Verminder straling met 13 tips

Foto 123rf

De strijd tegen het invoeren van 5G is in volle gang. De mobiele voorgangers 1G, 2G, 3G en 4G zijn echter al langere tijd ingevoerd en zorgen voor veel straling in en om het huis. Als 5G daar nog eens bij komt is het zaak om nog voorzichtiger te zijn en te weten wat je er minimaal tegen kunt doen.

Voor de meeste mensen zijn dit de bronnen van elektromagnetische straling (EMS), de wifi-router thuis, op het werk of school, de draadloze computer, gsm, de smart meter en de zendmast in de buurt (straks of nu al via de lantaarnpalen).

Op de volgende manieren kan je ervoor zorgen dat je lichaam minder straling te verduren krijgt.

Wifi en computer

 • Zorg dat de wifi-router niet in de buurt staat van je computer, slaapkamer of van de plaats waar het gezin veel aanwezig is.
 • Vervang de draadloze muis of toetsenbord door eentje met kabel.
 • Zet ‘s nachts je wifi-router uit. Trek de stekker eruit, schakel in/uit met een timer of doe dit met een tijdschema via de instellingen.
 • Vervang wifi permanent door alle computers te verbinden met de kabel.

GSM

 • Bel zo veel mogelijk hands free of met headset: iedere centimeter afstand tussen je mobiel en je gezicht helpt enorm.
 • Draag de GSM niet op het lichaam of dicht er tegenaan.
 • Schakel de wifi optie uit als je hem niet gebruikt en zet de gsm zoveel mogelijk in de vliegtuigstand.
 • Bluetube oortjes verminderen de gsm straling, hierdoor kan het draad niet als een antenne naar je oor gaan werken.
 • Gebruik zoveel mogelijk de vaste lijnstelefoon (als je die nog hebt).
 • GSM versterkt zijn output als het signaal zwakker is, dus bij een zwakke verbinding stuurt je toestel duizenden keer meer EMS.

Test EMS in je omgeving

 • Maak EMS zichtbaar met een EMS meter

Slimme meter

 • Een slimme meter zorgt voor meer elektromagnetische straling in huis, terwijl dit apparaat wettelijk niet verplicht is. (lees verder)

(daarnaast – De slimme meters bieden stille toegang tot huishoudens en daarmee is het zelfs mogelijk dat de energiemaatschappij niet levert op basis van de wensen van de consument, maar op basis van wat de leverancier wil leveren!
– De overheid krijgt de mogelijkheid de burger via de meter te observeren, er is immers heel wat af te leiden van het energieverbruik, bijvoorbeeld het aantal mensen dat aanwezig is of juist niet en vooral ook wanneer.
– Op deze manier kan ook de energielevering gemakkelijk worden stopgezet door overheid of energiemaatschappij om het gedrag van de consument te beïnvloeden.
– Kan gevaar voor brand opleveren
– Gevaar voor hacken)

Shungite

 

Het gemakkelijkste middel tegen overmatige elektromagnetische straling is afstappen van mobiele telefonie (van 1G tot en met 5G). Dan kunnen we nog steeds uitstekend bereikbaar zijn, maar dan via de vaste lijn. Waarschijnlijk is deze optie onbespreekbaar voor de jongere generaties die zich niet meer kunnen voorstellen hoe een wereld er zonder gsm uitziet. Dat is spijtig.

Rob Vellekoop, 7 mei 2020

4 Comments

 1. Leuk en aardig deze tips,maar is een druppel op een gloeiende plaat. Ik hoop dat de rechter verstandig is en een onderzoek eist,totdat blijkt of het veilig is of niet en in de tussentijd de uitrol stopt. Daar ga ik voor. Andere variant is onbespreekbaar.

 2. Ik keek even na of de blue tooth oortjes zonder draad veilig zijn, maar helaas de straling gaan direct je hoofd in. Lijkt me geen goed advies dus.

 3. Kijk anders even naar aarding, aarde lakens, aardings matten e.d.
  Er is een enigszins betaalbare site hier in Nederland
  Zijn ook meters te koop waarmee je straling kunt meten en het verschil kunt meten met en zonder aardings product
  Ik en mijn jongste dochter zijn aardig gevoelig ervoor nml en slapen elke nacht op een aardings laken, het maakt voor ons veel verschil

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.