‘Zo wil ik niet leven, ik wil een vrij leven voor mijzelf en mijn kinderen’

Een vrouw maakt mee dat de politie haar huis binnenvalt, omdat de buren bang zijn voor coronaverspreiding…..Voor iedereen die denkt dat het met de Spoedwet wel allemaal zal loslopen.

Ik ben diep geraakt afgelopen weekend, in het diepst van mijn Ziel. Ik ben bang gemaakt, boos geworden, ze willen mijn vrijheid afnemen, ZE HEBBEN MIJN VRIJHEID AFGENOMEN!!!
Ik dacht dat ik al wakker was en nu WEET ik dat we nog lang niet wakker genoeg zijn.

De noodwet laat invallen thuis toe.
De noodwet zegt dat er geen huiszoekingsbevel nodig is als ‘men’ een vrees voor de onmiddellijke verspreiding van Covid19 heeft.

Een vrees die NIET op feiten gebaseerd is.
Ik ben dus afhankelijk van de ‘vrees’ van buren, voorbijgangers, ieder willekeurig mens! Sta daar even bij stil!

Terwijl alle landen de noodverordeningen opheffen, wil Nederland de maatregelen in een wet vastleggen.

(Uit de noodwet:
‘Indien door een gedraging of activiteit in of vanuit een besloten plaats een ernstige vrees voor de onmiddellijke verspreiding van covid-19 ontstaat, kan de burgemeester bevelen die gedraging of activiteit te staken en de daar aanwezige personen bevelen zich onmiddellijk te verwijderen.’) WIJ WAREN BUITEN!

Het loopt wel los, denken velen.
Tot het niet meer losloopt…

En afgelopen weekeinde liep het niet meer los, we waren met 20 mensen, in een prachtige tuin, bezig met het voorbereiden van een Vuurloop. Vergunningen en toestemming waren aangevraagd. De burgemeester en gemeente waren op de hoogte en hebben toestemming gegeven. Geen vuiltje aan de lucht zou je denken.

TOTDAT de buren en voorbijgangers de politie belden. Met gillende sirenes, groot machtsvertoon en agressie werd de vrouw des huizes tegen de grond gewerkt. Ze raakte gewond, een ambulance die was gebeld werd teruggestuurd. Medische hulp werd dus geweigerd!!! We werden beschimpt, vernederd en van onwaarheden beticht.

Het terrein moest binnen 20 minuten ontruimd, snel, onder druk en dwang. De politie heeft onze gegevens. IK VOEL ME NIET MEER VEILIG!
Adrenaline heeft me erdoorheen geholpen op dat moment.
Afschuwelijk als een op machtsbeluste politie-agent en zijn partner, een meisje van nauwelijks 25 deze macht over je hebben.

HET LOOPT NIET LOS MENSEN!!!
WORD WAKKER EN ZEG NEE!!!
UIT LIEFDE VOOR JEZELF

Zo wil ik niet leven en ik wens een vrij leven voor mijzelf, mijn kinderen en kleindochter.
EN… IK ZAL ERVOOR STRIJDEN!!!

Een bericht van Petra Koopmans op Facebook.

14 Comments

 1. Dit is inderdaad een heel triest voorbeeld van hoe de VerNederlandse maatschappij in toenemende versnelling de spekgladde helling richting fascistoïde matrix afglijdt.

 2. De NL opverheid wil het land naar een Nazi staat terugbrengen, waarbij de angst zegeviert. Zo kunnen andere verborgen agenda’s verder uitgerold worden.
  Lees maar eens het boek van John Rider: Schaduwen achter de Schermen!

 3. Hallo Nederlanders verzamel u, of laten wij ons als makke schapen naar het offerblok leiden. Neen, dat doen wij degene die het hoogste offer hebben gebracht voor onze vrijheid toch niet aan!! Hebben wij dan als volk niet geleerd dat vrijheid het grootste menselijke goed is wat er bestaat, of wil JIJ terug in de tijd van de geweldige GESTAPO, KGB en al die andere mens onterende dictatoriale regeringen. Zelfs een deel van onze wetsdienaren zijn het er niet mee eens en vinden dit een grote aantasting van ons artikel 1 van de grondwet.
  Hoop jullie allen dan ook te zien op 21 juni om dan gezamenlijk voor onze vrijheid te strijden.

