#Coronavirus en onze verbazingwekkende afhankelijkheid van medicijnen

Foto 123rf

Als je de verontrustende geluiden van de massamedia wil geloven zijn we weerloos tegen het coronavirus. En dat allemaal omdat er geen vaccin is dat veel tijd vergt om te prepareren. Met geen woord reppen ze over de kwaliteiten van ons lichaam om zich zelfstandig te weren tegen welke ziekte dan ook, dankzij ons knappe immuunsysteem. De massamedia en overheden zijn bezig met een wereldwijde campagne voor medicatie. Dagelijks houden ze de steeds angstiger wordende bevolking op de hoogte van weer nieuwe verspreidingsgebieden van het virus.

Een ander geluid over ziekte kunnen we onder andere lezen in haar boek The Curse of Louis Pasteur. Hierin doet Dr Appleton uit de doeken hoe het kan dat de geneeskunde al meer dan honderd jaar de verkeerde weg is ingeslagen met vaccins en andere medicijnen. Door de vloek van Pasteur bestrijdt de medische wetenschap symptomen in plaats van oorzaken. De rol van de patiënt zou veel groter kunnen zijn en die van de geneesmiddelenindustrie vele malen kleiner als we de oorzaak van ziektes zouden bestrijden in plaats van Pasteurs ideeën klakkeloos volgen. Appleton beschrijft een onwaarschijnlijke medische blunder die ons nog steeds teistert.

Microbe theorie van Pasteur

Tot op de dag van vandaag beheerst de microbe theorie van Pasteur de moderne geneeskunde. Zijn leer was en is simpel: je wordt ziek wanneer microben (of een bacterie of een virus) je lichaam binnenvallen. Wanneer je microbes, virussen en bacteriën kan vermijden blijf je gezond. Mensen zouden weinig controle hebben over de binnenvallende microben, tenzij ze het juiste medicijn kunnen vinden om deze te doden.

Het WHO zegt dan ook niet voor niets over vaccinaties op de website:
‘Een vaccin is een biologisch preparaat dat de immuniteit verbetert van een specifieke ziekte. Een vaccin bevat een ‘agent’ die lijkt op een ziekteverwekkend micro-organisme, en wordt vaak gemaakt van verzwakte of gedode vormen van de microbe, zijn giffen of een van zijn oppervlakte eiwitten. De agent stimuleert het lichaamsimmuun systeem om de agent te herkennen als vreemd, het te vernietigen, en dit te “onthouden”, zodat het immuunsysteem ieder micro-organisme die het later tegenkomt gemakkelijker kan herkennen en vernietigen.’

Vanuit de microbe theorie ontstaat het idee van pasteurisatie, dat wil zeggen het doden van de microben met waardevolle enzymen gevolgd door ultra pasteurisatie (die alle enzymen doodt), antibiotica, antisceptica en vaccins.

Dankzij deze leer is een enorme winstgevende geneesmiddelenindustrie ontstaan met allerlei soorten medicatie. Het is uitgegroeid tot de basis van het medisch denken, waardoor volgens Appleton de verantwoordelijkheid voor de gezondheid van het individu is verschoven naar de medische professional. Als je gelooft dat medicatie je beter kan maken, ga je naar de dokter wanneer je je ziek voelt. Je zal niet kijken naar de reacties van je lichaam die jou vertellen wat er met je aan de hand is. Je bestrijdt de symptomen zonder de oorzaken aan te pakken, waardoor je gemakkelijk de ziekte weer kan krijgen.

Bechamp

Pasteurs tijdgenoot Antoine Bechamp is het helemaal niet met hem eens. Hij komt tot de conclusie dat een ongezond immuunsysteem de reden is voor ziekte en niet het lichaam binnenvallende microben. De bevindingen van Bechamp worden echter nog steeds niet serieus genomen.

Wanneer onze lichaamschemie in evenwicht is dan creëert de mens gezondheid, geen ziekte. Bechamp stelt dat menselijke ziektes ontstaan binnen de cellen van het lichaam zelf. Cellen worden beschadigd. De ‘microzymas’ binnen in de cel reageren op deze schade. Microben ontwikkelen zich vanuit de microzymas binnen de beschadigde cellen. Dit zorgt voor een ontsteking van de cellen en de productie van een ziekte.

