Horeca-ondernemer: ‘Ik weiger deze bullshit regels uit te voeren.’

Horeca-ondernemer en culinair avonturier Rene Pluijm heeft genoeg van de anti-corona maatregelen. Op Facebook zegt hij zonder draaien waar het op staat. Ook dat hij niet meedoet aan de coronasamenleving. Lees onderstaand zijn weiger-boodschap en bekijk het gesprek dat hij heeft met enkele BOA’s van de gemeente Velsen.

IK WEIGER

Al vanaf dag één kan ik mij niet vinden in de koers die met betrekking tot het coronavirus wordt gevaren, en waar de meeste mensen, in vertrouwen dat de overheid goede keuzes maakt, als ja-knikkers achteraan hobbelen.

Angst, non-wetenschap en censuur worden gebruikt om ons grootschalig te manipuleren. Naarmate ik mij er verder in de materie verdiepte groeide de onrust en vroeg ik mij af waarom ik mij wettelijk zou moeten conformeren aan wanbeleid waarvoor niemand heeft gekozen (tenzij je na deze wanvertoning nog gelooft in schijndemocratie)

De totale onwerkbare, onuitvoerbare en oncontroleerbare nonsens die nu over ons en mijn horeca collega’s wordt uitgespuugd is voor mij de grens: IK DOE NIET MEER MEE, en ben bereid daartoe de consequenties te accepteren, dan wel in een later stadium juridisch aan te vechten.

Noem het een stille vreedzame revolutie.

In een later epistel zal ik proberen uit te leggen, voor zover dat nog nodig is want er worden eindelijk meer mensen wakker, waarom ik mij niet kan vinden in het trieste beleid van Rutte & kompanen, waarin eindelijk langzaam maar zeker de eerste haarscheurtjes verschijnen.

In bijgaand filmpje (sorry slecht geluid) kun je zien dat goed geprogrammeerde handhaafslaven ons terras overvielen en een inbreuk deden op de grondwettelijke vrijheden van onze gasten en onszelf (overigens terwijl overal om ons heen op straat ‘kluiten’ mensen samen genoten van het zonnetje) Het zelfdenkend vermogen van deze mensen is zoals bekend nulkomma nul want: ‘befehl ist befehl!’
Na ons vermanend / dreigend te hebben toegesproken, want natuurlijk werkt de angst voor een buitenproportionele boete bij de meeste ondernemers, werden foto’s gemaakt en vertrokken de mannen op jacht naar nog méér boeven.

Als ‘positivist’ tracht je dan deze negatieve gevoelens om te buigen naar kracht, het bracht ons op het menu van komende zaterdag.
Op één of andere manier moest ik denken aan de ballen van Rutte en wat ik daar graag mee zou willen doen. Opeens had ik het!

RUTTEBALLEN

Ingrediënten:
Het zijn uiteraard Liberale ballen: 50% rund, 20% varken, 20% lam
De bittere boodschap: snijbietstamppot
Zoet zal de toekomst zijn: gekarameliseerde rode ui
Zuur in de nasmaak: balsamico azijn
Zout in de wonden: uitgebakken spekjes
Gepeperd de rekening die wij betalen: madamme jeanette peper
Smakeloze blabla: paneermeel

Bijgerecht: snijbietstamppot met mondkapjes, ehh mondhapjes (krokante spekjes)

Zaterdag vanaf 12 uur af te halen, of lekker bij ons op te eten.
13.- pp

Natuurlijk hebben wij ook onze inmiddels klassieke steak sandwich en hamburger van de big green egg 15.- pp

En op vrijdag hebben we voor de borrelaars vanaf 16 uur de sNACKbAG klaar staan:

Rucolatapenade 100 gr
Ceviche 100 gr
Eitruffelsalade 100 gr
Worst 75 gr
Amandelen 100 gr
Radijsjes met echte boter
Croutons huisgemaakt
30.- twee personen

Gesprek

 

Rene Pluijm
Culinair avonturier, producent en presentator van diverse tv programma’s (oa Pluijm’s Eetbare Wereld RTL 4), schrijver, ‘kookdemonstrant’, inspirator, gastdocent, gedreven door cultuur & lokale voedselschatten
Pluijms Eetbarewereld nl

54 Comments

 1. Mooi geschreven.
  BOA betekent volgens mij:
  Bewust Onopgeleide Asshole

 2. Volgens Rutte tijdens de laatste persconferentie is er alleen sprake van adviezen en kan er tot niets worden verplicht mbt 1,5 meter. Dat klopt ook want je beny en blijft vrij om te gaan en te staan waar je wilt volgens de grondwet. Dus helemaal eens en moedig dat je een duidelijk standpunt inneemt. Is het handig om dit samen met andere ondernemers te doen en een proefproces uit te lokken?

