Internetjournalist in de cel gegooid wegens kritiek op ambtenaren

Muilkorven van critici

Rypke Zeilmaker is gisteren door 3 politie-agenten overvallen in zijn woning, tegen de grond gesmeten en geboeid afgevoerd naar een cel in Leeuwarden. Zijn misdaad krijgt hij dan nog niet te horen, zij hebben het uitsluitend over ‘bedreiging’. Wel verwachten de overheidsdienaren dat hij zich als een mak schaap laat boeien. Hij schrijft er zelf een dag later over dat ‘een of andere klimaatfanaticus aangifte had gedaan, in plaats van hem als een man te bellen en het bij een kop koffie te bespreken’. Aan de Blauwe Tijger verklaart de politie dat Zeilmaker is opgepakt wegens bedreiging van een ambtenaar van een Friese gemeente.

Een boeiende dag

Rypke doet op zijn webmagazine ‘Interessante tijden’ verslag van zijn arrestatie. Hij loopt hierbij een zware rugblessure op door het buitensporige geweld dat de politie nodig vindt te gebruiken.

Opmerkelijk is dat hij vlak voor zijn arrestatie nog een mededeling de wereld instuurt dat agenten zijn huis zijn binnengedrongen. Dat zegt iets over het wantrouwen dat burgers zo langzamerhand hebben gekregen over de staat en haar ambtenarij! Dat vertelt ook iets over de voorzorgsmaatregelen die een criticus van ‘onze’ overheid moet nemen om zich te beschermen.

Nadat de politie hem tegen de grond heeft gegooid, schrijft Rypke, heb ik geroepen:

DAT IK DIT MOET MEEMAKEN 75 JAAR NA DE NAZI”S DAT IK DOOR DE POLITIE IN MIJN EIGEN HUIS OP DE GROND WORDT VASTGEDRUKT VOOR IETS DAT IK SCHRIJF OP INTERNET> IN NEDERLAND.

Hij schrijft veelzeggend als commentaar op zijn aanhouding:

Ja, wat een fijn land. Ben je Blokkeer-Friezin die zich tegen multiculti-fanatici verzet omwille van haar kinderen. Dan komt het OM je DNA afnemen. Verzet je tegen windmolens, zoals Jan Nieboer deed. Dan zuigt het OM een aanklacht uit de duim, voert de politie je met geweld af. En mag je wekenlang zitten.

Maar als je uit naam van CO2 miljarden euro’s publiek geld wilt roven, en je besteedt het aan het in brand steken van bos in biomassacentrrales: dan heet je ‘duurzaam’ en krijg je als Rabobankier of windmolen-miljonair geld toe.

 

Naam en toenaam

Zeilmaker brengt in zijn onderzoek en zijn artikelen de banden tussen provincie en gemeente met de ‘groene maffia’ aan het licht. Het opvallende daarbij is dat hij diverse ambtenaren met naam en toenaam noemt, waardoor zij kunnen suggereren zich bedreigt te voelen. Dat lijkt voor de overheid de ingang om hem op te pakken en te intimideren zodat hij, hopelijk voor het ambtenarenapparaat, zijn werkzaamheden stopt.

De Fries licht in een van zijn artikelen de naam van zijn website toe. Dit zegt tegelijkertijd veel over zijn strijd.

Het kapot zagen van bos voor de biomassa-centrale. En vervolgens daar windturbines neerzetten, waarvoor je per turbine 80-120 duizend euro pacht-subsidies per jaar vangt. En daarom heet dit web-magazine ook Interessante Tijden.

Want dat zijn het!

Al deze mensen zijn uiteraard van de eigen goede bedoelingen overtuigd. De meeste van hen zijn ezels, die maar wat aan-rotzooien. Misschien zegt dat wel iets over de waarde van ‘goede bedoelingen’. Waarmee is de weg naar de Hel ook maar weer geplaveid?

 

Rob Vellekoop, 31 januari 2020

6 Comments

 1. Beste Rob,
  Ik heb een email gestuurd naar Robert Jensen die zegt het tegengeluid te vertegenwoordigen via zijn blog. De vraag aan hem was om aandacht te schenken aan Rypke Zeilmaker. Als er een man is die
  de klimaatmaffia blootlegt dan is het Rypke Zeilmaker. Een trotse
  Fries die zich niet de mond laat snoeren. Al zijn publicaties op zijn webpagina “Interessante Tijden” zijn dusdanig wetenschappelijk onderbouwd dat die door de klimaatmaffia niet kunnen worden weersproken !
  Afwachten wat Jensen doet.

  met vriendelijke groeten,
  Ger Kloosterman.

 2. De BildeRberg-Groep Sloper,
  De Sloper,

  Nederland –DE POLITIE STAAT–der Niederlanden bij uit stek.

  Beetje bij beetje wordt er hier als individu alles ontnomen en moet je in het gareel lopen van de huidige dictators,die op hun beurt geen maar dan ook geen tegenspraak dulden,DE VERKAPTE DEMOCRATIE(democratie bestaat niet-verzinsel van de ambtenaar)van al die gezag hebbende ambtenaren(Dictators/dirigenten/commandoors.

  Vroeger had je Oost Berlijn…de stasi..hier sprak men schande er van..anno 2020 is het hier werkelijkheid geworden.

  Als menselijk wezen op dit continent ben en word je letterlijk en figuurlijk misbruikt en voorgelogen door diverse Ambtenaren.

  Uitspraak van Mark Rutten..een paar jaar geleden—–
  elke werkende krijgt 1000-,- euro.
  De werkende moeten die nu nog krijgen!

  Het kwartje van –Win Kok dat moeten wij nu nog terug krijgen.
  Ruud Lubbers—uit de pensioen pot gegraaid om zijn begrotingen te dichten.

  Milieu is ook z’n ding waar je letterlijk mee opgelicht wordt—-zolang de OLIE-BOEREN HUN TROEP UIT DE GROND BLIJVEN POMPEN word het helemaal niets met —het milieu–net als de GAS business.
  Dit zijn de goud mijnen van de ELITE lui!!

  Je hebt een ambtenaren piramide,een horizontale lijn en het zijn allemaal lagen op elkaar zo naar boven toe…hoe hoger naar die punt –hoe ver-rotter men is..men gaat letterlijk en figuurlijk over lijken.

  Vanaf deze eeuw-wisseling hebben de ambtenaren oorlogen gevoerd met hun vrienden—geheel midden-oosten/mali/afganistan/staats grepen gepleegd in Oekraïne/in Venezuela.

  Vraag je—gebruikt U nog een smartphone??

  Gooi dat ding zsm in het water,het is een eerste klas spion voor de ambtenaren.

  Ik dank U!

 3. Zeilmaker vertelt natuurlijk niets nieuws. Dat hij hiervoor opgepakt wordt kun je wat van vinden. Ik betwijfel dan ook of dit de reden is. Voor de rest is het een eng mannetje met hele nare ideeën. Rare flapdrol. Alles vanuit zijn geloof. Zijn waarheid. Religekkie, beetje doorgedraaid. Nou dan weet je ‘t wel.

 4. Wat zou de reden voor het feit dat hij opgepakt is dan volgens jou kunnen zijn?

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.