Appletons conclusie

In haar boek The Curse of Louis Pasteur verklaart Dr Nancy Appleton waarom mensen verschillend reageren op een virusziekte, terwijl zij toch dezelfde leeftijd en leefomstandigheden kunnen hebben en dezelfde symptomen. Zij sluit zich aan bij de leer van Bechamp. Appleton gaat ervan uit dat niet de microbes ertoe doen, maar de algehele gezondheid en het welbevinden.

De een zal zelfs snel kunnen genezen omdat ze een sterk immuunsysteem heeft. Wat ze eet, denkt, voelt en zegt en doet aan lichaamsbeweging en stress reductie voedt haar lichaamssystemen. Alles hiervan draagt bij aan de reparatie van weefsel. Dankzij haar immuunsysteem is haar lichaam in staat om met een trauma om te gaan, zich te verweren tegen een infectie, degeneratie tegen te gaan en om te keren en zichzelf te helen. (degeneratie betekent allerlei veranderingen in cellen en weefsels waardoor hun normale functies worden aangetast).

Terwijl bij de ander haar immuunsysteem de genezende kracht heeft verloren door een ongezonde leefstijl met een slecht dieet, negatieve gedachten, en de onmogelijkheid te kunnen omgaan met stress.

Appleton komt tot de keiharde conclusie dat na meer dan een eeuw de leer van Pasteur te hebben toegepast alle belangrijke degeneratieve en infectie ziektes zijn toegenomen. Ieder jaar, schrijft ze, krijgen oude symptomen nieuwe namen om het te doen lijken alsof ze het werk zijn van nieuwe microben. ‘Tenzij we stoppen met deze onzin zal de lijst in de toekomst alleen maar langer worden.’

In haar introductie stelt zij:
‘Totdat de medische gemeenschap begint te zoeken naar oorzaken in plaats van hun tijd te spenderen aan genezing en totdat we onze verantwoordelijkheid voor onze eigen gezondheid gaan nemen, zitten we in de problemen.’

De gezondheidsconsequenties van vaccinaties

Appleton somt in haar boek vier consequenties op van het gebruik van vaccins.

1. Er is een enorm verschil tussen wat in een test gebruikt wordt en wat er gebeurt in een levend lichaam.

2. De reactie op een vaccin door een dier is een andere dan door een mens.

3. Elk individu is verschillend en zal anders reageren op gelijke veranderingen in leefomgeving, inclusief inentingen.

4. Het inbrengen van vreemd materiaal in een levend organisme veroorzaakt altijd enige reactie, vaak een giftige en soms produceert het ernstige resultaten.

Zij stelt dat een ongezonde omgeving ziekte en epidemieën veroorzaakt en niet de microben.

Ze beschrijft ook dat de geschiedenis laat zien dat voor het gebruik van vaccinaties 90 procent van alle besmettelijke ziekten al waren geëlimineerd. Inclusief kinkhoest, difterie, tetanus, tbc, cholera en tyfus!
Schonere opslag, koeling, schoon vervoer van voedsel hielp om besmettelijke ziekten te bestrijden.

Zelf het heft in handen nemen

Aan het einde van haar boek vertelt Appleton op welke manier een patiënt het lichaam weer in een gezond evenwicht kan brengen. Ieder moet namelijk zijn of haar verantwoordelijkheid hiervoor nemen en ervoor zorgen het juiste voedsel te nemen, aan stress te werken en vooral ook te luisteren naar de signalen van het lichaam. Deze geeft namelijk waarschuwingen en vertelt wanneer het immuunsysteem het niet aankan, namelijk doordat de patiënt zich ziek voelt. In het boek is dan ook een voedselschema en -plan opgenomen.

Bezoek de site van Nancy Appleton

Rob Vellekoop, 7 augustus 2019 en 31 januari 2020

10 Comments

 1. voor wie belang hecht aan het idee
  dat 5G weleens te maken zou kunnen hebben
  met het corona-virus en diegenen die
  iets willen doen om te voorkomen
  dat 5G geruisloos geïnstalleerd wordt
  is het misschien handig te weten
  dat Ericsson dit klusje gaat klaren
  Ericsson is al 100 jaar actief in Nederland
  en heeft 900 medewerkers in Rijen, Maastricht,
  Amsterdam, Den Haag en Hilversum
  in een testlocatie, die donderdag is geopend
  op de High Tech Campus in Eindhoven,
  geven zij een beeld van de toekomst
  (deze info heb ik uit dagblad Trouw van vandaag)
  lieve mensen
  we moeten naar mijn inzien niet akkoord
  met de installatie
  straks zijn we allemaal geïnfecteerd met
  een dodelijke ziekte

 2. Nooit medicijnen geslikt laatste 25 jaar omdat van begin af aan er weinig vertrouwen in had, daar als zorgverlener je mensen zag slikken, als daar geen aanleiding voor was, nl in en in verslaafd!

