#Klimaatverandering is een geloof, meer niet

Foto 123rf

Er is weer een slachtoffer gevallen van het geloof in klimaatverandering. Het is een ketter uit Canada. Ze verspreidde de foute leer. Er is nog net geen schijnproces geweest en ook de brandstapel is niet aangestoken, maar ze heeft wel haar baan verloren aan de universiteit. Van weerman tot ijsbeervrouw en van Urgenda tot Green Deal.

Weerman

Datzelfde overkwam een aantal jaren geleden een weerman verbonden aan een Franse omroep. Ook hij verkondigde een andere leer dan de gangbare. Philippe Verdier, de weerman van France2, bracht dagelijks het nieuws aan miljoenen Franse tv-kijkers. Totdat hij  geschorst werd door de Franse overheid omdat hij een boek publiceerde met ernstige kritiek op de klimaatwetenschap vlak voor de klimaattop in Frankrijk COP21 van december 2015. Hij wijst op de angst voor opwarming van de aarde die ons aangepraat wordt.(Dit is zijn meer volledige verhaal)

IJsbeervrouw

Na 15 jaar trouwe dienst als assistent professor aan de Canadese universiteit van Victoria moet Susan Crockford het veld ruimen. Dit ondanks haar bekende onderzoek naar ijsberen. De onderzoeksresultaten die zij naar buiten brengt worden niet gewaardeerd door de aanhangers van het klimaatveranderingsgeloof.

Met haar onderzoek toont zij aan dat, ondanks de vaak negatieve berichtgeving hierover, het uitstekend gaat met de ijsbeer populatie. De klimaatveranderingsbeweging had zo graag gezien dat de aantallen beren afnamen in plaats van stabiel te blijven en daarover eerlijk berichten willen zij niet.

Het verhaal van Crockford past niet en daarom moet zij ophoepelen. In Muenchen moest er zelfs politiebeveiliging aan te pas komen voordat zij daar haar lezing kon geven.

In Canada hebben de inuits een rechtszaak gevoerd waarin zij aantoonden dat er geen sprake was van een aanstaand uitsterven van de ijsberen. Het gaat juist uitstekend met hen. (Bron)

Urgenda

Deze stichting die zo succesvol rechters weet te overtuigen van de klimaatboodschap gekoppeld aan CO2-uitstoot blijkt volgens berekeningen van De Groene Rekenkamer ook meer aan geloof te doen dan aan wetenschap. Ze ontvangen voor hun vruchtbaar werk zelfs geld van de Postcode Loterij. Sinds 2013 ontvingen zij aalmoezen van in totaal 8,3 miljoen euro.

De Groene Rekenkamer heeft het plan van Urgenda “Rapport Nederland 100% duurzaam in 2030” doorgerekend en laat er geen spaan van heel.

De groene rekenmeesters concluderen:
“Het rapport van Urgenda is een onsamenhangend verhaal vol met onwaarheden en veronderstellingen waar je geen maatschappij op kunt bouwen”

De kamer berekende dat de plannen van Urgenda minstens € 400 miljard gaan kosten. Het zal niemand verbazen dat deze voor het merendeel door de Nederlandse huishoudens betaald moeten worden.

Urgenda wil een supergrid waar alles mee kan. Kosten naar schatting € 150 miljard.
De buffering van stroom? Geschat op meer dan € 500 miljard.
Alles betaald door de belastingbetaler.

Het is uiterst opmerkelijk dat de rechters, tot aan de Hoge Raad toe, gevoelig zijn voor Urgenda. Maar ook deze gevoeligheid zal ongetwijfeld weer zijn gestoeld op het klimaatveranderingsgeloof, waar zoveel mensen in ons land aan lijden.

Green Deal

De EU heeft een plan gelanceerd, de zogenaamde Green Deal. Het doel hiervan is de wereldwijde klimaatactie te leiden en een visie presenteren die kan leiden tot nul procent CO2 uitstoot in 2050. Dit alles op een kostenefficiënte manier, die ook nog eens sociaal aanvaardbaar is.

Deze fantastische plannen van Timmermans kosten volgens de Commissie 575 miljard euro per jaar. Dit is 11.500 miljard euro over een periode van 20 jaar (ruim drie keer het Duitse jaarlijkse bruto nationaal product). Per modaal gezin in de EU komt dit neer op 5.120 euro per jaar. Dat is ruim 100.000 euro in 20 jaar. De gemiddelde Europeaan zal jaarlijks een flinke bijdrage in het collectezakje moeten doen.

Dit met op de achtergrond een directeur van het internationaal energie agentschap (IEA) Fatih Birol die vertelt dat China en India de grootste CO2-uitstoters zijn, terwijl de bijdrage van de EU van slechts enkele procenten, verbleekt bij deze landen. Ondertussen doen de meeste politici alsof ze doof en gek zijn. Het klimaatveranderingsgeloof blijven ze trouw, tegen beter weten in.

Rob Vellekoop, 27 december 2019

2 Comments

  1. CO2 problematiek lost wel ook de problemen van luchtvervuiling op Want verantwoordelijk voor de luchtvervuiling is toch vooral de olieindustrie en de kolen industrie natuurlijk wat er fout gemaakt door biomassa waardoor de bomen worden ge verstookt maar daar komen ze nu ook al achter

  2. Timmermans heeft o.a. een hoop geld nodig om de Polen om te kopen niet over te stappen op kerncentrales.
    Dit wordt natuurlijk verkocht als hulp aan arme lidstaten die te lijden hebben door Corona. Maar Polen heeft juist heel weinig last van Corona. Nou ja, als men het maar gelooft..

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.