 4. Artikel 1: “Allen die zich in Nederland bevinden, worden in gelijke gevallen gelijk behandeld. Discriminatie wegens godsdienst, levensovertuiging, politieke gezindheid, ras, geslacht of op welke grond dan ook, is niet toegestaan.” En hoe is artikel 1 dan aangetast?

  Je kan wel verwijzen naar de nazi’s, de Gestapo, de KGB, maar die hebben jullie nooit meegemaakt, zeker? Geloof me, de overgrote meerderheid wordt met rust gelaten in een dictatuur. Het mooiste is dat er niets aan de hand is in een dictatuur. In Turkmenistan of Noord-Korea bijvoorbeeld is helemaal geen corona, maar ik betwijfel of jullie daar zouden willen wonen.

  Als je het hebt afgestemd met de burgemeester en de gemeente, waarom koppel je dat dan niet met hen terug?

 5. Beste Piet, je meent hopelijk niet wat je schrijft. Ik hoef helemaal niet naar de nazi’s te verwijzen. Kijk bijvoorbeeld gewoon naar de ouderen in verzorgingstehuizen die geen normaal menselijk contact met andere mensen meer mogen hebben. ER moet steeds 1,5 meter afstand zijn en een mondkapje. Wat dacht je van onze kinderen die gedrild worden in het 1,5 meter regime, dag in dag uit. Deze kinderen vinden afstandelijkheid en onmenselijk contact straks heel gewoon. Op deze manier kan ik alle maatregelen langs. Maar ik zou zeggen doe het zelf en zo niet dan is dat jouw probleem. Je bent niet verplicht de 1,5 meter samenleving te zien als gevangeniscel, maar helaas ben ik wel verplicht erin te leven. En dat bevalt me niet.

 6. Ik word bang van dit alles, ik voel mij niet meer op mijn gemak in dit land. Wat moet ik doen? Emigreren? Mijn voorouders hebben dictatuur meegemaakt, ik hoopte nooit meer!!!

 7. beste mensen,
  is het werkelijk zo moeilijk om enige tijd van je genoegens af te zien?
  en om er dan na enige tijd weer volop van te kunnen genieten

  de personen die tegen maatregelen zijn
  zijn niets anders dan grote egoïsten en betweters
  daar kennen we in de wereldgeschiedenis genoeg mooie voorbeelden van
  en die lopen meestal heel slecht af

  doe normaal dan doe je gek genoeg
  is een gezegde wat in Nederland zonder te liegen
  tot mooie resultaten leidt

  diegenen die corona ontkennen stellen de levens
  van gevoelige mensen in gevaar
  ik zou zeggen verdiep je eens in de echte feiten
  en maak daarna pas op de plaats
  om te voorkomen dat je anderen schaadt

  de nieuwe generatie (na jaren 80) spoort niet
  opgevoed zonder enige moraal en verpest als zij zijn
  het is ikke ikke ikke en de rest kan stikken

  ik schaam me soms een Nederlander te zijn
  en vraag me af waarom mensen altijd ageren tegen zaken
  die in wezen goed zijn en toch niet veranderd kunnen worden
  en die niet voor niets verankerd zijn in onze mooie wetten
  in Nederland is het nog moeilijk om een misdaad te verdoezelen

  richt je attentie op en zet je in voor echt belangrijke zaken
  ipv het de medemens moeilijk te maken
  ja er is weinig discriminatie in Nederland
  en ja de black lives matter-organisaties gaan over de streep
  van wat de gezamenlijke populatie Nederlanders acceptabel vinden

  hebben ze na al die jaren geluk zoeken in Nederland
  wat soms hun geboorteland is
  nog steeds niets beters te doen
  dan ligt dat toch echt aan hen

  als je werkelijk om je medemens geeft
  houd je de corona-regels in acht en probeer
  je vanuit deze situatie een nieuwe manier te vinden
  om samen te leven zonder angst