 3. We zijn effe in gesprek?? Deze BOA’s staan dan ook zelf nog boven de wet?

 4. @Donald. Ik dacht eigenlijk Ben Eigenlijk Arbeidsongeschikt maar je jouwe is ook leuk.

 5. Wat een geweldige man, ik was altijd al groot fan van deze no nonsens man, maar nu vind ik René helemaal top super?

 6. Helemaal klaar mee, ik doe niet mee. Al zit ik in de zogenaamde risicogroep, ik laat me niet de wetten voorschrijven die niet de mijne zijn.

 7. Roerend eens met deze ondernemer ik sta zelf ook identiek in deze materie vanaf aanvang. Er is meer aan de hand vergeet Bill Gates en zijn handlangers de virologen aan Osterhaus incluis niet zij komen straks regelmatig en steeds nadrukkelijker voorbij! Lang leve de farmaceutische kolonialen!

 8. 99,5% van de nederlandse horeca accepteert de regels ter voorkoming van verspreiding van een, voor sommige mensen onder ons,dodelijke ziekte. Ik verbaas me altijd weer dat zo’n kleine groep zo’n groot podium krijgt.

 9. Beste René, ik heb twee restaurants en denk er precies hetzelfde over. Ik had het niet beter kunnen verwoorden als dat jij het gedaan hebt. Ik zal dit alles meenemen als de handhaving bij ons zal zijn. Mijn steun heb je !!!!

 10. Stoere man hoor. Wat fijn dat je solidariteit hoog in je vaandel hebt staan. Waarom ben je niet open gegaan toen de horeca net dicht was?

 11. Eindelijk iemand die deze waanzin aan de kaak stelt. Dikke pluim voor René. Gelukkig heeft het linksr luche met behulp van Halsema nu zijn eigen ramen ingegooid. Nederland wordt langzaam eindelijk wakker. Binnen een Ruttebal verorberen bij René. Hulde

 12. Hi René diep respect voor je commentaar in dit filmpje.
  Indien bij de uitbraak begin maart van Covid 19 efficiënte maatregelen genomen zouden worden had de chaos beperkt gebleven.
  Toen had verplichte mondkapjes en 1.5 meter wel effect gehad zonder de hele economie, waaronder horeca op zn kop te zetten.De schijnveiligheid die door Rutte en Co wordt doorgedramd gaat totaal voorbij de realiteit hoe we hier met zn allen kunnen leven.Goed gezond en lekker eten en drinken + ervan genieten en goede lichaamsbeweging en frisse buitenluchti is grootste wondermiddel! Daar bovenop een sausje va.n respect voor medemens, dier en natuur en we zijn dan echt goed bezig!
  Veel succes met je horecazaak en je aflevering Pluims Eetbare Wereld over Ierland zit diep in mn hart.
  SLAINTE en goed weekend,Dave

 13. Hi René diep respect voor je commentaar in dit filmpje.
  Indien bij de uitbraak begin maart van Covid 19 efficiënte maatregelen genomen zouden worden had de chaos beperkt gebleven.
  Toen had verplichte mondkapjes en 1.5 meter wel effect gehad zonder de hele economie, waaronder horeca op zn kop te zetten.De schijnveiligheid die door Rutte en Co wordt doorgedramd gaat totaal voorbij de realiteit hoe we hier met zn allen kunnen leven.Goed gezond en lekker eten en drinken + ervan genieten en goede lichaamsbeweging en frisse buitenluchti is grootste wondermiddel! Daar bovenop een sausje va.n respect voor medemens, dier en natuur en we zijn dan echt goed bezig!
  Veel succes met je horecazaak en je aflevering Pluims Eetbare Wereld over Ierland zit diep in mn hart.
  SLAINTE en goed weekend,Dave
  Sorry, Pluijms Eetbare Wereld

 14. Wat een ontiegelijke eikel deze horecakiller deze man snapt echt niet wat het probleem is begin een zaak in Brazilië honderde doden per dag. En jij praat over vrijgheid. Aandachtsgeile ben je.

