Arts over coronavirus, niemand durft nog te zeggen: Stop, er is niets aan de hand

foto 123rf

Dr Wolfgang Wodarg durft zich als een van de weinige artsen kritisch uit te laten over de crisis die is ontstaan rond het coronavirus. Hij legt glashelder uit hoe virussen zich ontwikkelen, hoe lang het coronavirus al bekend is, wat hun aandeel is in de 100 types die er zijn, hoe de huidige test is ontwikkeld en op welke verkeerde manier erop vertrouwd wordt. Ook staat hij stil bij de oversterfte en tot slot legt hij uit dat we midden in het sprookje van de koning zonder kleren zitten. We laten Dr Wodarg aan het woord.

Ieder jaar

“Wereldwijd hebben we ieder jaar nieuwe virussen. Deze virussen moeten zich veranderen, omdat ze anders door het immuunsysteem worden  herkend en ons niet ziek kunnen maken of zich kunnen vermenigvuldigen. Vandaar dat we ieder jaar nieuwe varianten hebben.”

Glasgow

“Er zijn ongeveer 100 verschillende type virussen, die voortdurend veranderen. Tot nu toe maakte het ons niet uit welke virussen griep veroorzaakten of ziekte of hoe je het ook wil noemen. Er is verschillende jaren onderzoek gedaan in Glasgow. Daar probeerden ze de beschikbare tests uit.
Ze bekeken misschien 8 a 10 verschillende virussen en het corona virus zat daar altijd bij.
Van 2005-2013 checkten ze virussen die voorkomen bij ademhalingsziekten. Bij acute ademhalingsziekten zijn normaal 7 tot 15% corona virussen betrokken. Een groot aandeel van deze virussen is normaal.”

Grafiek. In het groen het coronavirus

China

“In Wuhan staat het grootste veiligheidslab van China. Daar zijn veel specialisten die hier de hele dag mee bezig zijn. Wuhan is een grote stad met 11 miljoen inwoners, grote ziekenhuizen en intensive care units, steeds met mensen die beademd moeten worden, mensen met longontsteking.
En zij hebben met minder dan vijftig mensen testen gedaan. Ze keken welke virussen ze hadden en onderzochten hun RNA in het lab. Toen hebben ze een nieuw type gevonden. Wanneer een viroloog iets dergelijks vindt, zet hij het in een globale database. Deze databank is toegankelijk voor wetenschappers over de hele wereld. Bijvoorbeeld ook in Berlijn.”

Test

“In Berlijn hebben ze ernaar gekeken en toen geprobeerd een test te ontwikkelen om deze nieuwe variant van het corona virus te meten. De heer Drosten heeft een protocol daarvan gestuurd naar de Wereldgezondheidsorganisatie WHO. Deze test is al heel snel toegelaten.

Normaal gesproken wordt een test gezien als een medicijn, en moet gevalideerd worden. Het moet heel nauwkeurig getest worden.
Wat zegt de test eigenlijk en wat meet het? Deze inhouse-test is ontwikkeld in het Charite-ziekenhuis, maar omdat er geen gevalideerde test was en paniek, besloot men deze test overal te gaan gebruiken.”

Gevaarlijk

“Natuurlijk kan een viroloog niet zeggen of een virus gevaarlijk is of niet. Hij kan slechts zeggen:”Deze is anders.”, of “We hebben hier een test voor.” Hij heeft verder epidemiologische data nodig gebaseerd op observaties van hoe ziek die mensen zijn, hoe snel ze beter worden, of er minder slachtoffers zijn dan voorheen. Daarom is het zo belangrijk om ter vergelijking te kijken naar data van vorige jaren. Om te kijken naar de sterftecijfers, om te zien hoeveel mensen gestorven zijn aan dit virus.

Als ik iets wil nakijken van een specifiek virus, bijvoorbeeld het coronavirus, dan bekijk ik de hele bevolking. Wat je dan vindt is dat circa 8 tot 10 procent van de bevolking een soort virus heeft dat hen ziek maakt.
Kijk je echter in de dokterspraktijken en je doet daar tests om vast te stellen hoeveel mensen het hebben, dan vind je natuurlijk veel meer positieve gevallen. En als je in het ziekenhuis de test doet dan vind je nog meer mensen die met corona geïnfecteerd zijn.”

Proportioneel

“Dus afhankelijk van welk deel van de bevolking je onderzoekt, of het nu de hele bevolking is, mensen in de wachtkamers van artsen, mensen in het ziekenhuis of als je ernstig zieke patiënten onderzoekt op de intensive care, die aan het sterven zijn. Steeds wanneer je de test doet zal je ook 5 tot 15 procent coronavirussen vinden. Of je hieraan sterft of aan andere virussen terwijl je ook corona hebt is niet met zekerheid vast te stellen.”