 3. Ieder jaar sterven er een aantal mensen aan de griep. Waarom wordt dit zo opgeklopt?

 4. Ja, ieder jaar sterven er wel mensen aan de griep, maar in dit geval sterven er meer dan normaal, mede door de manier waarop de luchtwegen aangetast worden.

  Complotdenken maakt meer kapot dan vaccins goed kunnen maken, zullen we maar zeggen.

 5. Welk complot wordt hier dan belicht? Volgens mij staan twee opvattingen naast elkaar over de gezondheid van de mens. De afgelopen honderd jaar is gekozen voor het ene systeem, waarom zouden we niet kunnen overstappen op het andere?
  Als de liberalen hun filosofie in de praktijk brengen en de socialisten zetten daar hun ideeën tegenover, zijn het dan ook complotdenkers?
  Je zit gevangen in een denksysteem dat is uitgedacht om te voorkomen dat andere ideeën omarmd kunnen worden, want alles dat niet de huidige lijn volgt is zogenaamd complotdenken. Met andere woorden voor andere gedachten die de overheid niet aanstaat is geen ruimte meer. Dat doet een beetje denken aan de Sovjet-Unie die dissidenten, andersdenkenden, bestreden en opsloten in strafkampen of hen voor gek verklaarden. Deze dissidenten waren altijd zogenaamde verraders die heulden met het westen (een complot aan het smeden waren).

 6. vreselijk toch komt er dan bij mij niet in het woord steeds gekker dat mensen geen zeggenschap hebben ,degene die geld en macht hebben moeten daar geen zeggenschap over hebben . wat is nou je vrijheid dat de overheid hier over beslist

 7. vrede en harmonie, Klopt helemaal wat je zegt heb ook gelezen dat het waarschijnlijk met de 60Ghz test te maken heeft. Om te kijken wat er gebeurt met de zwakke mensen. Dat weten wij nu ook.

 8. Citaat: “Verzekeringen en vaccins hebben iets gemeenschappelijks. Voor beide moet eerst angst gezaaid worden. Als je genoeg aandringt op vreselijke gevolgen, verkoop je je product. Voor vaccins zijn pandemieën in de mode om angst te zaaien. We hebben het eerder gezien met SARS, MERS, Mexicaanse griep, Ebola en het zika-virus.”
  stichtingvaccinvrij.nl/coronavirus-pandemie-en-vaccinatie/?utm_source=Nieuwsbrief&utm_campaign=44c87c7319-RSS_EMAIL_CAMPAIGN&utm_medium=email&utm_term=0_b82845e552-44c87c7319-54708709Coronavirus

  Stefan Lanka meent zelfs dat virussen geen ziekte veroorzakers zijn, maar dat zij in symbiose met het menselijk lichaam leven.
  https://www.youtube.com/watch?time_continue=53&v=a3yP6xlw8Gc&feature=emb_logo (min. 14)

 9. Goed artikel ; alle gezondheid staat en valt met een goed immuunsysteem. Er komt steeds meer bewustzijn maar er is ook veel onwetendheid. En ja de industrie vaart er wel bij

 10. Ook wel gehoord van hydrocloroquine?
  Het zelf door niet gehersenspoelde en geconditioneerde arts aanbevolen middel is ook zelf te maken, wat ik ook aan het doen ben.
  En sinds ik de proefhoeveelheden gebruik, ben ik al van een hardnekkige ontsteking in m’n linkerneusgat af!
  Zelfs de kat zat uit het glaasje te likken wat op tafel stond!
  Het spul wordt ook gebruikt als anti-malaria middel. Met succes.
  Het ‘mag natuurlijk niet’ gepubliceerd worden maar als ik zie hoe snel Boris Johnson hersteld is van cor. dan lijkt dat verdomd veel op het gebruik van cloroquine. Het effect is, minder hevige verschijnselen en een ziekte hoogtepunt van ongev. 3 dagen.
  Ik heb dat spul klaarliggen voor als…
  NO WAY dat ik me ooit laat enten want dan heb de je natte droom waargemaakt van iedere satanist.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.