 8. Dit zijn de consequenties van de corona maatregelen vertaalt in een wet.
  1,5 meter afstand tot elkaar houden

  Minister bepaalt hoe groot de groep voor samenzijn mag zijn

  Minister bepaalt welke publieke plaatsen we mogen bezoeken

  Minister maakt uit welk evenement of bezoek is toegestaan

  Minister kan extra maatregelen opleggen over hygiëne, of voor contactberoepen

  Bedrijven of de eigenaar van een publieke plaats moet zorgen dat bezoekers zich aan de regels houden

  Bij positief testen zijn dwangmaatregelen mogelijk, vervoersverbod, dwang vaccinatie en medicatie in quarantaine

  Handhavers of politie mogen woningen/bedrijven binnenvallen bij vermeend virusrisico en mensen verwijderen die niet tot huishouden behoren

  Regels gelden niet voor boa’s, politie en brandweer

  Boete is 435,- euro of 21.750,-

  1 – 6 maanden gevangenisstraf en een strafblad

  Kies je daar voor?

 9. Piet, Wat weet jij van Noord Korea ?? Denk jij dat zij het naar buiten brengen als er besmettingen waren ?? Je bent wel goed gelovig.
  Vrede en Harmonie……juist als je van je medemensen houd, wil je niet dat zij sterven van angst omdat het er in gedramt is dat het erg is, dan wil je ook dat zij hun leven vrij en in een democratisch land wonen. Dan wil je dat zij gelukkig zijn en niet alleen van verdriet in een verzorgingstehuis sterven als zij oud zijn.

 10. Help, ik zit klem! Waar kan een redelijk denkend mens als ik nu nog naartoe vluchten, in deze stormachtige tijden, waarin dictators misbruik maken van de Corona-crisis?

  Van de ene kant word ik bestormd door een menigte boze burgers die in complottheorieën geloven, mensen die nu plotseling allemaal achter een werkloze dansleraar (Willem Engel van actiegroep Viruswaanzin) en een uitgerangeerde opiniepeiler (Maurice de Hond) aanlopen, 2 raddraaiers met dezelfde werkwijze als de rattenvanger van Hamelen. Deze 2 dorpsgekken hebben zichzelf tot viroloog gepromoveerd en hebben, na een potje selctief winkelen in wetenschappelijke onderzoeken die ze maar half begrepen hebben, duizenden mensen zo gek gekregen om zich te verzamelen op het Malieveld, waar andere dorpsgekken, tegenstanders van vaccinaties en tegenstanders van het 5G-netwerk het vorige week wel een goed idee vonden om een groepsknuffel te organiseren, tot boze voetbalhooligans hun knuffelfeestje kwamen kapen om de boel eens flink te slopen. Zelfs mijn eigen zusje, die ik iets slimmer had ingeschat, loopt achter voornoemde rattenvangers aan en stuurt mij een verwijzing naar deze website vol aanhangers van een parallelle werkelijkheid.

  Van de andere kant word ik nog steeds bedreigd door een uit de kluiten gewassen griepvirus, wat bij een paar kwetsbare pechvogels fatale longklachten veroorzaakt en de overlevers van hun Intensive-Care-behandeling achterlaat met longschades waar ze maanden van moeten revalideren, voorzover ze ooit weer helemaal gezond worden. Het virus is gelukkig over het hoogtepunt heen, maar het Corona-virus is nog lang niet weg en laait her en der nog af en toe op. Ik heb kwetsbare mensen in mijn omgeving die Corona niet zouden overleven, dus ik moet wel die 1½m afstand houden, ook al vind ik dat eigenlijk vreselijk. Het virus heeft duizenden doden op zijn geweten, maar de volgers van Engel&De Hond noemen het een verzinsel en nepnieuws… Hoe lang hebben zij eigenlijk aan een erkende universiteit gestudeerd en iets over virussen of ziektes geleerd!?