Bron van de tekst van Dr Wodarg – zie video

Italië

“Dus als je kijkt naar de sterftecijfers in Italië, dan moet je weten waar de testen zijn afgenomen, waar en op welke manier de paar beschikbare tests zijn gebruikt.
Zijn ze gebruikt in een ziekenhuis bij ernstige of dodelijk zieke mensen, dan stijgt natuurlijk het corona sterftecijfer. Alleen omdat daar gekeken is vanwege de specifieke groep die werd geobserveerd.

Het gaat om sterfte gerelateerd aan ziekte, oftewel het percentage sterfgevallen bij met deze ziekte geïnfecteerde mensen: hoeveel mensen sterven aan een gedefinieerde ziekte. Bij de seizoensacute ademhalingsziekte – die we in de volksmond griep noemen – is de mortaliteit 0,1 %. Dit is het maximum. Dat wil zeggen 1 op elke duizend met griep geïnfecteerde inwoners sterft iedere winter.”

Duitsland

“Nu kunnen we kijken of dit meer of minder is dan dat van met corona geïnfecteerde mensen. De aanname voor Duitsland is dat er 20.000 tot 30.000 meer doden zijn door de griep. Dit is de oversterfte. Van de groep virussen zijn altijd 5 – 14 procent corona virussen. Laten we zeggen tien procent.
Stel dat we in de afgelopen jaren alle ernstig zieke mensen in het ziekenhuis zouden hebben getest op het coronavirus. (Dit is natuurlijk niet gebeurd) Dan zouden we verwacht hebben dat 2000 – 3000 mensen elk jaar aan de griep zijn gestorven.”

Sensationele ontwikkeling

“Blijkbaar is het zo dat virologen iets heel interessants hebben gedaan en met deze interessante creatie hebben ze ook de Chinese overheid geïmponeerd. De regering heeft hier iets heel groots van gemaakt. Plotseling was dit politiek heel erg belangrijk. Het ging ver voorbij het terrein van de virologen. Opeens werd overal op luchthavens gezichtsherkenning geïnstalleerd, koorts werd gemeten, de thermometer regelde het verkeer in de Chinese straten.

Dit was allemaal zo indrukwekkend dat het internationaal consequenties had. Politici moesten er zich mee bezighouden. Zij moesten een standpunt innemen. De regeringen gingen te rade bij hun eigen virologen en zij bevestigden dat dit virus zorgwekkend was en stelden voor een test te ontwikkelen om het virus te meten zoals in China.

Een netwerk van informatie en meningen heeft zich toen ontwikkeld in deze vakgroepen. En de politiek heeft zich tot deze vakgroepen gericht die daarmee waren begonnen. Dat leidde ertoe dat politici hun argumenten gingen gebruiken. Ook om in te schatten wie moest worden geholpen en welke maatregelen genomen moesten worden. Alle beslissingen zijn daarvan afgeleid.”

Sprookje

“Nu is het moeilijk om te zeggen:”Stop. Er is niets aan de hand.” Dit doet me denken aan het sprookje van de koning zonder kleren. Alleen een klein kind kon zeggen:”He, hij is naakt.” Al die anderen rondom de regering, de raadgevers, die hebben allemaal meegespeeld en meegedaan aan de hype. Op dit moment ontbreekt de rationele kijk.

We zouden vragen moeten stellen als:

“Hoe kwam je erachter dat het virus gevaarlijk is?”
“Hoe was het hiervoor?”
“Hadden we vorig jaar niet hetzelfde?”
“Is het wel iets nieuws?”

Dat ontbreekt. De koning is naakt.”

Vertaling tekst Dr. Wodarg, Rob Vellekoop, 7 april 2020

Meer artikelen met kritische artsen aan het woord

Medici die zich geen #corona crisis laten aanpraten (2)

Arts over #corona virus, niemand durft nog te zeggen: Stop, er is niets aan de hand

NL longarts legt in 8 minuten absurditeit #corona maatregelen bloot

Artsen zeggen tegen massa media dat #Corona een fake crisis is (deel 1)

15 Comments

 1. De economie wordt gesloopt door de maatregelen maar was al jaren op et randje van omvallen, veroorzaakt door het beleid van zogenaamde groei, na dit griepje zal de regering zeggen dat het griepje de oorzaak was om hun handen in zogenaamde onschuld te wassen. Parlement is van het franse parler en mentir, das praten en liegen. Ik heb goede hoop dat het volk nu wakker wordt en weer voor elkaar gaan zorgen in plaats van voor praatjesmakers.

 2. Ze zijn zo druk om onze gezondheid te beschermen maar vergeten dat de bedrijven die dicht moesten over de kop gaan met aanverwante klachten lichamelijk psychisch financieel, kinderen die thuis moeten blijven, misbruik, mishandeling enz. De ouderen die zo nodig beschermd moeten worden ( ik hoor daar ook bij ) vereenzamen, geen of weinig contact, gaan niet naar de dokter uit angst om NOG zieker te worden, mijn buur vrouw is laatst bij een wandeling met haar honden vervelend gevallen wat haar de dag er op heel veel pijn bezorgde, is daarom naar een 1e hulp gegaan ( ondanks de pijn ) met de auto er werd vast gesteld dat ze een aantal ribben gescheurd had van daar de enorme pijn 1 dag later vertelde ze het mij ” ik vroeg haar waarom ze mij niet gevraag heeft ” haar antwoordt ” ZOU JIJ MIJ DAN GEBRACHT HEBBEN ? ” het is te triest voor woorden dat men dit ons aan doet

 3. Weet je wat handig zou zijn, een link naar de bron van het verhaal.

 4. Niemand durft het nog te zeggen? Ik zei het al vanaf december dat er helemaal niks aan de hand was en het overhyped wordt. Paniek om niks, maar 1 roepende in de woestijn hoort niemand.

