleepnetwet waardoor de overheid toegang tot alle data in ons land heeft. Dat is echter niet voldoende. Om terroristen snel te kunnen oppakken is het handig als de politie beschikt over het DNA van alle Nederlanders, tienduizenden camera’s om iedereen in de gaten te houden en gezichtsherkenningssoftware om iedereen te herkennen. In een ‘onveilige’ samenleving is privacy opeens minder belangrijk dan veiligheid. Dat laatste is gaan dienen als een codewoord waarmee de politiek steeds meer macht naar zich toetrekt.

Je zou kunnen zeggen dat mensen wereldwijd in een val met weerhaken gelopen zijn. De overheidsmacht dijt overal uit en burgers zie je steeds machtelozer worden. Het woud aan regels groeit uit tot een doolhof waar je alleen nog maar in kunt verdwalen, zonder er ooit uit te komen. De mensen klagen maar weten de uitgang niet meer te vinden.

Hebben we de staat wel nodig?

Nadat je alles op een rijtje hebt gezet vraag je je af of de wereld wel zo goed af is met een overheid die steeds dictatorialer wordt. Je ziet dat het zelfs niet meer uitmaakt of je nu in China (dictatuur) of de VS/NL (democratie) woont.

Eeuwenlang kiest het volk haar leiders en keer op keer maken deze figuren (rechts of links, conservatief of liberaal) misbruik van hun positie, Altijd in het nadeel van degenen die hen als hun leiders hebben gekozen. Toch blijven ze hen het vertrouwen geven. Mensen kunnen niet zonder. Het zou zelfs volgens Luther en Calvijn in de bijbel staan dat de overheid gehoorzaamd moet worden.

Hoe is dit mogelijk?
Op de een of andere manier hebben zij het idee dat het systeem altijd beter is dan het alternatief: geen overheid. De meerderheid van de bevolking gelooft dat als er geen overheid is een klein groepje slechte mensen bereid zal zijn hen te doden, van hen te stelen of hen tot slaaf te maken. Dus eigenlijk doen deze slechte mensen hetzelfde als de overheid. Een overheid aan wie de meeste mensen hun vertrouwen hebben geschonken en daarom alle macht hebben gegeven.

Het geloof in het nut van deze overheid zit zo diep dat de meeste mensen je voor gek verklaren als je beweert dat een overheid net zoveel bijdraagt als een land waar geen overheid bestaat, namelijk niets.

Waarom zouden politici beter in staat zijn voor de burgers te zorgen dan zij dat zelf kunnen? Hebben politici misschien bijzondere kwaliteiten of super-eigenschappen?

Nee, want het zijn gewone mensen. Het belangrijkste verschil is dat de meeste mensen het zelfvertrouwen niet (meer) hebben om zichzelf te leiden. Zij geloven niet in hun eigen kunde en kunnen. Blijkbaar zijn ze wel in staat dat werk te doen wanneer zij in overheidsdienst zijn. Of wanneer zij als gewone mensen gekozen zijn om voor een bepaalde periode politicus te zijn.

Dus of je nu als burger kiest voor politici met een overheid of niet, het maakt geen verschil. De burger krijgt dezelfde slechte behandeling. Dit alles is heel logisch.
Politici zijn geen haar beter dan de mensen die op hen hebben gestemd, maar krijgen wel nadat ze verkozen zijn ongelimiteerde macht. Politici zijn gewone mensen met supermacht. Dat kan alleen maar verkeerd gaan. De weelde van de macht kunnen zij niet dragen.

Waarom is de vraag met of zonder overheid zo belangrijk?
Omdat de “overheid” slechts het symptoom is. De oorzaak van wantoestanden waarbij grote delen van de (wereld)bevolking hongeren en een kleine elite steeds rijker wordt ten koste van de rest zit in de houding van de mens ten opzichte van zijn medemens. Het heeft niets met een overheid te maken, want deze maakt niet het verschil.

De rijken zijn aan de ene kant doodsbenauwd hun rijkdom te verliezen en aan de andere kant ziekelijk hebzuchtig, zonder enig gevoel van liefde voor hun medemens. Hun hebzucht is echter niet bijzonder. De meeste mensen die arm zijn zouden waarschijnlijk op dezelfde manier met hun schatten omgaan, dus ook een ander het licht niet in de ogen gunnen.

Het is geen zaak van communisme, socialisme, kapitalisme, anarchisme of welk isme dan ook. In algemene zin kan je stellen dat (sociale) wantoestanden ontstaan door een gebrek aan liefde voor elkaar. Meer liefde voorkomt dat mensen een ander opzettelijk benadelen waardoor er geen armoede of extreme rijkdom meer zal zijn.

Volgens Larken Rose hebben we geen overheid nodig. Meer over zijn ideeën kan je hier lezen.

Rob Vellekoop, 11 september 2019

2 Comments

  1. Support jezelf, geloof in jezelf. Dat ware universele wetten vervormd zijn door de kerk zodat je niet meer in jezelf, je eigen kracht staat, ver van de natuur afleeft heeft er mede voor gezorgd dat deze chaos op aarde uit de hand loopt. Verdiep jezelf in de universele wetten. Eet geen leed en voel empathie met dieren, ware kennis en liefde zit in jezelf. Zoals de staat met de dieren omgaat, vreselijk pijnlijk en triest, willen ze straks ook met jou omgaan. Haal innerlijke kennis -eventueel met hulp- naar boven. Aanrader is het boek van P.Stam over Isis. En de hack van de matrix

  2. Door toedoen vanbalvanellende en wanhoopschepper zijn we niet voor niks in hetzelfde vaarwater gekomen als de VS?

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.