  Als ik eten wil kopen in de supermarkt, dan kom ik allemaal mensen tegen die voor mij beslissen dat ‘social distancing’ helemaal niet nodig is. Ik moet toch naar buiten om eten te kopen, dus ik heb geen vrije keuze om niet in de buurt te komen van mensen van wie ik niet weet of ze wel of niet besmet zijn met het Corona-virus. Als ik ze vraag om afstand te houden, dan krijg ik regelmatig agressieve reacties. Dat begint al als ik in de lift sta en de deur voor de neus van mijn buurman wil dichtdoen, omdat we niet met 1½m afstand tussen ons in samen in één lift passen.

  Dan zwerft er nog en troep hyena’s rond die mij wil verplichten om mijn smartphone te gebruiken en daarop een app te installeren die voortdurend moet verklikken waar ik uithang, iets wat mijn eigen moeder niet eens weet, sinds ik oud genoeg ben om op mijzelf te passen. Ik vind mijn privacy heilig, dus ik heb mijn wifi, mijn mobiele internet, mijn Bluetooth en mijn locatiegegevens allemaal uitgeschakeld en gebruik mijn mobiele telefoon alleen om in noodgevallen mee te bellen. Apps die niet offline werken, zijn spionnen in mijn telefoon die ik geen data wil voeren. Word ik straks in mijn eigen huis opgesloten, omdat ik mijn privacy te belangrijk vind om weg te geven aan een spionerende app die onder beheer van de Belastingdienst moet komen te staan? Hebben we dan nog steeds niet begrepen dat we ingewikkelde informatica-trajecten niet aan onze overheid kunnen en niet aan private marktpartijen zouden moeten willen toevertrouwen!? Mogen digibete mensen zonder smartphone straks niet meer de straat op?

  Hadden we het over rondzwervende wilde beesten? Oh ja, er wordt niet alleen jacht gemaakt op hele kleine beestjes, namelijk dat Corona-virus, maar ook op een vaccin wat daartegen zou werken. Heel in het begin van de Corona-crisis vertelde een deskundig viroloog op de radio dat het ontwikkelen en testen van een vaccin tegen Corona gemakkelijk 5 jaar kan duren. Die geluiden hoor ik nergens meer. Onder enorme politieke druk wordt er nu gedaan alsof we over een paar maanden een werkend vaccin tegen Corona kunnen hebben. Ik ben niet principieel tegen vaccins, zoals de antivax-beweging waar mijn zusje zo’n warme belangstelling voor heeft, maar ik zal zeker niet vooraan in de rij staan om een vaccin te halen wat inderhaast niet of nauwelijks getest is op werkzaamheid en nare bijwerkingen.

  Tot slot, maar zeker niet om het minst, word ik bedreigd door mijn eigen overheid, die de Corona-epidemie heeft gebruikt om de hele economie naar de bliksem te helpen (Wordt het niet eens tijd voor een parlementair onderzoek naar de vraag of het middel niet erger was dan de kwaal?), een overheid die er nu op uit is om een wet te maken die al onze burgerlijke vrijheden zou afschaffen en een einde zou maken aan ons democratisch systeem met in de wet verankerde grondrechten. Onze premier Mark Rutte (wanneer stuurt de kiezer die man eindelijk eens naar huis?) heeft ooit geschiedenis gestudeerd. Ik raad Rutte en alle senatoren aan om nog eens om te kijken naar 1932 en 1933, toen de Rijksdag in Berlijn de fatale vergissing maakte om voor een machtigingswet te stemmen die het Duitse parlement buiten werking stelde, waarna Hitler vrij spel had. Wat staat ons te wachten als die vermaledijde Corona-wet, na enig uitstel, in september alsnog wordt aangenomen? Die wet moet van tafel, dus op dat punt ben ik het eens met de mensen die naar het Malieveld zijn getrokken. Nederlandse politici hebben een lange geschiedenis van niet naar de burger luisteren. Mark Rutte lacht altijd alles weg. Zullen ze de Corona-wet doordrammen en de rattenvangers aanzetten tot het plegen van een staatsgreep? Ja, we moeten de democratie redden, maar willen wij, de zwijgende meerderheid van redelijk denkende mensen die niet naar het Malieveld kwamen, omdat we 1½m afstand wilden bewaren, door rattenvangers en dorpsgekken geregeerd worden die zichzelf ten onrechte als deskundige virologen en heldhaftige redders van onze vrijheid zien? Pas op waar u actie voor gaat voeren, want voor u het weet zit u klem tussen een groepsknuffel en een bende losgeslagen tuig wat tijdelijk geen voetbalstadions meer heeft waar ze de sfeer kunnen verzieken… :-/

