Wim Hof Methode: ieder mens bezit wonderbaarlijke vermogens

Uitgerekend in deze tijd van waanzin en de suggestie dat een mens zonder vaccin niet verder kan leven is de Wim Hof Methode precies dat wat ieder nodig heeft. Wim legt in dit boek zijn methode tot in detail uit. Het is een gids om ‘het verborgen potentieel van je lichaam te ontsluiten”. Het gaat zelfs zover dat we een vijfde zintuig kunnen leren gebruiken!

Verbazingwekkend

Wim Hof, ook bekend als de Iceman, heeft verbazingwekkende prestaties geleverd. Hij deed dit zuiver en alleen om aan te tonen wat ieder mens kan met zijn lichaam en geest. Hij weerstond extreme temperaturen, verbrak wereldrecords en liep op blote voeten door woestijnen en ijsvelden.

Hij schrijft in zijn boek:

“Ik hoop je te inspireren om de immense kracht van je geest te ontketenen en daardoor weer controle over je lichaam en leven terug te krijgen.”

De naam Iceman draagt hij omdat hij met name een aantal koude records op zijn naam heeft.

Geloof in jezelf

Je kunt met deze methode onder andere chronische ontstekingen terugdringen en symptomen verlichten. De basis van de methode is eigenlijk de kracht van het geloof in onszelf. Je kunt jezelf er meer energie door geven, minder stress en een sterker immuunsysteem.

De pijlers van zijn methode zijn
– blootstelling aan kou
– bewust ademhalen
– kracht van de geest

Ins en outs

Hij legt alle ins en outs uit. Daarnaast de filosofie en wetenschap die de basis vormt. Steeds zoekt hij de wetenschap op om bewijzen te leveren.
Wim besteedt aandacht aan:
* Adem: versterk de biochemie in je lichaam, train je focus en laad jezelf helemaal op
* Kou: sterk je cardiovasculair systeem aan en activeer de onaangeboorde kracht van je lichaam met veilige oefeningen in de kou
* Mindset: verhoog je wilskracht en vergroot je innerlijke helderheid en aangeboren levensvreugde
* Spiritueel ontwaken: ervaar hoe ademhaling, kou en mindset je de schoonheid van je ziel laten zien
* Wetenschap: de voordelen van deze methode zijn inmiddels door acht universitaire onderzoeken bevestigd

Vijfde zintuig

In het boek komt ook het vijfde zintuig aan de orde. Het vijfde zintuig of interoceptie verschaft ons informatie over de innerlijke toestand van het lichaam.
Wim Hof vertelt hoe je in een staat van verhoogd bewustzijn kunt komen met behulp van dit extra zintuig. In een oefening beschrijft hij hoe je je immuunrespons kan activeren!

Het lukte Hof, in een wetenschappelijke test, om een reactie op een injectie met een schadelijke bacterie te onderdrukken. De kracht van onze geest reikt met andere woorden verder dan we ooit voor mogelijk hebben gehouden.

Kan je het je voorstellen, dat de mens deze wonderbaarlijke capaciteit bezit?

Kracht

Juist nu ben ik ontzettend blij met het werk van Wim Hof. Hij is al veertig jaar met deze methode aan de gang om deze uit te dragen. De mens bezit wonderbaarlijke krachten, het enige dat moet gebeuren is de verantwoordelijkheid te nemen en deze op te zoeken en te trainen.

In een tijd waarin iedere dag ieder mediakanaal schreeuwt dat het vaccin de enige oplossing is, kan iedereen terugvallen op zijn eigen lichaam. Koester het, leer het kennen en gebruik de inzichten van Wim Hof om niet in de waanzin mee te gaan. Alsof we niet meer kunnen vertrouwen op ons wonderlijke lichaam en geest, maar op de geneesmiddelenindustrie om nog verder te kunnen leven.

Wim, bedankt voor je geschenk aan de mensheid! Nu komt het er alleen nog op aan dat ieder mens de verantwoordelijkheid neemt voor zichzelf en ook op zichzelf gaat vertrouwen. (in plaats van op een overheid of ‘wetenschap’)

Oefening

Iedere dag doe ik de koude douche en de ademhalingstechniek. Met dit boek kan ik dit nog verder verfijnen. Ik kan ook op zoek gaan naar mijn vijfde zintuig en mijn lichaam motiveren zichzelf te gaan helen.

Het is geen pretje, zeker in de winter vind ik een koude douche onaantrekkelijk, maar die plotselinge kou, die door merg en ziel gaat, doet iedere keer weer iets met me.

Het is mijn signaal, mijn wake-up call, dat ik tot in iedere vezel van mijn lijf LEEF!

Het boek “De Wim Hof Methode, overstijg jezelf met the Iceman” is verkrijgbaar bij de sponsor van DLM Plus, Academy of Happiness.

 

Rob Vellekoop, 5 juni 2021

2 Comments

  1. goed boek, douche nu iedere dag koud af, normaal kom ik iedere winter 2 a 3 kilo aan, dit jaar niet heel apart, ik voel mij er goed bij, mijn schoonmoeder had altijd een hoge bloeddruk, nu niet meer, doucht iedere dag koud af, boek is een aanrader

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.