Wim Hofs positieve boodschap over aanpak COVID-19 of corona

Uitgerekend in deze voor veel mensen angstige periode waarin iedereen moet terugvallen op zijn of haar eigen immuunsysteem tegen corona krijgt Wim Hof heel veel aandacht in de alternatieve circuits. Wim Hof, eerst verguisd, overladen met spot en hoon en nu vereerd, doordat ook de wetenschap hem serieus neemt.

Wim Hof is ondertussen wereldberoemd met zijn ademhalingstechniek en koude trainingen. De wetenschap heeft hem in de armen gesloten. Vijf jaar geleden was zijn doorbraak. Zelfs de massa media mochten aandacht aan hem besteden. Het blijkt dat mensen bewust in staat zijn hun immuunsysteem te beïnvloeden. Met die kennis en ervaring hoeven mensen niet meer bang te zijn voor het virus. Of zoals Wim het zegt:”We denken dat we er niets tegen kunnen doen, maar we kunnen er een heleboel tegen doen.”

Advies voor COVID-19

In deze videoboodschap van twee en een halve minuut zegt Hof onder andere,

“COVID verlamt onze economie, ons sociale leven en het verlamt via de angst onze geest. We denken dat er niets tegen kunnen doen, maar ik zeg dat we er een heleboel tegen kunnen doen. We kunnen leren ons immuunsysteem te versterken. Alles gebaseerd op bewijs.

Je krijgt meer energie door deze ademhalingstechnieken en door de kou in te gaan. Dat hebben we bewezen met deze methode.

Ik ga je niet, ik wil je niets verkopen.

Ik laat je gewoon iets zien dat werkt. Iets dat bijna onmiddellijk werkt. Daar hebben we een gratis App voor (klik hier), zodat je niets hoeft te kopen.

Je probeert de app gewoon uit.
Met volledige inzet.

Ik wil alleen een boodschap doorgeven. En de boodschap is dat we in staat zijn om zoveel meer te doen. Thuis. Tegen dit virus dat onze geest, ons sociale leven en onze economie verlamt.

Je leert hoe je je immuunsysteem op een betere manier kunt beheersen. Veel meer en veel dieper…Terwijl je thuiszit.

Hier is het. Ik wens je veel succes. Het is je eigen keuze.

Interview met Wim Hof

In het begin van de video doet hij een emotionele bekentenis. “Ik heb het allemaal doorleefd van spot en hoon. Plotseling kunnen we controle uitoefenen over processen waarvan we dachten helemaal geen invloed op te hebben. Nu komen wij eraan en laten zien dat we dat wel kunnen. Dat realiseren bracht emotie bij hem teweeg. Plotseling kon hij de spot en hoon opzij schuiven.

“Een verademing van mijn ziel die altijd in de tocht heeft gestaan van die spot en die hoon.”

“Zonder het te forceren kan je het immuunsysteem onder controle brengen.”

Het recept is een combinatie van 30 keer diep ademhalen en koude oefeningen onder de koude douche.

Kan de boodschap nog mooier zijn, midden in de corona tijd? En voor iedereen haalbaar!

Hof vertelt dat we overgeciviliseerd zijn. “Het is niet trek je jas aan dan word je niet ziek, maar trek je jas uit anders word je ziek. Kou trotseren id direct gerelateerd aan ons immuunsysteem.
We denken dat we de natuur kunnen beheersen mer airconditioning en warmte. Maar dat is niet goed voor ons lichaam.”

Oorlog in onszelf

Optimistisch als hij is zegt hij:”De grootste oorlog aller tijden gaan wij winnen. Het overwinnen van de bacterie, het virus, de bacil. En hoe doen we dat?
In vier dagen kan je het leren.”

“Eerst zeiden ze dat ik gek was, zegt Wim, terwijl ik uitging van het boerenverstand. De natuur doet zijn werk in ons als we dat zaadje weer gaan planten.
Gewoon met liefde en geloof.”

“We kunnen als mens veel meer dan we dachten, met ademhalen en koude douches.”

 

Rob Vellekoop, 4 april 2020

 

9 Comments

 1. De BildeRberg-Groep Sloper,
  De Sloper,

  Alles is kei goed hoor!!!
  Ik blijf binnen zodat de Belg en de Duitser hier lekker op vakantie kunnen gaan……heerlijk!!!!!

  Ik blijf wel binnen hoor zodat de jonge broekie’s lekker hun party’s kunnen houden,maar lig dan ook niet te jammeren als men zo ziek wordt als een hond!!!

  Ik dank U!!

