Nieuwe uitbraken van coronakolder

Over corona of covid-19 hoor je steeds minder, terwijl de coronakolder als maar groter lijkt te worden. Gelukkig de ergernis hierover ook, dat kan mensen wakker maken. Als ze tenminste bereid zijn minder tv te kijken waardoor de corona indoctrinatie achterwege blijft en ze weer opgelucht, verstandig en zonder angst kunnen ademhalen.

Ouderen in gevangenschap

Het houdt niet op, de kolderieke coronamaatregelen blijven zich opstapelen. Het verdriet en de ellende die over mensen uitgestort wordt ook, nadat ze hun rechten hebben verloren. Met name de ouderen in verzorgingshuizen beginnen zich steeds meer te realiseren dat ze gevangen zitten, met weinig tot geen kans op vrijlating. Immers het verschrikkelijke coronamonster ligt, volgens Rutte, nog steeds op de loer.

Wat dacht je van deze oudere heer op Texel die de gevangenschap niet langer kon volhouden in het tehuis en ‘s morgens op de fiets ervan door ging. Volgens NH Nieuws moest hij bij terugkeer wel voor straf 2 weken in quarantaine.

En dan dit aangrijpende verhaal over een stel mensen dat hun moeder, die zit opgesloten in het tehuis, niet meer mag bezoeken omdat ze het raam waardoor ze moeder eten brengen vijf centimeter te ver opengezet hebben. Later zullen ze zelfs door de politie gearresteerd worden. Kijk zelf maar even.

Of deze oude heer die geen zin meer heeft om verder te leven in een door coronamaatregelen vergiftigde samenleving.

Tegenstrijdig

De noodverordeningen, waarop de coronamaatregelen nog steeds zijn gebaseerd, blijken innerlijk tegenstrijdig. Zo verbiedt Artikel 2.1 bijvoorbeeld samenkomsten, maar in artikel 2.2 staat dat het vormen van een groep ‘van drie of meer personen’ – dus ook tienduizend man – is toegestaan. Dan moeten de deel­nemers wel onderling anderhalve meter afstand houden.

Of het bericht dat de 1,5 meter ingevoerd is zonder overtuigend bewijs dat het besmetting voorkomt. Maar ondertussen wordt wel de maatschappij erdoor volledig op zijn kop gezet.

NS ontspoort

In het reglement van NS staat nog dat reizigers zowel in de trein als op de perrons hun mondkapje moeten dragen. In de praktijk blijkt de brave NS toch buiten de praktijk gerekend te hebben. Met mondkapjes kunnen op de stations geen consumpties worden gebruikt. Dus als zij zich strikt aan hun regels houden, kunnen zij alle koffie- en theeschenkers definitief naar huis sturen.

Ondertussen mijden steeds meer mensen de trein, want wie wil als gemuilkorfd dier opgesloten worden.

Trouwens NS roept de potentiële reizigers zelf op zo min mogelijk de trein te gebruiken. Wie dit ontmoedigingsbeleid straks moet gaan betalen is wel duidelijk, denk ik.

Wat mij ook is opgevallen bij NS zijn de nagenoeg lege treinen. In treincoupés zit vaak een enkele reiziger braaf met mondkapje op. Geen mens die het nut hiervan inziet, maar toch maar gehoorzaam zijn, anders zetten boze medewerkers je uit de trein.

Demonstreren op de centimeter

De demonstratie van 30 mei in Den Haag was vooraf een gevecht om de vierkante centimeter. De burgemeester van de stad van ‘Vrede en Recht’ wilde wel een vergunning voor een demo afgeven, maar dan voor maximaal dertig mensen op een klein afgebakend stukje gras.

De organisatoren, ook niet voor een grasspriet te vangen, kwamen daarop met het voorstel 100 demo’s van 30 mensen te houden. Hierop reageerde de massa media met de spannende titel ‘Den Haag doorziet trucje van demonstranten: ‘Ze proberen coronaregels te omzeilen’’.

Ach ja, er zijn gelukkig steeds meer mensen die de misselijkmakende overheidspropaganda van de massamedia doorkrijgen. Ook hier draaien ze de boel om. Niet de organisatoren kwamen met een truc, maar de burgemeester om het demonstratierecht te frustreren.

Waterpret

Voor de onschuldige kijker lijkt dit affiche van de overheid een carnavalsgrap. Toch is het bloedserieus. Zelfs op boten regeert de coronawaanzin.
Niet alleen op de boot moeten mensen afstand houden, maar ook tussen de boten onderling gelden de heilige regels.

Waarschijnlijk zijn de ambtsdienaren de enigen die dit serieus nemen en zonder in de lach te schieten deze ‘intelligente’ regels handhaven.

Bord

Met dank aan Jack van Dijk die dit bord in Dordrecht fotografeerde.

Zwemplassen

Ook coronakolder ontdekt? Meld het ons alstublieft per mail.

Rob Vellekoop, 5 juni 2020

5 Comments

  1. die 1,5 meter is er énkel om de mensen beter te kunnen scannen. Zodra de massa dáár achter komt is het afgelopen. Ik loop hier in Portugal buiten zonder mondkap/muilkorf en als iemand er een opmerking over maakt zeg ik dat het gevaarlijk is omdat je geen frisse lucht meer binnen krijgt. Bij een aantal heb ik al een positieve reactie gezien. AL deze waanzin is de laatste stuiptrekking van een failliet systeem en zal niet te handhaven zijn. DUS, AF dat ding en gewoon weer lekker met elkaar praten en knuffelen.

  2. Ik zit met tranen in m’n ogen deze filmpjes te kijken. Hoe is het mogelijk dat wij het met z’n allen zo ver laten komen?

  3. Die corona testen deugen ook voor geen 1 1/2meter. want als je dat virus verwerkt hebt en imuun bent dan is er in je lichaam altijd de rest virus die niet shcadelijk is. Maar als je getest wordt, dan wordt je wel positief genoemd. Dus flaumekul die testen.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.