 5. Dr. Wolfgang Wodarg is niet de minste. Hij was ook degene die onderzoekers naar de varkensgriep en concludeerde dat hier iets niet in de haak was. Op zijn site wodarg.de is nog meer info te vinden. Als de site niet platgelegd is. Want dit is de afgelopen dagen al vaker gebeurd. Over den duur gesproken. Ook aan te bevelen is de video van prof. dr. Martin https://youtu.be/EINUsGm8sEU

 6. De politiek komt dit virus goed uit. Frankrijk stond al heel lang in brand met gele hesjes protesten. Macron sprong een gat in de lucht. Nederland en Duitsland boerenprotesten. Allemaal over en uit.

 7. Pardon, ik ken een aantal Corona patiënten die nog nooit zo ziek zijn geweest en ook deze mensen zeiden wat een gedoe vanwege een griepje. Ze hebben hun woorden terug genomen. Er is wel dergelijk iets aan de hand. Als je kijkt naar Amerika 21.000 doden in een paar weken dan moet je toch een lichtje gaan branden en ja tuurlijk elke dag sterven er mensen maar mensen iedereen spreekt zich tegen. Alle virologen spreken zich tegen dus aub we kunnen niet met zekerheid stellen of deze meneer gelijk heeft. Ook hij weet nog niet voldoende over dit virus.

 8. Pardon, het feit dat je een aantal heel zieke Corona patiënten kent is nog geen steeds geen aanleiding een heel land op slot te gooien en een dictatuur uit te rollen met huisarrest. Wat de doden betreft niet alleen Corona maar vele ziekten eisen slachtoffers, we kunnen moeilijk voor iedere ziekte die de kop opsteekt iedere keer weer iedereen thuis opsluiten en wachten op het zogenaamde wondermiddel het vaccin. Ziektes zijn een gegeven dat hoort bij de mens al vele duizenden jaren. Dit is de eerste keer in de geschiedenis dat het autoriteiten wereldwijd lukt op de een of andere manier mensen hun vrijheid af te pakken onder de dreiging van ‘anders wordt u ziek’.

 9. Rond je slaat de Spyker op zijn kop zonder het virus waren alle bubbels ook geknapt en zouden mensen wereldwijd het vertrouwen hebben verloren in de overheden met alle gevolgen van dien dit virus komt nu bij uitstek van pas om alle verliezen straks op af te schuiven , ik zou wensen dat dit in de media kon komen zodat ook de ogen van kudde dieren zouden opengaan.

 10. Het is inmiddels 8 augustus en de idioterie loopt volkomen uit de hand, gisteren heeft de vorige baas van het RIVM gezegd dat voor de 1,5 meter OOK geen bewijs is , net als voor de mondkapjes, toch vindt hij dat iedereen zo’n muilluier op moet zetten om een duidelijk signaal af te geven…

 11. Er is niemand aan Corona overleden. Het stelt dus niets voor. Bangmakerij is aan de orde van de dag. Niet op reageren. Aks er later nog eens iets echt erg gebeurt zijn we onverschillig door alle nep waarschuwingen.

 12. Vreselijk is het. Ik ben 74 jaar heb gevlogen ben op bezoek geweest doe zelfoto boodschappen ga uit eten.
  Mijn kleinkinderen pubers komen logeren.

  Besmetting maar niemand is dood of gaat dood. Soms weet iemand niet eens of zij of hij ziek is.

  Wij worden robots kinderen worden angstig voor mensen.

  Niemand denkt na. Neemt alles aan.

  Gehersenspoeld zijn wij.met lichte klachten thuis isolutie

  Ik ben zo vreselijk boos. Al die jonge mensen failliete

  Ga op vakantie ik heben niets van gran canaria gekregen
  Het was een heerlijk

 13. Dit regime Rutte en zijn kompanen moeten ter verantwoording geroepen worden zoals de fout mensen na de jaren veertig. Zij plegen zware misdaden tegen de menselijkheid, tegen de grondwet en tegen code Neurenberg.

 14. Lees ook reiner Fuellmich. Duitse advocaat is alles aan het uitzoeken Zegt de aanstichters moeten worden gestraft dit is een misdaad tegen de mensheid. Wolfgangs. Woodarg is longarts zegt vooral het vaccin niet te nemen is levens. Gevaarlijk Zie ook op vaccin vrij de video van Rener Fuellmich.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.