 2. Je afweersysteem krijg je als kind al mee, iets dergelijks zit in je dna en in je genen. Omgeving en of je een sterke spirit hebt speelt ook mee, anderzijds is hiervan ook een deel aangeboren evenals je beheersing van je emoties. Daarin valt nog wel één en ander aan te leren.
  Zo zijn er mensen die roken en drinken en toch nooit ziek zijn en mensen die altijd gezond leven maar om de haverklap ziek zijn. Ja wat is wijsheid.
  Doe alles met mate en weet wat je zwakke kanten zijn. Een sterke geest kan het lichaam deels beheersen, echter gaat de natuur soms gewoon zn gang. Een vrouw die van een kind bevalt weet hoe de natuur zn gang gaat. Dat heeft Wim Hof nooit kunnen ervaren. Een gezonde levenstijl is prima, evenals rust en je niet laten beheersen door je emoties. Dat koud water goed is voor je gestel valt wat van te zeggen, evenals zwaar geisoleerde huizen, frisse lucht is altijd beter voor de mens. Maar of je in je volwassen leven nog je weerstand kunt verbeteren door deze methode valt nog te bezien. Ik vraag me af hoe Wim Hof zijn leven voor de methode van hem eruit zag. En zeker is het zijn werk dus een vorm van inkomstenbron.

 3. In de tak van wetenschap genaamd ‘epigentica’ is men erachter gekomen dat een ruim assortiment aan specifieke omstandigheden bepaalde genen in- en uit kunnen schakelen. Enkele van zulke omstandigheden zijn stress, gelukzaligheid, boosheid, voeding en dankbaarheid. Dr. Emoto, een japanse onderzoeker, is jarengeleden erachter gekomen dat wij de letterlijke ‘vorm’ oftwel hoedanigheid van water kunnen beinvloeden onder de invloed van onze emoties. Verschillende universiteiten onderzochten anderzijds de invloed van meditatie op ons lichaam, en naast het stressverlagende effect zorgde geregelde meditatie voor een goed werkend immuunsysteem (mede dankzij de verlaging van stresshormonen oa.). Het punt is, dat wij inderdaad het functioneren van ons lichaam kunnen beinvloeden. Ten alle tijde kan je hier en nu voor jezelf bepalen hoe je met een situatie om zal gaan ten voordele van jezelf en anderen. Wim Hof’s ademtechniek is afkomstig van de Tummo (Tumo or Chandali yoga) techniek. Beoefenaars (monniken) kunnen oa. dankzij deze techniek hun lichaamstemperatuur regelen en voorkomen dat ze bevriezen terwijl ze mediteren in de ijskou van het Himalaya gebergte.

 4. Corona is zo totaal overhyped. Doodsoorzaak 1: hartfalen. 2: kanker en 3: ongeluk rondom het huis.

  Om het overheidsfalen te maskeren gaan we nu focussen op besmettingen. Maar een besmetting is geen dode.

  Dus… gewoon niet laten testen. Dan zijn er ook geen besmettingen meer. Klaar zijn we. Je moet ergens aan dood. Maar tot die tijd gewoon lekker leven in vrijheid.

  In NL sterven wekelijks 3500 mensen. Hoeveel aan corona…? 0,00000000001%

  Dus ophouden nu. De economie is kapot. Dat gaat een enorme negatieve invloed hebben op ons welzijn.

  Ben je bang voor corona. Gewoon in huis blijven en de rest met rust laten.

  Ik trek eropuit, wandel, sport, eet gezond en lap alle regels aan mijn laars. Oja… ik ben 57.

 5. Ik vraag mij af of het veilig is voor (ouderen) die het virus hebben met milde tot zware kalchten, om dan een koude douche te nemen, als zij dat niet gewend zijn. Je ademhaling gaat er tijdelijk nogal door omhoog.

 6. Sinds ik koud douch en in winterdag wekelijks 5 minuten in openwater zwem en de ademhaling oefeningen van Wim Hof doe. Heb ik geen antibiotica meer nodig gehad. Dit is inmiddels 3 Jr. lang. Voorheen 2 a 3 maal per jaar een antibiotica kuur. Dus mens kom eens uit je comfort zone en bekijk de filmpjes eens van Wim Hof en ga aan de slag. Het kost geen geld

 7. Wim hof heeft gewoon gelijk, ga zwemmen in open water,in de winter, het doet eerst zeer, zet je gedachten op nul, rustig blijven ademen, en je word niet snel verkouden meer, of grieperig.
  Die vaccinaties en indoctrinaties van overheid en big farma vertroebelen je geest en maken je lichaam kapot en afhankelijk van hun smerige systeem.
  Door TV kijken en veel kranten lezen word je ook niet wijzer, eerder dommer.
  Vertrouw je eigen lichaam en geest.

 8. ja dat is waar. zo lees ik al jaren geen krant meer al krijg ik hem gratis dan nog niet. ik geloof gewoon niet wat hier in staat. ook geen EW die geloof ik ook niet. ook kijk ik geen tv nieuws een verademing maar wel de andere krant doctor Baudet Mr. Van Meijeren en Dr Van Houwelingen gepromoveerd. ik voel me hier goed bij.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.