 15. ?????? voledig mee eens, ik wil met mijn vriendinnen gewoon aan tafel in restaurant kunnen,1,5 meter van elkaar dinieren is een bull- shit

 16. Alhoewel dit een onpopulaire mening is op dit artikel, toch even: kijk even mee op menig IC unit en je begrijpt waarom er gehandhaafd moet worden. Op het moment dat we massaal besluiten weer bijeen te komen zal er een tweede golf volgen, zal mensenlevens kosten.

 17. Groot gelijk die waanzin moet ophouden.
  Werk heel de week echter ontspanning is er niet meer bij ,weg met de corona maatregels en dictator Rutte

 18. Toppie! Doodmoe van die Ja-knikkers. Ik doe er niet aan mee. En de denegrerende opmerking naar de filmster, evenals de “alles voor de volgers” opmerking aan het einde van het filmpje, laat wederom zien wat een arrogante BOA er bij Rene rondloopt.

 19. Ach kijk, ja ieder z’n eigen regels, dan wordt het wel wat! Gelukkig worden regels bedacht door mensen die wel verstand van zaken hebben. Lekker naar je collega’s toe ook die wel ondernemen willen in een eerlijk speelveld.
  Dus niet jezelf zielig vinden en afgeven op een ander, maar toon kracht en moed en maak er wat van!

 20. Neem aan dat hij niet geholpen wil worden als hij heeft of doorgeeft corona

 21. Top eindelijk iemand die vanaf het begin zijn twijfels heeft gehad en daar ook voor uit durft te komen Van mij krijg je een pluim

 22. Toevallig kwam op dit stukje terecht. Ik ben het eens met de ondernemer en vind het oprecht dapper wat hij doet.

  Waar ik mij druk om kan maken is dat, in reactie op dit stukje, sommigen het nodig vinden om BOA’s met de grond gelijk maken. Dat is toch nergens voor nodig? Natuurlijk zijn sommige alleen in staat om de regels op te volgen, maar in het filmpje was volgens mij een prima dicussie aan de gang en werd het netjes opgelost. Een BOA doet ook zijn/haar werk. Als je het dan nodig vindt om neerbuigend te doen over deze beroepsgroep, dan ben je zelf ook niet meer waard dan de omschrijving die je aan deze mensen geeft.
  Daarnaast leidt het af waar het echt om gaat. Het ter discussie stellen van de noodverorderingen en zoeken naar alternatieven om het virus in te dammen en toch de economie draaiende te houden.

 23. Het podium is blijkbaar niet groot genoeg, want de rest (volgens jouw opgave 99,5%) volgt gedwee de instructies op nadat eerst de bevolking doodsbang is gemaakt voor een virus waarvan de identiteit nog niet eens is vastgesteld.

 24. Hmm. Ik merk dat jij je nog niet echt in literatuur over het vermeende corona virus hebt verdiept. Dat is jammer. Dan trek je natuurlijk heel snel de verkeerde conclusies.
  Je zou alle verklaringen van artsen die op deze site zijn verzameld eens kunnen lezen.

 25. De indoctrinatie heeft op jou de uitwerking niet gemist. Ik raad je aan eens wat andere literatuur over corona te lezen dan wat NPO en aanverwante je iedere dag voorschotelen.
  Op deze site bijvoorbeeld passeert een hele rij medici de revue die een andere mening hebben dan de WHO, RIVM en Rutte.

 26. Mensen die wel verstand van zaken hebben, bedenken de regels?

  Was dat maar waar! Die goedgelovigheid zorgt er voor dat we iedere keer via de salami techniek er ‘verstandige’ regels bij krijgen zodat we iedere keer een stuk vrijheid inleveren.

 27. Wat een topper deze man. Gewoon lekker rustig in discussie gaan en met goede argumenten aankomen ??

 28. Onnozelaar hoe kan je de 100% verantwoording nemen als er mensen besmet raken .

 29. Wat ‘n pannekoek.ze moesten zijn zaak sluiten voor altijd. en een fikse boete geven.

 30. Waarom? Omdat hij niet braaf de regeltjes volgt? Is dat zijn misdaad?

 31. BOA Sticker vergeten op nieuwe brandblusser heeft ook een certificaat toch € 750 boete . Vaartijdsn boek een regel op nieuwe bladzij A1 nog niet ingevuld € 1500 boete. Ik noem ze Ned. Super Burgers of Systeemmatisch Schrijvers.

