Nieuwe mogelijkheid om #5G te stoppen uit Ierland

123rf

Het Ierse Laois County schort de uitrol van 5G op vanwege gezondheidsrisico’s en omdat verzekeringsmaatschappijen weigeren om eventuele schade te dekken. Ze willen pas verder gaan nadat door een onafhankelijke instantie mogelijke risico’s voor de gezondheid zijn onderzocht.

Een afgevaardigde van de county Clir Aisling Moran vindt dat de raad een morele en ethische verantwoordelijkheid heeft om de gezondheid en het welzijn van de burgers te beschermen. Ze zegt dat er een reden is dat verzekeringsmaatschappijen 5G niet willen verzekeren en een onafhankelijke instelling zonder winstoogmerk moet dat onderzoeken. “De lokale autoriteiten moeten het publiek erbij betrekken en we hebben een onafhankelijk onderzoek nodig van de technologie geleid door de regering. We willen allemaal breedband, maar niet tot elke prijs ten koste van de openbare gezondheid.”

“Er zijn voor- en tegenargumenten voor 5G, maar we hebben feiten nodig. Er is nog steeds geen rapport van een onafhankelijk lichaam dat verklaart dat elektromagnetische velden, EMF’s, zijn veilig en we moeten zeker zijn dat deze technologie gniet onze gezondheid schaadt.”

“5G is de volgende generatie mobiele technologie. Het is een hoge frequentie millimeter golf band dat is kort in lengte en kan alleen over korte afstanden gebruikt worden. Dat betekent dat er duizenden masten nodig zijn om het efficiënt te laten werken.”

“Iedere 50 tot 150 meter moet er een zender komen. We zullen overal blootgesteld worden aan elektromagnetische radio golven, in de openbare ruimte, in huizen, het zal onmogelijk zijn om er aan te ontkomen, 24 uur per dag, 7 dagen per week, en 52 weken per jaar. Ja, we zullen sneller kunnen up- en downloaden, maar tegen welke kosten?

“Er zijn duizenden petities ondertekend en er zijn talloze rapporten van over de wereld die stellen dat EMF’s serieuze gezondheidskwestie is. Met bewijzen dat ze ernstige effecten hebben op onze lichamen. EMFs vallen ons zenuwsysteem aan, veroorzaken stress, slapeloosheid, dementie, Alzheimer, dringen onze DNA binnen, wat kankers kan veroorzaken en tumoren, het verlaagt de vruchtbaarheid, het libido en het kan het DNA in de sperma cellen aantasten.

“Er is een stijging van 13% wereldwijd in kinderkanker in de afgelopen 20 jaar. Meer dan 270 wetenschappers hebben de Europese Commissie gevraagd de uitrol van 5G op te schorten vanwege ernstige zorgen voor de gezondheid door blootstelling aan hogere straling.

“Waarom hebben verzekeraars zoals Lloyds ziekten veroorzaakt door EMFs uitgesloten van dekking?

“Risico teams hebben wereldwijd optredende verzekeringsmaatschappijen gewaarschuwd dat onvoorziene gevolgen van EMF een toename van claims en aanzienlijke aansprakelijkheidsschades in de komende 10 jaar kan geven,” zegt Cllr Moran.

“De regering geeft €3 miljard uit om hoge snelheid internet mogelijk te maken voor alle burgers in een veilige en betrouwbare omgeving. Waarom moeten we de burgers blootstellen aan een gezondheidsrisico?

Vertaling Rob Vellekoop

Laois County, Ireland Suspends 5G Due to Health Concerns & Non-Coverage by Insurance

1 Comment

  1. Er bestaat een betere en veiliger alternatief voor 5G en dat is LIFI.
    Bekijk de site op lifi.nl

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.