  Ja, ik vind het ook tijd om te protesteren! Waar kan ik op 1½m afstand van anderen staan, zonder me aan te sluiten bij radicale complotdenkers en nepvirologen? Waar is geen geweld van politie en hooligans?

 11. Bij deze wilde ik graag de redacteur groeten die het aangedurfd heeft mijn reactie te plaatsen, ook al schop ik fans van deze website behoorlijk tegen de schenen. Zolang we in gesprek blijven met mensen die tegengestelde overtuigingen hebben, is er nog hoop op verbetering van onze maatschappij. Als mensen zich ingraven in hun eigen gelijk en andersdenkenden gaan uitschelden, als we het niet meer eens kunnen worden over wat nu bewezen feiten zijn, dan glijden we af richting burgeroorlog.

  Helaas sluiten veel mensen zich op in hun eigen infobubbel, zelfs zonder dat ze dit door hebben. Dat heeft te maken met algoritmes van Facebook en Google: Als je één keer een artikel van een klimaatontkenner leest, dan krijg je meer van dat soort meningen aangeboden. Ga je verder lezen, dan ‘denkt’ zo’n algoritme dat je niet in klimaatverandering gelooft. Gevolg is dat je minder of geen informatie meer te zien krijgt die laat zien dat ons klimaat wel degelijk vreemde dingen aan het doen is.

  Vroeger was er één krant die het nieuws uit de wereld bij ons bracht. Daar kwamen later radio en nog veel later televisie bij, maar er was overzicht. Nu we een kwart eeuw internet hebben, is er een oerwoud aan websites ontstaan. Hoe trek je nog de aandacht voor belangrijk nieuws, als je denkt dat de wereld zal vergaan als jouw nieuwsbericht niet aankomt bij de mensen? De verleiding is groot om te gaan overdrijven, of om nuances weg te laten en de boodschap plat te slaan.

  Nuances weglaten is wel een riskante strategie. Om te beginnen jaag je voor- en tegenstanders in een zwart-wit-tegenstelling. Verder bestaat de kans dat mensen ontdekken dat je met de feiten hebt gerommeld. De schade is dan veel erger: Toen bekend werd dat de ijsberen nu nog niet massaal sterven, werd een dubieus gepresenteerd filmpje van National Geographic over een verhongerde ijsbeer door complotdenkers misbruikt om te ‘bewijzen’ dat klimaatverandering niet zou bestaan.

  Hetzelfde wat ik hier net over klimaatverandering schrijf (alleen als voorbeeld), dat geldt ook voor tientallen andere omstreden thema’s: Als jij voortdurend, terwijl je ingelogd bent bij Facebook of Google, gaat lezen wat de evangelistische pro-life-beweging van euthanasie of abortus vindt, dan deelt het algoritme van Facebook of Google jou in bij de rabiate christenen die een ongewenst kind of een doodzieke bejaarde hun ellende niet willen besparen, omdat zulk lijden Gods wil zou zijn.

  De oude Romeinen wisten het al: Als je beter wilt leren debatteren, dan moet je je ook in de argumenten van je tegenstanders verdiepen. De waarheid is onnoemelijk veel ingewikkelder dan we denken: Er zitten meer dan 50 tinten grijs tussen zwart en wit, dus kruip uit je loopgraaf, log uit bij Facebook en Google, wis je cookies, sla die glazen wand van je infobubbel kapot en begin met lezen. Blijf je verstand gebruiken en trap niet in demagogische trucjes. Je zult nog héél veel bijleren! 😉

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.