 32. Wanneer gaan we nu eens massaal de straat op? Wie met invloed en veel volgers plant een datum en roept iedereen op? En dan vóór de noodwet van kracht gaat. Laten we als volk toch niet gebeuren?!!

 33. Quote: “Angst, non wetenschap en censuur worden gebruikt om ons grootschalig te manipuleren. Naarmate ik mij er verder in de materie verdiepte groeide de onrust en vroeg ik mij af waarom ik mij wettelijk zou moeten conformeren aan wanbeleid waarvoor niemand heeft gekozen (tenzij je na deze wanvertoning nog gelooft in schijndemocratie)”

  En: https://youtu.be/H-2in_Z66F8

  Vandaar dus

 34. Precies zoals dat je geleerd is. Als je stout bent (niet braaf luistert naar wat je wordt opgedragen door pappa of mamma of overheid) dan krijg je billenkoek Dat is de reden waarom miljoenen Nederlanders Rutte kritiekloos volgen. Rechtstreeks de volgende recessie in of erger.

 35. tsja, als je de hele dag naar de tv kijkt ben je natuurlijk hartstikke bang. Ga de (wáre) cijfers kijken en realiseer je dat we ongelooflijk gemanipuleerd worden. Ik vind deze ondernemer een voorbeeld voor mensen zoals ik, die niet bang zijn en zich niet laten voorliegen. Overigens: 40.000 doden PER DAG door honger, DAT is een echte pandemie.

 36. Uitstekend verwoord, alle restauranthouders van Nederland moeten hun brancheverenigingen oproepen om in het geweer te komen tegen deze maatregelen, in plaats van het over te laten aan de individuele horecaondernemer. De Duitse overheid heeft een rapport op laten maken door experts over de genomen maatregelen. Toen het rapport uit kwam was de minister er niet blij mee want het rapport maakte gehakt van de maatregelen. Is er iets mee gedaan in Duitsland of in Nederland, Nee. Alles wat ingaat tegen de WHO en RIVM regels wordt doodgezwegen of zelfs gecensureerd.

 37. Iedereen die alleen maar naar de staatsomroep kijkt en bang is. Kijk eens op de blauwe tijger. Of Jensen.nl. café weltschmertz enz. En besef dat het vrijheidsberoving is. Dictatuur. Verplicht vaccin? Ach… misschien niet verplicht. Maar al vervelende consequenties. Ik ben 71 en niet bang voor corona. Mijn immuunsysteem is goed. Ik vind dit ook vreselijk voor onze jongeren. Geen recessie maar depressie. En mijn oudere vriendin van 94 in verpleeghuis. 9 maart voor het laatst gezien dat is toch geen kwaliteit van leven? Stop de lockdown. Weg met die angst. Er is nog steeds geen piek gekomen. Niet met de paasdrukte. Niet met de pinksterdrukte. En ook niet door de Dam. Dat zegt toch genoeg. Veel succes met je aktie

 38. Een moedige ondernemer! Tijdelijk 1,5 meter prima, maar voor langere tijd 100% asociaal en onhoudbaar. Er is geen wetenschappelijke en juridische basis voor de 1,5 meter samenleving.

 39. kom in verzet tegen de 1,5 meter en mondkapjes.Gooi de angst van je af en word wakker;Leggen ze de 1,5 meter in een wet vast,dan zijn we verloren,dan volgt een covid paspoort en een vaccin en zijn we slaven,waarmee gedaan kan worden wat ze willen.Denk niet dat gebeurt niet,dat kan niet.Kom in verzet tegen deze regering,anders is je leven voorbij.

 40. Geweldige actie! We moeten opkomen voor onze vrijheid ????Weg met het nieuwe “abnormaal” het is gewoon misdadig

 41. Tonnie:Eindelijk zijn er ondernemers die niet langer wachten en hun zaak niet opofferen aan de Rutteballen.
  Wij nemen onze vrijheid terug en bill gates is er nu ook klaar mee steek de rommel maar in je hol.
  TERUG NAAR NORMAAL.

 42. Zo dapper,geweldig vind en vond ik het….
  We horen/zien niets meer van René Pluim. Hoe gaat het nu met hem,weet iemand dit?

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.